miklavževi nakupi
Anonimno686, 29.11.2024 ob 08:49
150e na otroka za miklavza? Pa kaj ste vscekjeni eni 😮
Za miklavza kupimo kaksno malenkost in cokolado. 10e po otroku.
Za bozicka cca 50e na otroka max.
Pa ne sparamo glih, stvari so konkretne, npr tamala si zeli fotoaparat ki printa slike…
Glede nato da v mojih casih si dobil, pomaranco, cokoladnega parkla in pobarvanko, se mi zdi 150e res ogromnooo denarja 😮😮
Mi imamo samo Miklavža, dobijo pa za 20 eur približno.
ldaoo, 29.11.2024 ob 08:58
Nikolaj512, 29.11.2024 ob 08:32
nakupi, 29.11.2024 ob 08:21
Boste kaj kupili za otroke? Koliko boste odšteli za darila
Sem že. Vsak dobi nogavice, pižamo, še kakšno sladkarijo, drobnarijo,knjigo. Cca 150€ na otroka.
Potem sta pa še dva decembrska. Še dobro, da bo božičnica ker od plače se tega špasa ne morem it.
nogavice, pižama, knjiga, drobnarije..kako to nanese 150 eur po otroku??
Nogavice 15
Pižama 50
Knjiga 30, 40, celo več
Copati 40
Darila za Miklavža letos:
Copati za moža in 2 sinova po 50 za hčerko 90.
Športne majhne torbice vsak okoli 120.
Nogavice vsak 3 pare…za vsakega okoli 90.
In vsakemu suho sadje, oreške (zavitek fig, datljev, brusnic, manga, makadamije, pistacije).
Enostavno, 29.11.2024 ob 12:53
Nogavice 15
Pižama 50
Knjiga 30, 40, celo več
Copati 40
Darila za Miklavža letos:
Copati za moža in 2 sinova po 50 za hčerko 90.
Športne majhne torbice vsak okoli 120.
Nogavice vsak 3 pare…za vsakega okoli 90.
In vsakemu suho sadje, oreške (zavitek fig, datljev, brusnic, manga, makadamije, pistacije).
Itak. Najbrž je kalkulacija pri majhnih drugačna..zokni 5€, pižamina 20€, knjigica 10,15€, supergice 40,50€. Sej bodo videli kak je proti koncu OŠ že to potem budget preskok vsega na cene za “odrasle”.
Ja, pri majhnih gre z nižjimi zneski. Ko pa so noge enkrat 37, 38, ne dobiš poceni obutve. Pri oblačilih se tudi pozna.
Naši nosijo samo določene nogavice, jih ne dobim pod 20 € za par. Pa so samo nogavice in jih vsak mora imeti vsaj 25, 30 parov. Se preobuvajo tudivpo 3krat na dan. Če ne več.
Tistih par let, ko so majhni, uživajte!
Enostavno, 29.11.2024 ob 13:10
Ja, pri majhnih gre z nižjimi zneski. Ko pa so noge enkrat 37, 38, ne dobiš poceni obutve. Pri oblačilih se tudi pozna.
Naši nosijo samo določene nogavice, jih ne dobim pod 20 € za par. Pa so samo nogavice in jih vsak mora imeti vsaj 25, 30 parov. Se preobuvajo tudivpo 3krat na dan. Če ne več.
Tistih par let, ko so majhni, uživajte!
Se strinjam. Obutev, oblačila, hrana, tečaji, frizer, knjige..to cenovno vse eskalira proti koncu OŠ. Mirno lahko računajo za čist vsako postavko x2 na otroka. Če ne več..
Dobro, da si me spomnil. Najraje se sam obdarujem, ker potem dobim res tisto kar si želim. Letos gledam to igračo: https://asiapres.com/product/fully-automatic-sweeping-robot-sweep-vacuum-cleaner-mopping-the-floor-mini-cleaner-home-use-lazybones-intelligent-3-in1-sweeper/#googtrans/en/sl . Ima kdo kake izkušnje s tem?
