Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Miklavž, Božiček, Dedek Mraz

Miklavž, Božiček, Dedek Mraz

Zanima me koliko od vas obdarujete otroke za vse tri: Miklavža, Božička in Dedka Mraza. Moj sine je sicer star (šele) 10 mesecev, vendar že sedaj bi rada, da bi bil obdarovan samo za Miklavža, tudi s strani drugih (babic, tet, itd). Kaj bo sicer čas prinesel, ne vem, še posebno ko se potem v vrtcu pogovarjajo: meni pa je Miklavž, Dedek mraz in Božiček prinesel to in to …

Tanja

Pri nas nosi darila Miklavž-kar se sorodstva tiče(smo pač vsi tega vajeni)
V službi nas povabijo na zabavo in otroke obdaruje Dedek Mraz.
Meni osebno pa se zdi najlepše,če bi Božiček pustil pod jelko darila.Tudi prakticiram tako,da kakšno malenkost podtaknem pod drevesce na božočni večer.
Kot sem omenila,taglavna,tavelika darila pa vedno prinese Miklavž.

Glavnino prinese Miklavž, ker je pa rojen na Sveti večer, pa tudi takrat seveda dobi kako darilo. Dedek Mraz je bolj simboličen, “sindikalci”, pa pri noni, ki ni verna.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Pri nas nosijo vsi trije dobri možje.
Miklavž prinese sadje in kakšno malenkost (rokavice, kapa…),
Božiček prinese največ (smuči, kakšno dražjo igračo – odvisno, kaj tisto leto potrebuje, tisto pač naroči),
dedek Mraz pa spet kakšno malenkost.
Je dela vedno za vse tri dovolj, ker želja ne zmanjka, pa še malo namignem, kaj bi bilo pametno napisat. Se pa želje zbirajo skozi celo leto in med letom ne dobi praktično nobenih igrač.
Na božični dan pa sledi še rojstni dan, ki pa zahteva posebno darilo, ki ga izbereva sama, glede na njene želje. Babicam in dedkom pomagamo pri izbiri daril z namigi, da se ne nabere preveč sladkarij in nepotrbne robe.
Predvsem ji kupujemo knjige, opremo za smučanje, goretex čevlje, rolerje in ščitnike, enkrat so bile drsalke, kakšno video kaseto, družabne igre, kakšen kos opreme za baby borna (ja, enkrat je bil tudi baby born)…

Midva sva do zdaj obe leti kupila darila za vse tri. Ampak to je bilo bolj za najino dušo. Letos bo dobil darilo verjetno le za Miklavža (takrat ga dobiva tudi midva s tatijem, saj je to najina obletnica :))) in pa za božič ali Novo leto. Se še nisva odločila za kateri praznik.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Pri nas Miklavž prinese sadje, piškote in kakšno malenkost (barvice, žogo,…), Dedek Mraz nosi v službi, Božiček pa prinese doma glavno darilo (kakšna dolgo zaželjena igrača) in ga pusti pod jelko. Za silvestrovo se doma ne obdarujemo. Miklavž in Božiček nosita celi družini, Dedek Mraz samo otroku.

Pri nas Miklavž nič ne nosi, vedno samo Dedek Mraz!

lp, ina

Pri nas Božiček.

Pri nas Miklavz prinese samo malenkosti, Bozicek pa malo vec. Zelje si zapisujem celo leto, imam poseben list, pospravljen na posebnem mestu in ce si cez leto kaj takega zeli, rece ze sama da naj kar napisem na seznam, da ve da sedaj tega ne bomo kupili, mogoce bo pa Bozicek prinesel. Ve, da ne bo dobila vsega, ce pa med letom dobi kaksno stvar s seznama, pa sama rece naj precrtam, da Bozicku ne bo treba to iskati.
Seznam niti ni tako dolg, posredujem ga pa sorodstvu, tako da dejansko dobi nekaj od zazeljenega.
Dedek Mraz pa prinese pri moji sestri.

