Mik celje
Na podlagi nekaj letnega bivanja v najetem stanovanju (staro 10 let), kjer so bila njihova okna in balkonska vrata (kar nekaj njih), lahko rečem, da je bil to prvi ponudnik, za katerega smo vedeli, da ga ne bo v hiši, ki smo jo gradili. Na notranji strani oken se je redno nabiral kondenz (drugače smo zračili kot pri norcih), po tleh sem non stop pobirala kose plastike od žaluzij (WTF?!!), letelo je samo od sebe, bog ne daj, da si čistil:-( Enako so poročali vsi sosedi.
Mik ne bi imela nikoli, pa tudi drugih pvc oken ne.
Meni so čisto solidna pvc okna, nič ne vidim, da kaj stran leti. Verjetno je malo odvisno od cene in kvalitete, kolikor vem, niso vsa ista, najemodajalec pa verjetno ni izbral dražje variante. So v stanovanju, ki sem ga kupil, povsem zadovoljiva, zastonj so po 2 letih prišli nastavit vsa okna in vrata.
Kupili smo stanovanje v katerem so že bila nova Mikova okna, najcenejša izvedba, vsaj glede na račun, ki so nam ga dali skupaj z garancijo in če zdaj po petih letih primerjam z vrhunskimi lesenimi okni, ki smo jih imeli v prejšnjem stanovanju 10 let, ne vidim nobene bistvene razlike razn v izgledu – les je veliko lepši.
Notranjih žaluzj nimamo, rolete in njihov mehanizem delujejo b.p., okna tesnijo, so tudi dober hrupni izolator, čeprav so le dvoslojna. Vlage nimamo, čeprav perilo sušim na stojalu v stanovanju.
MIG solidna okna, vzemi trislojna, so pa malo dražji od drugih firm, vendar je kvaliteta boljša. AJM tudi solidna za par eurov cenejši, vendar kljub temu solidna.
Kar se tiče vlage je problem drugje ne pa v oknih. Če je prava izolacija, tega ni, Tri okna imam AJM troslojna in je v redu, nobene vlage, eno okno dvoslojno, neznani proizvajalec, stalno brišem. spodaj se nabere kondenc.
Si videl samo, kar si hotel videti, kajne? Spregledal pa, da sem napisala, da smo zračili kot pri norcih. Zjutraj vsa okna (od tega 5x balkonska) na stežaj, po vsakem kuhanju (ne prenesem vonja po hrani v stanovanju) in še pred spanjem in po potrebi še kdaj vmes. Ni važno, če je bilo zunaj -15 ali + 35, nikoli mi ni bilo škoda denarja za dogrevanje ali ohlajanje, imam pa rada svež zrak.
Kot rečeno so o istem pojavu poročali tudi sosedi (več blokov).
Nič nisem spregledal. Fizika je zelo enostavna – če je zrak dovolj suh, potem ne kondenzira. In pozimi to dosežeš z zračenjem. Lahko se sicer počutiš kot pri norcih, ampak očitno ste potem tudi navlaževali kot pri norcih.
Predvidevam, da je kondenziralo na hladnih steklih in ne na okvirjih? Če je na okvirjih, potem so res za en drek. Stekla pa vgradijo takšna, kot jih naročiš/plačaš. Glede kondenzacije je nekoliko bolje s troslojnimi stekli. In proizvajalcev stekel v Sloveniji ni prav dosti, tako verjetno dobiš enaka stekla, neglede pri komu kupiš okvirje.
Nimam nobenega kodenza nikjer. Pa ne navijam za mik, kot sem rekel, bila so že notri. Ampak najboljša okna so tista, ki jih ne opaziš. In ta so pač takšna. Edini opravek z mikom sem imel, ko sem naročil nastavljanje oken. Z njimi ni bilo nič narobe, le v garanciji je pisalo, da velja, če se opravi pregled. Prišli so zastonj, zato sem jih pač poklical. Verjamem, da obstajajo tudi boljša okna, a jih jaz ne poznam.
Ce je kaj blo zgreseno pri gradnji hise so to bla MIK okna. Ne toliko kvaliteta (ker sva res izbirala visji cenovni razred) kot odnos, neprofesionalnost, neposlovnost, itd. Monterji so bili pri nas vsaj na 5 reklamacijah, odnos pa kot da sva sla po korenje na trznico. Aja pa pojdi pogledat okna nekam kjer so dejansko vgrajena, tisto kar majo v salonih je cisto druga kvaliteta. Ne pricakovat prevec.
Si videl samo, kar si hotel videti, kajne? Spregledal pa, da sem napisala, da smo zračili kot pri norcih. Zjutraj vsa okna (od tega 5x balkonska) na stežaj, po vsakem kuhanju (ne prenesem vonja po hrani v stanovanju) in še pred spanjem in po potrebi še kdaj vmes. Ni važno, če je bilo zunaj -15 ali + 35, nikoli mi ni bilo škoda denarja za dogrevanje ali ohlajanje, imam pa rada svež zrak.
Kot rečeno so o istem pojavu poročali tudi sosedi (več blokov).
[/quote]
Ze 20 let susim perilo v stanovanju na stojalu, pa nimamo nobene vlage, ne kondenza na oknih. Luftamo tako kot vi ali se manj. Kaj ste vi piceli, je vprasanje, od kod vam toliko vlage v stanovanju???
Nikar ne kupuj Mikovih oken.
Kolikor sem jaz videl na naši hiši, je itak narejeno na Poljskem. Poljsko robo pa lahko dobiš veliko ceneje, kot pri Miku.
Druga pesem pa je njihova storitev. Ko so prišli njihovi “mojstri” po cca pol leta ponovno nastaviti okna in balkonska vrata, je bila situacija praktično nespremenjena. Vrata se še vedno niso dala odpreti, okna pa so še vedno visela (vmes sem moral nujno nazaj v službo, ko pa sem se vrnil, so mojstri že šli).
Na koncu sem si sam vzel 4 ure časa in zadevo nastavil tako, kot se zagre.
S takimi šalabajzerji nočem imeti nikoli več opravka.
V hali delajo plastična okna, proizvodnja je precej robotizirana in dovršena, tako da me čudi, da jih imate nekateri za slabe. Delajo pa za njih drugi lesena okna (ne vem kdo), ker pač želijo ponujati odbojna, da se lahko reče, da je popolna ponudba. Tega, da lesenih ne delajo sami, niti ne skrivajo.
Mikrovent pa ni luknja v oknu, ampak lokalni rekuperator, ki jim ga je pomagal razviti Peter Novak, profesor na Strojnem faxu (zdaj je verjetno že v pokoju), tatamata za gradbeno fiziko.