mikrovalovka
Pred časom sem o negativnem vplivu mikrovalovke na hrano brala mislim,d a ravno na tem forumu, zato sem bila proti nakupu, a mož se je včeraj vseeno odločil in mikrovalovko kupil.
no zdaj jo imamo, pa v bistvu sploh ne vem, za kaj vse se jo da uporabiti, razen za pogrevanje in kokice.
Prosim za ideje
Pogrevanje, odmrzovanje, “osveževanje kruha” (dva dni star kruh je po parih sekundah kot ravnokar spečen) ter specifične zadeve pri kuhi ala topljenje čokolade (neskončno hitreje kot v vodni kopeli), karameliziranje sladkorja, kuhanje pudinga…
Včeraj sem si notri naredila krompir za na zeleno solato. Danes bom poskusila še za praženega. Torej: z vilico napikaš opran krompir, da mu na vseh straneh prebodeš lupino. Nato ga daš v pečico za kakšni 2 min na eni strani, ga obrneš in še kakšni 2 min (odvisno od velikosti). Nato ga zaviješ v alufolijo (pazi, vroče) in ga pustiš še nekaj minutk v zaprti ugasnjeni mikrovalovki.
Tudi mlečni riž sem zadnjič fino skuhala notri. Ni kaj dosti hitreje kot na plinu, a se nič ne prime na posodo in ni potrebno toliko mešanja.