Mimovrste – kritika, ki mora biti javna
To kar sem danes doživela s strani tega podjetja je tako nedopustno,da mora biti javno napisano – je pa sporočeno tudi njim…
Torej zgodba se začne že z reklamacijo za razbit kuhalni, ki je ugodena, odobren popolnoma nov, pošljejo spet popolnoma razbitega sestavljenega – jaz vse mirno toleriram – in prosim še tretjič za brezhibnega kot mi pripada…
Čeprav so imeli novega na zalogi, ga niso poslali takoj kot so obljubili… danes ga pošlje in jaz spremljam paket na sledenju – in ko je bilo dostavljeno na prevzemno mesto, sledenje jasno napiše,da je na voljo za prevzem na prevzemnem mestu nekaj časa še čakam na sporočilo, ker ga ni bilo (sem pričakovala,da bodo spet namenoma 2 dni čakali), se odpravim sama na prevzemno mesto.
Kjer pa imajo artikel, najde ga, AMPAK PAZITE GA NOČE MENI IZROČITI, KER NIMAM SMSA – KI BTW. BI MI GA MORAL ON POSLATI, AMPAK GA NI IN Z NJIM ZAVLAČUJE…
pod nobenim pogojem mi ni hotel izdati PLAČANEGA paketa – ki ga je držal v roki, ampak da ne, čeprav so se vsi podatki o paketu ujemali z mojimi, dokazala sem sledenje itd. vse…
tip začne LAGATI,da ne morejo, ker mora skenirati sms in zato brez smsa ne more – pa mu razlagam,da saj v smsu ni kode, on skenira kodo na izdelku in to vsekakor lahko… in se začne lagati,da jim sistem ne dela – vidna laž, saj so vsem ostalim ta čas vse ostalo mirno izdajali…
potem pride na idejo, da ne more izdati, ker me ne najde v sistemu – pa še kako hitro me je našel vse o tem paketu in vsem, potem ko sem zahtevala vračilo denarja – je lahko vse našel tudi brez smsa…
torej očitne laži… zadrževanje plačanega paketa, ki ga je pred mano imel ampak, ga ni hotel predati in iskal 1001 očitno laž in me imel dejansko za bedaka… da o lažnivem prenašanju odgovornosti kdo je odgovoren za poslati sms pa tudi tega ni storil, raje ne govorim, ker se je tudi tam sam lovil na lastnih izmišljotinah.
Obupna in nedopustna izkušnja – in jaz pri takem podjetju ne kupim nič več… takega ponižanja pač še ne, pošteno plačaš izdelek, potem ti pošljejo celo razbitega, vse stojično in potrpežljivo prenašaš, se tja sprehajaš, ko bi ti končno morali izdati novega PA PRODAJALEC PLAČANEGA – TOREJ DEJANSKO TVOJEGA TAM ZADRŽUJE IN GA NOČE IZDATI.
