mikrofibra
Kaj je narobe z mikrofibro, da jo odsvetujete? Kakšno sedežno naj kupim? Usnjene nočem, ker mi je tako hladno sedeti na njej. Ko hodim po trgovinah in se sedam na različne, me na usnjenih zebe in verjetno ni prijetno vsakič posebej greti mesta, kamor se sedeš. Poleti pa sklepam, da se usnje lepi na golo kožo (npr. v kratkih hlačah).
Nekega navadnega platna tudi nočem, tako da sem se že skoraj odločila za mikrofibro, no sedaj pa tole pravite.
A je narobe samo to, da imate svetle barve (bež, rumena) ali pa je mikrofibra na splošno zanič?
To tudi mene zanima. Tudi jaz sem se že skoraj odločila za mikrofibro, pa na žalost tudi za bež barvo.
Bom težko čistila? Se vidi umazanija že pri navadnem sedenju? So problematični mali otroci? Teh namreč nimam, tako da to ne bi smel biti problem.
Zanima pa me, koliko se vonj od kuhanja notri zažre, ker bom imela kuhinjo in dnevno skupaj. Kako naj se pa potem tega vonja znebim?
Živijo,
Jaz imam stole v kuhiniji oblečene v mikrofibro in sem zelo zadovoljna. Vonjave pri kuhanju se ne zažirajo vanje, očistim pa jih z milnico in gobico, umazanija pa se ne nbere tak hitro pa imam majhnega otroka. Po moje s sedežno ne bi smelo biti težav. Zagotovo se jo lažje vzdržuje kot tisto iz blaga.
Upam, da vama bo informacija kaj v pomoč!
Problem je v čiščenju.
Verjela sem trgovcem, ki so mi obljubljali enostavno čiščenje z alkoholom :((((
Prav rada bi sedaj povabila koga k sebi in naj mi to “samo pobrišeš z vlažno krpo” pokaže.
Na sedežni se je najprej poznala sled temno modrih kavbojk (posiveli robovi sedežne). Potem se je zgodila nesreča in je na sedežno kapnila kapljica VODE iz kozarca. Ker madež ni izginil tudi ko je bil suh, sem ga poskušala očistiti z vlažno krpo, alkoholom …. in iz 1 cm je nastal 10 cm voden madež….
Potem je prišel otrok, prišla je packica na packico ….. občutek sem imela, da ne delam več drugega, kot samo še čistim sedežno …. in po šestih letih je sedežna prekrita s pralnim pregrinjalom v bež barvi :))))) Ampak je pralno!!!!!
Torej: če se boste odločile za mikrofibro, se odločite za takšno, ki se bo lahko “slekla” in jo boste lahko očistile oz. oprale.
Tako: sedaj pa delat!!!!!
Sicer si napisala, da si proti usnju…pa vseno, še ta vidik. Usnjena je zame najbolj praktična od vseh, brez problema pobrišeš z vlažno krpo, nič se ne pozna, nisi v skrbeh, če pridejo na obisk sosedovi otroci in jejo na kavču ;). Pri nas imamo temno rjavo in je najboljši nakup v našem domu. Kar pa se tiče občutka; nas ne moti občutek, usnje je kot koža in se hitro prilagodi temperatura kože tudi, če si v kratkih hlačah ali srajčki. Seveda je delno tudi odvisno od kvalitete usnja, najcenejše različice delujejo bolj plastične, druge so pa ok. Si videla Rolf Benz v BTC-ju (na drugem koncu od Zare v prvem nadstropju)??
Tole o usnju ni ideja ampak praksa. Sama bi raje sedela na tleh kot na usnjeni garnituri. Mikrofibre tudi nisem hotela, ker mi enostavno ni bila všeč, pa je bila takrat, ko smo kupovali sedežno, višek mode.
Izbrala sem 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bombaž, izgled pa je tak malo “buckast”, kot bi bilo grobo pleteno. Material je bil veliko cenejši od mikrofibre ampak ga definitivno nismo izbrali zaradi cene ampak zaradi izgleda in občutka sedenja. Pa še pralno je vse skupaj. Je pa v marelični barvi, ki se je izkazala za odlično.
Po dobrih šestih letih je kot nova, posebej, ko jo presesam z Igeo.
Če bi se še enkrat odločala, bi se definitivno odločila za enako.