Mikrovalovna
ker sem ena izmed zeeelo redkih, ki še doma nima mirkovalovne pečice me zanima, koliko jo tisti, ki jo imate sploh uporabljate? Za pripravo katerih jedi? Ali samo za pogrevanje? Razmišljam koliko bi prišparala časa pri pomivanju posode pa če tudi samo v njej pogrevaš (npr. zjutraj pred odhodom v službo mleko za juniorje,…)
Jaz jo uporabljam prvenstveno za pogrevanje (mleko, juha,…), včasih za odtaljevanje. Ker pa imam kombinirano, v njej tudi kaj pečem (stvari, ki jih pečem v manjših ali okroglih pekačih).
Je ne dam več stran – se mi zdi, da res prihrani kar nekaj časa (mleko za ficke pogrejem kar v skodelici, torej odpade vsaj lonček za pogrevanje, da ne omenim, da NIKDAR ne čistim mleka, ki je prekipelo :-))))))
Potem, pa smo mi edini, ki je neuporabljamo redno. Mi jo uporabljamo izključno za odtajanje hrane, pa še to zelo zelo redko, če slučajno zjutraj pozabim dati iz skrinje. Včasih sva si z možem not grela vodo za čaj ali vročo čokolado, nakar sva ugotovila, da je vsaka stvar zelo čudnega okusa. Za malega nisem nikoli not grela nič!!! Meni ta stavr ne deluje preveč varna.
LpT
Pri nas je to najbolj uporaben gospodinjski aparat. V njej kuham, pogrevam, odtajam in pečem. Včasih več, včasih manj, kakor pač nanese. Enkrat se mi je pokvarila in bi šla najrajši po drugo.
Je pa res, da se moraš naučiti uporabljati jo in potem je super če imaš oba žara. V njej lahko skuhaš skoraj vse.
Moja sestra ima samo mikrovalove, skratka tisto bolj pocensko in pravi da komaj čaka da se ji pokvari in kupi eno tako bolj uporabno.
Najbolj dobri so pa meni pica sendviči in kokice, aja pa pečen kostanj: ni nič ožgan, samo pečen. Njami…
Nepogrešljiva pri jutranjem pogrevanju mleka, pogrevanju obroka kosila, če mož zamudi iz službe :o)
Jo pa uporabljamo tudi za kokice, pogrevanje doma pečenega kruha…
kuham pa v njej ne veliko… cel krompir v olupku npr.
Lep dan!
Vladka
Moram dodat: BOLJE, DA JE SPLOH NE KUPIŠ!
Poglej zakaj: hrana v mikrovalovni pečici se hitro segreje, ker mikrovalovi del vode, ki je v hrani našibajo na vse smeri. Ob tem se proizvaja toplota. Zaradi totalnega kaosa v hrani pa se začnejo molekule, ki nisi vodne trgati in na koncu, če bi od blizu pogledala: molekule v hrani niso več podobne same sebi in ko to poješ JIH TELO NE PREPOZNA in kar telo ne prepozna nalaga v telo, da bo mogoče kdaj prepoznal in uporabil.
Če pa klasično pogreješ hrano, tako počasi…potem molekule v hrani ostanejo take kot so in jih telo normalno prepozna, kar je dobro ohrani, slabo zavrže.
Se boš pa odločila po svoje, jaz ti mikrovalovne ne priporočam. Bog ne daj pa dajat otroku hrano pogreto v mikrovalovni!
Za segrevanje mleka, vode, že pripravljene hrane – rižote (zakon), makaronov, juhe, hrenovk, zelenjave, lazanje, pizze, skratka, veliko stvari.
Multi uporabna za odtaljevanje ves sorte stvari – moraš pa imeti to funkcijo.
Mi pa žar ni všeč, ker se ne da narediti dobrih toplih sendvičev in podobnega.
Krasna za kokice.
Pa tudi pekla sem že v njej, npr musako, ko se mi je mudilo, ampak je boljša iz klasične pečice.
Mutant!
Ko so v ameriki prepovedali vsakdanjo uporabo mikrovalovne pečice, so jih pri nas začeli na veliko prodajati!!!!
pa ni res, da niso prepovedane oziroma nezaželjene…počakaj še nekaj let, pa boš videla učinke mikrovalovne tudi pri nas!
Mikrovalovna je v ameriki že davno out.
ja zagotovo ti hrano v nekaterih restavracijah pogrejejo v mikrovalovni. So ba tudi boljše restavracije, kjer tega ne počnejo.
hvala bogu, da imamo izbiro!
Mutant!
In zakaj nebi preprečili kar lahko? Zakaj se pa potem dojenje, pa zelenjava/sadje iz domačega vrta, pa bombažne pleničke, pa vatka namesto čistilnih robčkov, pa v gozd namesto v shoping, pa skrivanje namesto risank,…itd,…ker je boljše naravno!
Nemoremo se čisto izogniti hitremu tempu življenja, lahko pa ga omilimo.
LPT