Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek migrena-akupunktura

migrena-akupunktura

punce…..jaz se mesečno obvezno 4-5 dni (v času menstruacije ali takoj prvi dan po njej) ubadam z migreno…..se pravi dva dni desna stran, dva dni leva stran glave (včasih imam občutek, da če bi si izkopala oko iz glave bi mi takoj odleglo), potem bruhanje….pa lačna sem, pa ne morem jesti, ker takoj vse izbruham in mi je potem še bolj slabo, potem me glava boli že od praznega želodca…skratka….enkrat je ena napisala, da ji je čisto vseeno, če bi jo takrat zaprli v večna lovišča……
tablete lahko pojem s škatlico skupaj pa ne prime (pa naj vzamem še tako močne), preprosto moram počakat da mine tistih 4-5 dni……

in sem razmišljala, da bi se zadeve lotila z akupunkturo……ima katera izkušnje s tem?

hvala vsem in lep dan!

jaz sem hodila in ni bilo nobene razlike, nič izboljšanja. Če želiš ti lahko dam za probati svečko, ki jo delamo pri nas v službi, tako da tudi če bruhaš te mine glava? lp

prosim…če si tako dobra….kaj več ni napiši na mail o tej zadevi…da ne bo primož hud…:)

hvala!

Draga Xena,

jaz imam migreno že 20 let in zelo dobro vem kakšen pekel je to. Če želiš, ti na mail posredujem svoje izkušnje in kakšno terapijo jemljem jaz, tako da lažje preživim iz meseca v mesec.
Kdo ne ve kaj je migrena, se niti ne zaveda kakšno je lepo življenje brez nje…

Lep pozdrav!

http://deteljica.moj-album.com/

jaz sem hodila na akupunkturo…sicer ne zaradi migrene, ampak mi je pomagal. Hodila sem v zd v radovljico, k igorju. Je zdravnik splošne medicine, ki se ukvarja tudi z akupunkturo.

deteljica….zelo bi ti bila hvaležna……

xena,
tudi jaz imam huuude migrene. Zaenkrat se prebijam s tabletami (priznam, ne pomagajo vedno) in z mazilom (“tigrova”mast).
Sem pa resno razmišljala o homeopatskem zdravljenju migrene. Ima kdo izkušnje?

Jaz sem bila na akupunkturi zaradi migrene dvakrat. Izkušnje so bolj tako-tako. V času terapije, mislim da je trajalo ene dva tedna in potem še kakšen mesec, dva, res nisem imela migren, potem so bile recimo še ene pol leta bolj redke, potem pa zopet vse po starem.
Hodila sem pa na protibolečinsko v klinični center, sam že ene 15 let nazaj.

Sama imam tudi zelo hude napade migrene in včasih mi pomaga kemija, ne pa vedno. Zanima pa me, katere tablete vzamete? Avamigrana, ki je edini pomagal, se ne dobi več. Sama sem preizkusila kar nekaj stvari – tudi akopunkturo. Nekaj časa je bilo bolje, potem pa sem imela (vsaj meni se je tako zdelo) še hujše napade.

menda sedaj obstajajo imigran sprint…..nisem še poizkusila….seveda na recept…..

jaz se “filam” z bonifenom…..dobiš brez recepta…..mogoče še z nalgesinom….brez recepta…..ampak če ne pomaga nič, ne pomaga nič….sem imela tudi avamigran…..mi ni čisto nič pomagal….še bolj mi je bilo slabo…..
občasno….če se seveda moj g. želodec tako odloči mi odleže, če potem, ko že vse izbruham pomaga mlečni riž…..ampak to je redko…..

Jaz imam migreno kolikor toliko pod kontrolo s tabletami Ekscedrin, ki se dobijo v ZDA v prosti prodaji.

MOjemu možu pa je hude migrenske napade, ki so bili proti koncu tudi do 2xna teden (z bruhanjem, bliskanjem pred očmi…) pomagala izključno homeopatija. Zdravil se je približno eno leto, takoj je bilo neprimerno bolje, zdaj pa je od zadnega napada minilo že več kot leto in pol.