Takega poniževanja pa še ne – dobesedno sem nekaj časa prosila za plačani artikel in se je norčeval tam iz mene in lagal v obraz, in zahteval od mene da se vrnem, šele ko se bo on blagovolil poslati sms o tem da je artikel na voljo… čeprav je tam in bi to že moral storiti, ampak ker ni raje stranko sprehaja in ji ne izda artikla… potem sem si rekla… če ga nočete izdati boste pa vrnili denar in zahtevala vračilo denarja…
Grozljiv odnos ki si zasluži javno grajo… da veste kaj lahko pričakujete…
prevzem plačane robe ne more biti odvisen od volje nerkoga ali bo sms o prispetju poslal…
problemov je torej več:
zaposleni tam je stranko dolžan obvestiti o prispelem paketu – poslati obvestilo PA TEGA NI STORIL
ČE POSTAVLJA POGOJ ZA PREJETJE PAKETA obvestilo – POTEM MORA OBVESTILO O PRISPETJU PAKETA TAKOJ POSLATI STRANKI
tega očitno ni storil…
NADALJE PA tudi brez smsa lahko izdaš paket – saj je vse brez vsakega smsa našel v računalniku – samo poskeniral bi kodo paketa, ki ga je imel v rokah in bi se paket izdal… SMS NE VSEBUJE NOBENE KODE S KATERIM BI PREVZEMAL PAKET – JE SAMO OBVESTILO STRANKI,DA VE DA JE PAKET NA PREVZEMNEM MESTU…
jatz sem to zvedela iz sledenja, ker sem vedela,da znajo zahinaviti in obvestila ne poslati – zato sem sledenje spremljala IN OČITNO SE NISEM ZMOTILA,… PAKET JE BIL TOREJ PRIPRAVLJEN ZA PREVZEM – TAKO PIŠE NA SLEDENJU… oni bi me morali o tem obvestiti pa me niso…
TO JE NEDOPUSTNO, KAKOR JE POTEM TUDI NEDOPUSTNA IZDAJA PAKETA IN POGOJEVANJE TEGA Z SMSOM.
vse podatke so našli v računalniku brez smsa in paket tudi – torej so ga bili dolžni izdati
nedopustno, 23.03.2022 ob 19:52
To kar sem danes doživela s strani tega podjetja je tako nedopustno,da mora biti javno napisano – je pa sporočeno tudi njim…
Torej zgodba se začne že z reklamacijo za razbit kuhalni, ki je ugodena, odobren popolnoma nov, pošljejo spet popolnoma razbitega sestavljenega – jaz vse mirno toleriram – in prosim še tretjič za brezhibnega kot mi pripada…
Čeprav so imeli novega na zalogi, ga niso poslali takoj kot so obljubili… danes ga pošlje in jaz spremljam paket na sledenju – in ko je bilo dostavljeno na prevzemno mesto, sledenje jasno napiše,da je na voljo za prevzem na prevzemnem mestu nekaj časa še čakam na sporočilo, ker ga ni bilo (sem pričakovala,da bodo spet namenoma 2 dni čakali), se odpravim sama na prevzemno mesto.
Kjer pa imajo artikel, najde ga, AMPAK PAZITE GA NOČE MENI IZROČITI, KER NIMAM SMSA – KI BTW. BI MI GA MORAL ON POSLATI, AMPAK GA NI IN Z NJIM ZAVLAČUJE…
pod nobenim pogojem mi ni hotel izdati PLAČANEGA paketa – ki ga je držal v roki, ampak da ne, čeprav so se vsi podatki o paketu ujemali z mojimi, dokazala sem sledenje itd. vse…
tip začne LAGATI,da ne morejo, ker mora skenirati sms in zato brez smsa ne more – pa mu razlagam,da saj v smsu ni kode, on skenira kodo na izdelku in to vsekakor lahko… in se začne lagati,da jim sistem ne dela – vidna laž, saj so vsem ostalim ta čas vse ostalo mirno izdajali…
potem pride na idejo, da ne more izdati, ker me ne najde v sistemu – pa še kako hitro me je našel vse o tem paketu in vsem, potem ko sem zahtevala vračilo denarja – je lahko vse našel tudi brez smsa…
torej očitne laži… zadrževanje plačanega paketa, ki ga je pred mano imel ampak, ga ni hotel predati in iskal 1001 očitno laž in me imel dejansko za bedaka… da o lažnivem prenašanju odgovornosti kdo je odgovoren za poslati sms pa tudi tega ni storil, raje ne govorim, ker se je tudi tam sam lovil na lastnih izmišljotinah.
Obupna in nedopustna izkušnja – in jaz pri takem podjetju ne kupim nič več… takega ponižanja pač še ne, pošteno plačaš izdelek, potem ti pošljejo celo razbitega, vse stojično in potrpežljivo prenašaš, se tja sprehajaš, ko bi ti končno morali izdati novega PA PRODAJALEC PLAČANEGA – TOREJ DEJANSKO TVOJEGA TAM ZADRŽUJE IN GA NOČE IZDATI.
