Mikrosporija?
Mama je očitno dobila mikrosporijo, vsaj ona pravi tako. Tudi iz slik na netu so fleki podobni, no, ima enega, velikega za kovanec. Sedaj si je kupila Canesten in se maže 3x dnevno. Po kolikšnem času bi se moralo pokazati izboljšanje?
Rada bi jo prepričala, da gre k zdravniku, ker je menda to precej nalezljivo, če sploh je to to, ker v njeno diagnozo nisem prepričana.
Zanima mej, po kolikšnem času mazanja s Canesten kremo bi moralo biti boljše, da vidimo ali sploh ima pravo zdravilo?
Naj se ne heca in naj gre k zdravniku, da potrdijo, ali je res mikrosporija. Krema je sicer prava, vendar je treba obolela mesta tudi pokrivati, skrbeti za higieno rok, pa preverja naj, ali se ji fleki pojavljajo še kje drugje.
Kje pa naj bi snela mikrosporijo? Če imate doma žival, mora ta obvezno na pregled (in zdravljenje, če je okužena). Mikrosporija zna biti zelo zoprna, trdovratna in dolgotrajna. Boljše bi moral bit po kakem tednu dni rednega mazanja. Sicer pa poguglaj, ker imaš o tem vse polno nasvetov. Aja, okužba med ljudmi ni ravno običajna.
Hvala, živali nima doma, se pa najdejo v okolici, pri sosedih tudi, pa hodijo k njej. Flek pa ima že kakšen mesec, samo ji je počasi rasel.
Sicer si mesta redno maže, ima pokrito.
Veš morda ali je dovolj, da gre k svojemu zdravniku ali bo morala k dermatologu? Ne živi ravno v mestu, pa ji je to precej težko, zato tudi samozdravljenje.
Tudi jaz sem imela mikrosporijo. Imela sem 3 flekce, ki sem jih pokrivala z gazo. Mazala sem 2krat dnevno s Lamisil kremo. Mazala sem 6 tednov. K zdravniku nisem šla, saj sem vedela da gre za mikrosporijo. Tam kjer so bili flekci sem imela dalj časa malo temnejše obarvano kožo.
Če imaš samo en krogec in paziš, da se kdo drug ne naleze se lahko kamot sama pozdraviš s Lamisilom ali Kanestenom.