Nikolaj436, 29.11.2024 ob 11:04
Anonimno 3354, 29.11.2024 ob 10:57
Nikolaj147, 29.11.2024 ob 10:49
Anonimno 10598, 29.11.2024 ob 10:42
Nikolaj147, 29.11.2024 ob 10:22
Nimaš pojma res, 29.11.2024 ob 09:16
Nikolaj252, 29.11.2024 ob 08:57
Je pa ni. Kakor se vzame. Ta aparat imamo že par let, v uporabi je pa 1x letno. Pa saj kaj..pižama kvalitetna za najstnike je 50, 60 € (to so že male odrasle st), knjiga je 30 €, lepi štumfi zihr 15 € ..cene so šle v nebo..zgodbe o nizki inf.meni iz prakse ne pijejo vode. Pa še vedno ni vseskup nič za pogledat. Nam december in pravljičnost zelo veliko pomeni.
Jaz sem imela kot otrok materialno bistveno bolj bogato življ. kot najina dva ampak sta starša delala v tujini na vodstvenih pozicijah tako da včasih smo imeli veliko več penezev ampak bistveno manj čarobnosti. Življenje je hecna stvar. Vsak si želi “popraviti”, dodati, ponoviti..zelo pestro.
Ah dej nehaj no, pižama za 50eur? Pol si pa res debilna če daš tok za pižamo. V Primarku jih imaš od 10 do 20 eur, v C&A za okol 20 eur, vedno tam kupujem, tudi nogavice imaš za 10 eur 5 parov, so lepe in kvalitetne. Pa to za mene ni nikakršno darilo, pizamo, štumfe otroci morajo imeti, to jim moraš kupit kot npr.hlače, pulover….Darilo je nekaj posebnega kar si otrok želi, pa ni treba, da je ful drago. Drugače pa se za Miklvža podarja suho sadje, sladkarije itd…
V Primarku ne kupujemo nič. Kupimo lepo pižamo v extreme Intimissimi ali Benetton. To so že S st.za odrasle. Malo lepše in bombažne pa spet ne cist tanka plast. Za ene 15,20€ so šle cene na kos gor. Že tu kvaliteta pada, to iz Primarka so pa res cunje, gaze, reciklirana plastika ipd.
Nehaj nakladati o plastiki in pm saj vsa oblačila so narejena v Aziji. Kok se nosiš visoko upam da padeš na realna tla kmalu. Kakšen norec moraš biti da za glup praznik daš 150 evrov na otroka??????
Nič se ne nosim. Nic ti ni jasno res. Sicer pa praznik je glup tebi, nam so pa lepi. Za otroke mesečno porabimo mnogo več in 150 ni nekaj za kar bi se bilo treba ven metat. Res ne. Že en kvaliteten tečaj za otroka je toliko na mesec: sport, jezik..karkoli. Redni tekoči stroški oz obveznosti so bolj obremenilne kot en praznik. En bv poldnevni izlet s šolo je 30€.. . Vidim, da nisi na tekočem z realnim stanjem stroškov danes.
Govorimo o darilu, glupa kokoš . Nihče ne govori o stroških tečaja ipd. Res si glupa
Eh. Ti si pa primitivno in agresivno bitje. Pa kaj naj. Če tebi tako ustreza in prinasa srečo in zadovoljstvo potem čestitam ob samorealizaciji.
Pa še v razmislek: še noben nobelov nagrajenec si ni drznil za drugega rečt da je glup. Pogovori se s sabo kaj si in kje si. Po potrebi spremeni.
Sam ti pa res nimaš vseh koleščk v glavi
Nič pretiranega, tudi otroke in preveč dobro razvajati. Kako malenkost, ki veš, da jo otrok potrebuje in je bo vesel.