Pri nas pridenajprej Miklavž, ki je bolj skromen (sladkarije, mandarine in kakšna igračka), potem je v vrtcu Dedek Mraz, in na sveti večer še Božiček pod jelko pusti svoje darilo. Ker pa je moj tast Srb praznujemo tudi pravoslavni božič in sicer 6. januarja zvečer pride Bata Božič (naš dedi s kučmo) in iz velike košare meče bonbone in orehe otroci in pa tudi mi odrasli pobiramo bonbone potem pa da še vsakemu darilo. Tako je pri nas kar veliko obdarovanja.
Lep pozdrav

Miklavž prinese eno malenkost in eno sladkarijo (ker imava skupaj z možem 4 sestre + babice+moje prijateljice z malenkostmi se vsega itak nabere veliko preveč in tiste čokoladne parkeljčke jemo nekje do velike noči, ko dobimo novo zalogo zajcev…).To novembra opomnim vse, ker babice seveda rado zanese. Božiček in Dedek Mraz pri nas hodita skupaj, ker bi eden sam težko prinesel toliko daril in si pomagata. Takrat dobijo “večja darila”, trudim se da tudi niso prevelika. Naučili pa smo se v pisma Božičku napisati, da naj sam nekaj izbere, “ker on itak pozna vse naše želje, in se potem sam odloči, ker vsega pač ne more prinesti”. Sem ravno zadnjič slišala svojo 6 letno hčero kako je prijateljici razlagala, da Božiček sam vedno zbere nekaj super… Pa še presenečenje je večje, kot pa da bi dobila stvari s seznama, ali pa bi se spraševala zakaj pa tega ni..

Pri nas od rojstva naprej nosi Miklavž simboliko, nekaj mandarin, arašidov in nekaj sladkega (kinder jajček in vrečko bonbonov). Božiček pusti pod jelko nekaj uporabnega ali igračo ali kakšno oblačilo, …….. nič sladkarij,…….. Pri babici in dediju je v manjši količini obdarjen za Miklavža, za Božička tudi podobno kot doma, dobi namig, če ni idej.

Pri nas Miklavž prinese nekaj sladkarij, zobno ščetko in knjigo. Miklavž pri nas nosi samo doma, pri sorodnikih ne. Božiček nas obide, Dedek Mraz pa doma prinese nekaj zadev iz seznama, ki se piše od rojstnega dne dalje, ter kaj po svoji izbiri (vendar nikoli oblek – jaz sem si vedno želela igrače, dobila pa obleke…). Pri sorodnikih tudi DM prinese malo večje darilo, pri nekaj prijateljih pa simbolična darilca.

Samo miklavž, pa mini novoletno obdarovanje – tega vsa bila že z možem navajena, pa bova še najino pikico tako.

Tudi nas obdaruje samo Miklavž. Morda potem ko bomo večji bo pod smrekco kakšno manjše darilce ampak res zelo najhno.
Z vsemi soroniki smo dogovorjeni, da Miklavžek nosi potem pa konec obdarovanj. Imamo pa tudi to “smolo” da imata oba otroka ravno okoli praznikov rojstni dan in takrat je res vsega preveč.

Miklavž nosi za otroke pri nas doma, pri mojih starših in pri moji sestri pa za vse. Za vse pa pri nas pusti darilo božiček. Moževe starše in brata pa smo v nekaj letih navadili da pri nas dedka mraza ni in sedaj tudi k njim prihaja božiček namesto dedka mraza. Darila niso velika, navadno nekaj kar bi tako ali tako morali kupiti.
LP A.

Pri nas Miklavž prinese adventni koledar, pa hitro za nazaj pojesta 7 čokoladic, da se potem izide do datuma, ko pride Dedek Mraz, ker je zadnji 😉 Vsak dan potem po eno. Poleg prinese mandarine, medenjake in še kakšno malenkost, če imata želje.

Božiček prinese malo večje darilce. Ponavadi nekaj malega od sladkarij in kakšno knjigico ali kaj izmed njunih želja.

Dedek Mraz pa prinese največje darilo 🙂 Tu ponavadi upoštevamo njune največje želje.

K stricem in tetam nosi le Dedek Mraz. K naši babici vsi trije, k babici po moževi strani pa Miklavž in Dedek Mraz. Tudi v vrtec in šolo prineseta simbolično darilo Miklavž in Dedek Mraz. Ja, decembra je pestro 🙂

Mi za Miklavža po tekočem traku:) obdarujemo z medenjaki in pomarančami. Za Božička s čokoladami in kakšno doma narejeno malenkostjo. Za Dedka Mraza pa različno od želja posameznikov. Morda komu izpolnimo željo , za katero vemo, da jo ima. Sicer podarimo tisto, kar pač tisti čas izdelamo doma (enkrat so to poslikane skodelice, drugič med s suhim sadjem, svečniki, kopelna sol v ličnih embalažah…)

vsi trije prinesejo

meni sta Miklavž in dedek Mraz pri srcu še iz otroštva, Božiček pa nosi odkar sta otroka na svetu

pri eni babici pa striktno nosi samo dedek Mraz, ker še smrekico postavi šele po 26.12, da ja ne bi kaj božičnega “zadišalo”, pa o Miklavžu tudi noče imeti pojma :-))

