Milan Kučan postal častni meščan Ljubljane
Žal,dragi Jon,je vse relativno.Tudi ‘okusi’ do naših politikov.Meni denimo,je JJ čisto všeč.Z Urško ali brez.
Eno je kaj je naredil Kučan za našo državo in nekaj popolnoma drugega kaj se je dogajalo ravno v času njegovega predsedovanja.Dogodki bi si sledili v enakem vrstnem redu s ali brez Kučana. Če se ne motim je bilo ravno njemu v času ko je MORAL,s svojo skupinico iz Beograda,najhuje.
Bil je proti in ne za osvoboditev SLO.
Spoštovan? Zopet odvisno komu in zakaj.
Pa brez zamere!
Glede vejic je vseeno , saj se razumemo.
Post se nanaša na prejšnega in sedanjega predsednika in ne vem kaj dela tale JJ vmes.
Predvsem pa so vsi trije bivši funkcionarji ZK in za mene , izhajajo iz iste politične opcije pa naj se spreobračajo kolikor hočejo.
Vsi trije so ostanek nekega sistema , ki je propadel pred 16-timi leti.
Samo tole bi dodala: da so vsi trije iz iste opcije – Ja, najbrž res. Razlika je samo v tem, da je eden med njimi ugotovil, da obstaja še kaj več, kot zgolj okvir ZK, ki ga je očitno dušil. Poleg tega, saj včasih ni bilo variante zasesti kak odgovoren položaj, če nisi premogel rdeče knjižice, ki je avtomatsko odpirala vrata do boljše službe. Zato je nekje logično, da je veliko sedanjih politikov izšlo iz teh vrst, ker so na službenih mestih pridobili izkušnje in pogum, da so se sploh podaliv v politiko – praktično kontra tedanji enobarvni oblasti. Jaz vsekakor vseh ljudi, ki so bili kdajkoli člani ZK ne enačim, ker to tudi ni pošteno. Vsak ima pravico, da spremeni svoje mišljenje, če ugotovi, da se je zmotil ali bil zaveden. Vsekakor pa so mi ljubši taki, ki so dovolj zgodaj odkrili svojo zmoto, spremenili svoj kurz in se ga držijo. Ful me pa motijo razno razni prestopniki, ki so včasih bili v zK, pa postali v skladu s trenutnimi trendi malo liberalni, pa se zopet vrnili v levičarske vode, kot prej (razni ropi, beblerce, cvikli, cvakli … hm, pavlihe)
Pozabila pa sem še to, da bolj kot prestopnike (rop & CO) spoštujem tiste, ki pa so ostali zvesti svoji politični opciji, pa četudi ima korenine v zK. So vsaj načelni, kar pa za rope, cvikle, beblerce … nikakor ne morem reči. Če so spremenili barvo 2x, je možno še 3,4,.. 100-tič. Mislim, da Pahorju niso potrebni taki kameleoni.