- Berem in se čudim… Če bere kdo ki še nima otrok, si bo premislil in jih ne bo želel imet, ker bo dojel da samo € letijo na otroke! Bolani ste z temi darili Oz.cenami! Božič že dooolgo ni več kar je bil! Postal je praznik trgovcev! Božiček ni naš dobri mož ampak ameriški. V naših letih (sem 40+) je božič predstavljal dan Jezusovega rojstva in družinski praznik tudi za tiste ki niso krscani. Dedek Mraz je nosil darila. Skromna in praktična. Tudi pri bogataših… Miklavž je znan po pomarančah, medenih parkljih,suhem sadju. Ki se nastavi v škorenj v predsobi in ne pod smreke, ki jih danes postavljate že v novembru. Kdo kupuje draga darila?! Tisti ki ne poznajo smisel Božiča, čarobnost Božiča. Tisti ki božič dojemate kot praznik daril. Koliko vas ki na otroka zapravite 150€ za darilo, vas pripravi božično kosilo, večerjo? Koliko vas peče piškote z otroki? Koliko vas pripravlja praznično dekoracijo z otroki? Koliko vas z otroki skupaj pogleda božični film, risanko na kaucu z vročo čokolado? Upam si trditi da tisti ki vam je 150€ normalno dat za darilo otroku ki itak ne ve kaj božič je, nič od tega ne počne! Kuhate ne, pečete ne, družite se ne (vsaj družinsko ne), čarobnosti ne ustvarjate. Kupite draga darila da dobijo otroci smisel?! Žalost od praznika če se mene vpraša. Sam da se kurčite kaj ste kupili Oz. Dobili. Za majhne otroke, ki še verjamejo v Božička je še smiselno malo pretiravat če ima želje, za najstnike pač ne več. In ne bluzite o škrtostih staršev, ki tega ne prakticirajo. Če so otroci od malega navajeni neke skromnosti in čarobnosti tega prazničnega meseca in vseh dogajanj ki nekako sodijo v ta mesec, jim bo vsaka malenkost pod smrekico prinesla nasmeh na obraz. Pa tudi če bodo to zokni, ki jih naštrikala soseda Fatima. To si bodo zapomnili… Ne bodo si pa zapomnili pižame za 60€ (😆) naročene prek spletne trgovine, ker starša niti v trgovino nista uspela it. Zapomnili si bodo dogodke, vonjave, okuse, lučke, občutke, obiske,… Zato ne serite več z dragimi darili in dragimi počitnicami in p.m.. Kupite bakle in pojdite z družino na nočni pohod, počnite nekaj skupaj in otrok si bo to najbolj zapomnil…
Kukulele…, 03.12.2024 ob 13:04
- Berem in se čudim… Če bere kdo ki še nima otrok, si bo premislil in jih ne bo želel imet, ker bo dojel da samo € letijo na otroke! Bolani ste z temi darili Oz.cenami! Božič že dooolgo ni več kar je bil! Postal je praznik trgovcev! Božiček ni naš dobri mož ampak ameriški. V naših letih (sem 40+) je božič predstavljal dan Jezusovega rojstva in družinski praznik tudi za tiste ki niso krscani. Dedek Mraz je nosil darila. Skromna in praktična. Tudi pri bogataših… Miklavž je znan po pomarančah, medenih parkljih,suhem sadju. Ki se nastavi v škorenj v predsobi in ne pod smreke, ki jih danes postavljate že v novembru. Kdo kupuje draga darila?! Tisti ki ne poznajo smisel Božiča, čarobnost Božiča. Tisti ki božič dojemate kot praznik daril. Koliko vas ki na otroka zapravite 150€ za darilo, vas pripravi božično kosilo, večerjo? Koliko vas peče piškote z otroki? Koliko vas pripravlja praznično dekoracijo z otroki? Koliko vas z otroki skupaj pogleda božični