Takega poniževanja pa še ne – dobesedno sem nekaj časa prosila za plačani artikel in se je norčeval tam iz mene in lagal v obraz, in zahteval od mene da se vrnem, šele ko se bo on blagovolil poslati sms o tem da je artikel na voljo… čeprav je tam in bi to že moral storiti, ampak ker ni raje stranko sprehaja in ji ne izda artikla… potem sem si rekla… če ga nočete izdati boste pa vrnili denar in zahtevala vračilo denarja…
Grozljiv odnos ki si zasluži javno grajo… da veste kaj lahko pričakujete…
Nikoli nobenih težav, moraš pa POČAKATI NA SMS!
Ampak nekateri rinete po svoje, ker imate občutek, da za vas pravila ne veljajo! Pač neka novodobna kvazi elita
nedopustno, 23.03.2022 ob 20:27
in še v pogojih poslovanje NIKJER NE PIŠE DA JE ZA PREVZEM ARTIKLA NA PREVZEMNEM MESTU POGOJ SMS…
saj jim ne kažeš tam smsa – nekateri tudi kar telefonsko št. povedo… da jih najdejo po podatkih in moje podatke vse o paketu je v računalniku našel.
Da ne bomo za bv razglabljali, dobiš pa itak tako sms kot mail
Kdaj lahko prevzamem naročilo?
Na prevzemnih mestih lahko prevzamete artikle iz spletnega naročila po prejetju e-obvestila, da je naročilo pripravljeno na prevzem oziroma če je drugače navedeno (na primer nakup artiklov na licu mesta in so tam na zalogi).
Takle, 23.03.2022 ob 20:35
Da ne bomo za bv razglabljali, dobiš pa itak tako sms kot mail
Kdaj lahko prevzamem naročilo?
Na prevzemnih mestih lahko prevzamete artikle iz spletnega naročila po prejetju e-obvestila, da je naročilo pripravljeno na prevzem oziroma če je drugače navedeno (na primer nakup artiklov na licu mesta in so tam na zalogi).
tako ja – ki so ga dolžni poslati zaposleni – pa ga niso… razumeš?
in pošlje se takoj, ko je precvzeto9 in paket pripravljen za prevzem – in kot tak je označen…
naj ti bo jasno – da sem vrnila prejšnjega razbitega v ponedeljek…
torej če gremo po vrsti: poslali so mi razbit izdelek, odprt in že razstavljen in sestavljen nazaj – čeprav so dolžni poslati novega – to je prvo… pa tega niso storili – poslali so razbitega
sem tega vrnila – sio dolžni takoj poslati potrdilo o prevzemu – vrnila sem ga v ponedeljek – veš kdaj so oni poslali potrdilo o prevzemu – DANES – Z VSEBINO, DANES SMO PREJELI VAŠ VRNJEN IZDELEK…
ti je jasno,da lažejo – in da če se nekaj vrne na nek dan so dolžni to napisati,da je to tisti dan… in ne dva dni kasneje
zato pa sem spremljala natančno sledenje … ker sem vedela,da namenoma bodo zavlačevali
če so očitno sprejeli iszdelek in vnesli v sledenje,da je pripravljen za prevzem, potem je očitno moj paket že prišel na vrsto za pošiljanje smsa, saj so ga skenirali kot pripravljenega za prevzem…. samo obvestila očitno namenoma niso poslali… kot ga niso dva dni prej o prevzemu…
in če ga je že našel tam pa sem mu rekla, če vztrajate,da je sms obvestilo, potem ga pa zdaj pošljite – pa on ne – raje je milijonkrat ponavljal,da mi paketa ne bo izdal in klicaril vse možne kaj naj naredi,da mi ga ne izda in si izmišljuje izgovore na katerih se je sam lovil
res, 23.03.2022 ob 20:27
Pa baba itak ni popolnoma čista, že iz njenega nepovezanega nakladanja je to kristalno jasno!
