Najdi forum

mikrovalovka

Pozdravljeni!

Že kar nekaj časa zbiram pogum, da bi kupila mikrovalovko. Malo kolebam med tem ali jo rabim ali ne.

Lepo prosim, če mi kdo ve svetovati na katere lastnosti moram biti pozorna pri izbiri mikrovalovke?

Hvala že v naprej!

Živijo!
Jaz ti obvezno priporočam kombinirano z grilom,je cenovno dražja kot navadna od 50-60.000 sit naprej toda ta ti hrano lepo zapeče in naredi škorjico.Medtem,ko z navadno lahko hrano le pogrevaš ter “pokuhavaš” je pa nikoli ne zapeče.Kombinirana je baje tudi na splošno boljša zaradi žarkov in vseh funkcij,ki jih ima.
LP 🙂

Jaz imam sicer navadno, ti pa priporočam tisto z grilom. Moja nič ne zapeče, tako da jo uporabljam za pogrevanje.

Najboljše nasvete boš dobila na strani Kulinarične Slovenije.
Meni so svetovali naj ima čimveč funkcij, gril, vratca naj se odpirajo v stran in ne navzdol in kombinacijo mikrovalov z žarom.

Mikrovalovno pečico imam že 6 let. Je kombinirana. V mikro sem se naučila kuhati, predvsem mlečne stvari – puding se nikoli ne zažge, gres, polento. Naprimer makarone kuham v mikro – najprej na hitri vodni lonec zavrem vodo jo zlijem v plastični triliterski lonec kjer so makaroni in jih na 900W kuham 10 minut. Na dopustu mi mikro kar manjka, vendar je kuhanje na dopustu tako ali tako dopustniško.

LP
Ana

A mi lahko razložiš, prosim, kako kuhaš puding in polento v mikro?

New Report

Close