film, risanko na kaucu z vročo čokolado? Upam si trditi da tisti ki vam je 150€ normalno dat za darilo otroku ki itak ne ve kaj božič je, nič od tega ne počne! Kuhate ne, pečete ne, družite se ne (vsaj družinsko ne), čarobnosti ne ustvarjate. Kupite draga darila da dobijo otroci smisel?! Žalost od praznika če se mene vpraša. Sam da se kurčite kaj ste kupili Oz. Dobili. Za majhne otroke, ki še verjamejo v Božička je še smiselno malo pretiravat če ima želje, za najstnike pač ne več. In ne bluzite o škrtostih staršev, ki tega ne prakticirajo. Če so otroci od malega navajeni neke skromnosti in čarobnosti tega prazničnega meseca in vseh dogajanj ki nekako sodijo v ta mesec, jim bo vsaka malenkost pod smrekico prinesla nasmeh na obraz. Pa tudi če bodo to zokni, ki jih naštrikala soseda Fatima. To si bodo zapomnili… Ne bodo si pa zapomnili pižame za 60€ (😆) naročene prek spletne trgovine, ker starša niti v trgovino nista uspela it. Zapomnili si bodo dogodke, vonjave, okuse, lučke, občutke, obiske,… Zato ne serite več z dragimi darili in dragimi počitnicami in p.m.. Kupite bakle in pojdite z družino na nočni pohod, počnite nekaj skupaj in otrok si bo to najbolj zapomnil…
Pa od kje tebi ideja, da če kupiš otroku darilo za 150€ ga sicer zanemarjaš? To je smešno poenostavljanje! Mi smo skupaj vsak dan, vsak večer, vse konce tedna. Seveda kuhamo in pečemo (khm..ravnokar). Seveda se sprehajamo po 1001 adventnih sejmih, seveda si hodimo ogledovati raznorazne jaslice, seveda igramo družabne igre, seveda hodimo v kino, gledališče, CD.., seveda beremo skupaj. Kako si pa ti predstavljaš naša skupna življenja??! Naša so polna smeha, topline in prijaznosti. Zakaj je pižama za 60€ problem? A čevlji zimski za 150/200€ so pa ok? Poglej malo cene! Za srednjo kvaliteto je to zdaj tako. Pišem in brkljam po netu ko se učita ker ko se ne me imata v polnosti.
Sem res radovedna kakšne nogavvice kupujete da daš več kot 20 evrov za par.
Pa da odgovorim še na vprašanje: pri nas so bila vedno Miklavževa darila skromna kot so kakšne nogavice ali rokavice ali kapa ali šal, sladkarije, suho sadje. Tam maksimalno 30 evrov na osebo.
Bi pa še dodala da je to da v poceni trgovinah prodajajo samo strupene stvari samo vaš predsodek. Če bi pogledali test spodnjega perila, bi vedelivda je veliko strupa tudi v dražjih trgovinah. V bistvu so ga našli v poceni trgovinah še najmanj.
Neprijavljena, 04.12.2024 ob 23:04
Sem res radovedna kakšne nogavvice kupujete da daš več kot 20 evrov za par.
Pa da odgovorim še na vprašanje: pri nas so bila vedno Miklavževa darila skromna kot so kakšne nogavice ali rokavice ali kapa ali šal, sladkarije, suho sadje. Tam maksimalno 30 evrov na osebo.
Bi pa še dodala da je to da v poceni trgovinah prodajajo samo strupene stvari samo vaš predsodek. Če bi pogledali test spodnjega perila, bi vedelivda je veliko strupa tudi v dražjih trgovinah. V bistvu so ga našli v poceni trgovinah še najmanj.
kakšne lušne tematske v Mullerju so zihr okol 20€. Sej čist navadne tako najbrž imajo in so vsakdanji nakupi, ko zmanjka. Za darilo mora biti vsaka stvar malo bolj ekstra kot so obvezne vsakoletne osnovne nabavke.