Milka Planinc
To mora nujno ven priti, pa od kje je ta mentaliteta prišla in zakaj se ščiti in kako kruti so, da se zgodovina ne ponovi. Če bodo ostalo spregledano je samo še vprašanje časa, kdaj bodo novi prišleki to ponovili!
Tako kot so naredili jugosi, ko so se povezali z izdajalskimi Slovenci in pobili vse, ki niso bili za jugose in Nemce in nahujskali narod, tako se bo zgodilo v prihodnosti, če ne bo to z vso silo udarilo ven. Bodo pa novi muslimanski prišleki se povezali z arabskimi narodi in ponovili masaker nad Slovenci, tak kot so ga povezani jugosi z balkanom nad Nemci. Komplet vse so pobili, četudi je bil do leta 1918 tu še uradni jezik nemški – kar pomeni, da je večina razumela nemško ali govorila.
Nas čaka enaka usoda, če bo to vse ostalo pod preprogo, ker gre vse v tej smeri. In celo EU.
Zdaj, mogoče je bil to čas, ko sem bila še malo “kontaminirana” s sistemom, v katerem sem živela – ampak meni je bila gospa všeč. Ocenjujem, da se je trudila peljati voz naprej in ga rešiti iz blata, kamor so ga zapeljali drugi. In da so ji dosti nagajali pri tem. Mogoče se tudi motim. Dejstvo je, da ji ni uspelo. O razlogih premalo vem, zato ne bom pametovala.
Avtorici pa: nič ni “vse res”, kar prebereš, bodisi v desnih ali levih trobilih. Moraš vse z rezervo vzeti.
kaj ti bi z rezervo jemal pričevanja preživelih kateri so se uspeli rešiti, ali bi z rezervo jemal dejstvo da so tisti sami v jamo skakali ali kaj bi z rezervo
[/quote]
Pretiravaš glede mojega prispevka.
Skoraj si upam trditi, da sem prebrala več zapisov o komunističnem nasilju kot marsikdo. Veliko tudi slišala od starejših ljudi – še takrat, ko smo o teh grozotah samo šepetali. Nekaj dokumentov o tem imam tudi doma – govorijo pa o komunističnem nasilju nad ljudmi, ki sem jih poznala – ali pa njihove svojce.
Nisem pa pristaš navade, da se grozljive človeške tragedije uporabljajo za politično manipuliranje. To pa počnejo levi in desni nakladači. Eni v nedogled brez dokazov tumbajo o izdajalcihin se izogibajo priznanju zločina nad narodom, drugi pa tudi niso iskreni in tragedije izrabljajo za netenje prepira med Slovenci. To ni pietetno do vseh, ki so v mukah umrli nasilne smrti mnogo prezgodaj glede na svoja leta.
Prav je, da si vsak ustvari svoje mnenje na osnovi dokazov, ki jih je kljub cenzuri in uničenju še dovolj na razpolago. Ne pa na osnovi komentarjev v hujskaških časopisih, ne glede na barvo.
Me veseli da si razumno bitje, moj stari oče je bil partizan, takrat star 40 let, vedno je bil levo usmerjen, sosedova fanta pa sta bila domobranca, bolj kot ne po sili razmer, nekam sta morala iti, v glavnem konec vojne sta prišla domov, takrat so ju prišli iskat partizani, skočila sta skozi zadnja vrata in po bregu dol proti dolini, streljali so za njima, enega so ranili, oče se spomni kot otrok , ko sta prišla nazaj, partizanska patrulja je medtem odšla naprej, je rekel moji stari mami “jerca mene so že”, po tistem sta šla na Koroško, nobeden se ni vrnil.
Moj drugi stari oče pa je bil paznik na Loškem gradu kjer so bili zaprti domobranci, sam naj ne bi pobijal, videl pa je marsikaj.
Milka Planinc – boni za bencin, pa depozit za prehod čez “najbolj odprto mejo na svetu”. Za pomanjkanje v trgovinah so bili pa “krivi ljudje, ki so vse takoj pokupili na zalogo”. Za hiperinflacijo in zgrešene naložbe pa kontrarevolucija in iredenta.
Marš komunajzarska zalega, dve generaciji ste uničili in državo za 50 let ustavili v razvoju.
Kar volite tele kavijar komuniste iz SD, so zelo načelni – javno so za javno, zasebno so pa za zasebno.
Ti si pa res malo napumpan. Ali misliš, da bi vsi, ki so končali življenje pod njenimi krvavimi rokami enako mislili?
[/quote]
Muslimani že masakirajo, npr. Skandinavki, pa tudi tako pišejo drugi, kot partizan. Ja, zgodovina se stalno ponavlja, če se iz nje niste sposobni učiti. Tudi partizani še pridejo na vrsto.