Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mikrovalovka

mikrovalovka

Pred časom sem o negativnem vplivu mikrovalovke na hrano brala mislim,d a ravno na tem forumu, zato sem bila proti nakupu, a mož se je včeraj vseeno odločil in mikrovalovko kupil.
no zdaj jo imamo, pa v bistvu sploh ne vem, za kaj vse se jo da uporabiti, razen za pogrevanje in kokice.

Prosim za ideje

In on kao gazda ni upošteval tvojega mnenja o nakupu mikrovalovke.Poduči ga,da ni ravno koristna za hrano,ki jo damo v mikrovalivko.

Mi poleg pogrevanja in peke kokic mikrovalovko uporabljamo samo še za odmrzovanje. Ampak bi jo vseeno pogrešala.

Mi jo uporabljamo za pogrevanje mleka, delamo kokice, odmrzujemo in pa zadnje čase predvsem pogrevamo vodo v steklenički za našega najmlajšega in ja seveda steriliziramo stekleničke, dudice….
Nam je nepogrešljiva in bi jo verjetno zelo pogrešali.

LP Maja

Lep pozdrav !

On že ve, zakaj jo bo uporabljal, sicer je ne bi kupil. Ne obremenjuj se s tem. Počakaj, in boš videla, kakšne vse dobrote bo pripravil notri:)

Pogrevanje, odmrzovanje, “osveževanje kruha” (dva dni star kruh je po parih sekundah kot ravnokar spečen) ter specifične zadeve pri kuhi ala topljenje čokolade (neskončno hitreje kot v vodni kopeli), karameliziranje sladkorja, kuhanje pudinga…

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Če ima tudi žar oz. crisp funkcijo, jo lahko uporabljaš tudi za razne rogljičke, zavitke….

Včeraj sem si notri naredila krompir za na zeleno solato. Danes bom poskusila še za praženega. Torej: z vilico napikaš opran krompir, da mu na vseh straneh prebodeš lupino. Nato ga daš v pečico za kakšni 2 min na eni strani, ga obrneš in še kakšni 2 min (odvisno od velikosti). Nato ga zaviješ v alufolijo (pazi, vroče) in ga pustiš še nekaj minutk v zaprti ugasnjeni mikrovalovki.
Tudi mlečni riž sem zadnjič fino skuhala notri. Ni kaj dosti hitreje kot na plinu, a se nič ne prime na posodo in ni potrebno toliko mešanja.

Jaz jo ne dam! Če se pokvari, grem takoj po drugo. Pa naj si je škodljivo kolko če. Navsezadnje, strupi so že v zraku, ki ga dihamo, hrana je polna kemikalij in jo jemo; pa če me pokonča šalica mleka iz mikrovalovke, naj bo.
:))))

lp

http://deteljica.moj-album.com/

*******zato sem bila proti nakupu, a mož se je včeraj vseeno odločil in mikrovalovko kupil. ******

Imaš pametnega moža, ki se je kljub vsem polenom, ki mu jih mečeš pod noge odločil pravilno.

New Report

Close