Ko sem bila sama še majhna, nam Miklavž ni nikoli nič prinesel. Vedno smo imeli samo Dedka Mraza. In ko so potem drugi otroci v vrtcu in šoli govorili, kaj vse so dobili od Miklavža, si lahko mislite, kako mi je bilo… Ker ne želim, da se tudi moji otroci tako počutijo, pri nas nosijo darila vsi trije dobri možje. Miklavž prinese sladkarije, mandarine in suho sadje. Božiček je bil lansko leto forumski Božiček :-))), letos bomo morali malo improvizirati, glede na to, da bo letos Dedek Mraz. Na Silvestrovo pa so obvezne igrače, drugače to sploh ni nobeno Novo leto :-)))

V tem trenutku te nikar naj ne skrbi in ga poskušajte vzgajati tako, da ne pričakuje, da vsak ki pride na obisk nekaj prinese.Pri nas smo stari že tri leta pa še vedno ne registrira, da bi moral od koga kaj dobiti , tako da je vesel če dobi, če pa ne pa nič ne pogreša. Tako da midva sva mu kupila za RD avto na baterije(gaucho), ki ni ravno poceni, pa še kaj sproti, tako da za vse te dobre može bo dobil kakšno malenkost in Dedka mraza v vrtcu in na Forumu. Od babic in dedkov pa ponavadi kaj dobi za RD, Miklavža in še kaj za Dedka Mraza=Božiček(pri nas).Mislim pa da vsak dela pri darilih po občutku in po finančnih zmožnostih.
Vsem želim čim manj zapravljanja in čem več veselja,
Darja

Pri nas se bova drzala dveh dobrih moz.

Miklavz bo za sladkarije, sadje, kaksno malenkost – vsekakor pa adventni koledar.

In imeli bomo bozicka, pod smrekico na bozicno jutro – pri nas je blo tako ze od vsega zacetka. Vedno smo lahko otroci (midva z bratom), zvecer, ko smo cela druzina postavljali drevece, nato smo orehe in lesnike natolkli in pripravili za potico. Nato smo se odpravili k babici in dediju na vecerjo in mogoce nas je ze kaka malenkost cakala zvecer preden sva sla spat. Ce so pa bila samo velika darila, tista so pa vsekakor cakala na jutro. Naslednje jutro sma hitro sla gledat darila – valda. Pol smo pa imeli skupaj zajtrk.

Men se je zmerom to tako srckano zdelo – glede na to, da nismo verni smo se vedno drzali teh druzinskih praznikov – za veliko noc pa nam je mama okoli hise skrila jajcka in darilca.

Jaz sem to tradicijo odnesla naprej v svojo druzino. Ampak ker ne zivimo v istem kraju kot moji starsi – bomo imeli sami trije (midva z mozem in takrat ze eno leto star sincek) imeli vecerjo in sli spat. Zjutraj pa darila.

Dva dni po bozicu pa praznuje sin svoj 1 rojstni dan – to bo pa potem posebej “caga”, z baloncki, torto in se cem.

Doma nem je zmeraj nosil Miklavž in Božiček(ko sem bila jst otrok). Sedaj se tudi držimo tega in najina hčerkica bo prav tako deležna ene malenkosti od Miklavža in kakšne igračke od Božička. Z možem se isto obdarujeva…..Miklavž prinese kakšne sladkarije ali pa suho sadje, Božiček pa kaj uoprabnega.

Lp,Kristi*

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

miklavž drobnarijo, sladkarijo, suho sadje (ja, advetni koledar, dobra ideja!)
božiček doma, babicah, v službi in na forumu :))))
dedek mraz v vrtcu

Pri nas prisegamo na vse dobre može in na vsa možna darila.
Ker je želja našega malčka veliko, razdelimo pač na vse tri može. Največje oziroma najbolj željeno darilo pa je ponavadi božičkovo pod smreko na božično jutro.

Virus

Miklavž samo pri babi, Dedek Mraz na vseh možnih koncih:)). Mislim – doma, pri babi, pri stari mami, teti, pri stricu, stari teti, v obeh službah …
Smo se pa že pogovarjali o tem, da bi celo vse sorodstvo kupilo skupno darilo, da se vse skupaj malce znormalizira. Še tako bo dovolj.

New Report

Close