Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style micelarna voda – izpiranje ali ne?

micelarna voda – izpiranje ali ne?

Tiste, ki koristite micelarno vodo za čiščenje obraza, ali jo potem izperete, ali kar pustite? Izperete iz oči? Uporabite po njej še tonik, ali se namažete samo s kremo? Katero imate, da ste zadovoljne in da je ne sperete?

Če se prav spomnim, je bila micelarna voda ‘izumljena’ za uporabo namesto vode, za tiste ki ne prenesejo umivanja z vodo.

kljub temu, da na večini mic. vodic piše, da ni potrebno izpirat, kozmetičarke in tisti, ki se spoznajo priporočajo, da jo izpereš. ker gre za podobno kemično sestavo, kot milo in draži kožo.

Miceliji so posebne strukture, ki si jih lahko predstavljamo kot kroglice, ki nastanejo z združevanjem maščobnih kislin. Maščobne kisline imajo hidrofobni del (glavica, ki odbija vodo in odlično topi nesnago in loj na koži) in hidrofilni del, ki si ga predstavljajte kot daljši repek. Maščobne kisline se v miceliju uredijo v kroglice z glavicami na obodu in repki v sredini. Miceliji tako delujejo kot detergent in z »mastnimi« glavicami raztapljajo v vodi netopno umazanijo. Nujno jih je spirati z vodo! Nepoučeni pišejo (tako svetujejo celo nekatere farmacevtke v lekarnah), da micelarnih raztopin ni potrebno izpirati z vodo. Predstavljati si morate, da v primeru, da si micelijev ne sperete s kože, ti ostanejo na površini in vežejo vašo maščobo, sedijo skupaj z umazanijo in kožo izsušujejo in povzročajo vnetja. Ne-spiranje micelarnih raztopin je tako eden izmed glavnih vzrok v izsušene povrhnjice in »krepaste« kože pri mladih dekletih, ki nosijo make-up.

http://antiageanasan.com/ciscenje-koze-obraza/

ni bila izumljena. je stranski produkt v kozmetični industriji in so čisto slučajno ugotovili, da je super za odstranjevanje ličil in da ne draži kože. samo jo je vseeno treba izprat.

mater ste hitri, ko je “treba” kaj kam prestavit! ta tema bo garantirano crknila v 15 minutah

Micelarna voda je bila izvirno narejena za osebe (predvsem dojenčke), ki so preobčutljive na vodo in je torej logično, da se ne izpira. Povem pa iz prve roke, da micelarna voda kupljena v lekarni (in obupno draga) poseka na vseh ravneh te drogerijske micelarne vode, ki so očitno bolj agresivne do kože. Ampak izpirat jih pa še vedno ni potrebno.

Jaz uporabljam baleino iz dm-a. Mi je fajn ker je ugodna cena. Ampak vseeno mi nadrazi oci in jo moram sprat z vodo.

JE POTREBNO
https://theklog.co/rinse-off-micellar-water/
zgoraj sem citirala zdravnico, tole je tudi od dermatologov.
JE POTREBNO IZPIRAT

micelarna voda je čistilec in alternativa milu, ne pa vodi. od kod vam take nebuloze, meni ni jasno.

Jaz si izperem z vodo. Obrišem z brisačo. Dam na področje, kjer vem da se mi delajo mozolji, tea tree olje, potem si grem s tonikom čez. Nato nanesem serum in potem kremo.

Probaj rajsi od Corine de Farme, ki stane okoli 6,00 eur 500 ml in nic ne drazi oci.

Probaj rajsi od Corine de Farme, ki stane okoli 6,00 eur 500 ml in nic ne drazi oci.
[/quote]

Hvala za nasvet. Bom poskusila.

Na micelarni vodi Nivea, ki stane okrog šest evrov je napisano, da izpiranje ni potrebno.
In res deluje zelo nežno in čisto.
Čisto drugače kot navadna voda, zato si je ne izpiram.

Micelarna voda je čistilec kože, kot so lepo razložile že nekatere pred menoj, kar pa pomeni, da jo je še vedno potrebno izprati z vodo.
Pri nas jo svetujemo predvsem osebam, ki imajo občutljivejšo kožo.
Toplo priporočam Biologique Recherche Eau Micellaire Biosensible(Salon lepote Shape, Ljubljana).

It causes the skin to remain sound by forestalling breakouts and skin break out, gratitude to its mitigating properties, and when utilized on hair, it assists with purging ceaselessly dead skin cells and natural develop, to leave your locks polished and clean. Beauty and the bamboo[/url] Extraordinary compared to other magnificence advantages of Bamboo in any case, is that it is pressed with Silica, which is basic in keeping up solid skin. Silica itself is comprised of Silicon and Oxygen, the two of which add to flawless skin, tasty locks and all round wellbeing.

Jaz uporabljam micelarno vodo za čiščenje obraza od Garnierja (tisto v roza pakiranju) in jo vedno izperem, kljub temu, da na embalaži piše, da to ni potrebno. Ni mi všeč občutek na koži, če je ne spereš pa tudi ne vem, kako bi potem to funkcioniralo z drugimi izdelki? Na primer, če bi dala potem še tonik od Revolutiona, kremo od CeraVe in serum za trepalnice od Lux factorja gor brez spiranja …

New Report

Close