Mima,

jaz sem probala tudi homeopatska zdravila in meni osebno niso pomagala, čeprav so mi nekatere ženske povedale, da njim pomaga. Ljudje smo pač različni, različno reagiramo na različne stvari. Ne vem, če katera od vas ima otroka, zanima me pa zato, ker meni je nosečnost bila prelepa izkušnja, glih zaradi tega, ker 9 mesecev nisem imela niti eno migreno. Ja, hormoni so čudna zadeva.

lp

Moja mami: 4 otroci, samo pri 3. v nosečnosti nič glavobolov. Akupunktura delovala začasno, eno leto brez glavobolov.

Jaz: 2 otroka, obe nosečnosti glavoboli, po porodu še poslabšanje. Akupunktura brez uspeha.

Ko je zelo zelo hudo vzamem Imigran sprint+kombiniran prašek, obvezno mokro ruto na čelo in počitek v zatemnjenem prostoru. Migrena brez predhodnih znakov. Za razliko od brata, ki pravi da se mu začnejo delat krogi-pike pred očmi,mislim da temu pravijo migrena z auro.

S homeopatijo še nisem poskusila, sem pa vse upe polagala na akupunkturo – a zaman.

Joj, Piki Miki, boga ti… Jaz sem si vsaj v nosečnosti malo oddihnila, ti pa niti to ne! Čuj, vem kaj je Imigran tabletka in sprej za nos, kaj pa je Imigran sprint? To še nisem slišila.

lp

Sem 2x mamica, nosečnost obakrat brez migren 🙂

si že probala samoinjekcije imigran?

ne še……niti tablet nimam……

najhitreje primejo injekcije

meni ne pomaga nič od imigrana, pa sem začela z Relpax tbl pa so kr v redu

Migrene so hormonske, začni vodit dnevnik z napadi in zapisuj tudi stresne dneve, ker stres je pogoj za migreno!!

moj dnevnik:
v ponedeljek dobim menstruacijo, cel teden sem kot ena cunja, glavo imam težko, oči tudi, vleče me k sladkemu (čeprav temu se zavestno odrečem)-drugače nisem sladek tip, cel teden čutim rahlo bolečino v glavi, obupno mi dobro deno svež zrak, mrzel, bi se ponoči najraje preselila na balkon. V soboto zjutraj se zbudim z glavobolom na desni strani očesa. Boli dva dni, se pravi še v nedeljo, v ponedeljek se prestavi še na levo stran…in mine počasi nekje do torka dopoldne. Vmes seveda še tiste štorije z bruanjem in vse ostalo….in to je to…..sedaj 8 mesecev zaporedoma:(

Mi smo našo punčko zdravili z BICOM terapijo zaradi alergij (o tem več na forumu alergija). In ko sem se pogovarjala s terapevtom, je pogovor nanesel tudi na migrene, ki sem jih imela v nosečnosti, pa je rekel da s to BICOM terapijo baje zelo uspešno pomagajo tudi pri migreni. Ima morda katera kakšno izkušnjo s tem zdravljenjem?

LP, J.

punce, se vam pridruzujem. xena, kot bi ti pisala moj dnevnik. ravno sem prisla od zdravnika, tokrat mi je dal imigran sprej za v nos, tega se nisem probala, sem pa jemala ze vse zivo, tudi preventivno, vendar mi ni bilo vsec, ker sem bila stalno “v megli”. Vcasih mi pomagata dva sumeca aspirina plus Pramin (proti slabosti) plus Acimax (za zascito zelodca, ker sem ga ze skoraj preluknjala od vseh moznih zdravil), jemljem tudi Ketonal proti mens. krcem. Vcasih pomaga vdihavanje olja peperminta in sivke, pa ne za dolgo. Tudi jaz imam tridnevne maratone, pa dva otroka…

Joj, koliko nas je! Kar zadeva aromaterapijo, pri meni za kaj takega ni šans, ker se mi želodec obrača na čisto vsak vonj, ko imam migreno. Glih danes sem se spet zbudila z migreno. Fuj!

lp

New Report

Close