me ne gane tak zapis – tvoja žalitev na osebnem nivoju ggovori o tebi , ne o meni…
jaz sem stranka, ki je pošteno plačala kupljen artikel in celo prenašala mirno 2x menjavo, ker je podjetje pošiljajo vse narobe in razbito, če pa česa ne bom prenašala pa je da se me ponižuje,da moram prositi za plačani artikel kot bi ga hotela zastonj… ni zastonj je moj, plačan že in on je bil ga dolžan predati
Jan224, 23.03.2022 ob 20:25
Nikoli nobenih težav, moraš pa POČAKATI NA SMS!
Ampak nekateri rinete po svoje, ker imate občutek, da za vas pravila ne veljajo! Pač neka novodobna kvazi elita
Res je. Drži se pravil podjetja in težav ne bo. Ne rini po svoje, oni imajo pravila in kdor kupuje pri njih, se jih pač mora držati.
Zdaj pa lahko oni tebi za zatežijo, ker jim blatiš dobro ime.
Ne glede na vse odgovore in nivo avtorice je dejstvo, da mimovrste že nekaj let niso ok.
Meni so prodali pokvarjen stroj. Kitajska roba s fensi imenom, ki ga uradni serviser tudi pogledati ni hotel. Sem poslala nazaj in zahtevala kupnino in sem po 1 mesecu dobila nazaj neugodeno reklamacijo. Stroj ni niti enkrat služil svojemu namenu. Pa ni bil poceni.
Nikoli več mimovrste!
Serty, 23.03.2022 ob 21:53
Res je. Drži se pravil podjetja in težav ne bo. Ne rini po svoje, oni imajo pravila in kdor kupuje pri njih, se jih pač mora držati.
Zdaj pa lahko oni tebi za zatežijo, ker jim blatiš dobro ime.
česa se pa jaz nisem držala – jaz vsega… po izdelek sem šla, ko je na sledenju od podjetja pisalo,da me čaka na prevzemnem mestu in je pripravljeno za prevzem… Še enkrat si preberi pripravljeno je za prevzem.. sledenje podjetje samo nudi kupcem,da lahko spremljajo potek paketa…
jaz nisem jkriva če imajo neodgovornega zaposlenega, ki strank NE OBVESTI,DA JE NJIHOV PAKET PRIPRAVLJEN ZA PREVZEM… in tudi nisem dolžna čakati na to,da se bo on spomnil čez ne vem koliko časa to poslati… ker je DOLŽAN STRANKO OBVESTITI, KO JE PAKET PRIPRAVLJEN ZA PREVZEM, PA TEGA NI STORIL…
enako kot ta isti zaposleni ni zabeležil vrnitve paketa v ponedeljek – pa bi to moral… sms je prišel danes, z vsebino,da so danes prejeli moj vrnjen paket – KAR JE LAŽ…
preberi si še 10x,da ti bo jasno, kdo se ne drži pravil podjetja…
torej podjetje je dolžno obvestiti stranko ko je njen paket na prevzemnem mestu in pripravljen za prevzem – tega niso storili… že tukaj je njihova krivda in odgovornost (da o škart poslani robi sploh ne govorimo)…
kaj po tvoje bi naj jaz v nedogled čakala na obvestilo,da se bi ta spomnil mi poslati sms, in kaj če ga nikoli ne bi, po tvoje potem jaz nimam pravice iti iskat in dobiti svoj plačani paket in potem si ga po tvoje sme podjetje kar prisvojiti -. ne pošlje smsa in se potem dere stranki,da paketa plačanega ne izda…
eni imate res čudne ideje
temu se reče kraja a veš…
Mimovrste niso ok, 23.03.2022 ob 22:03
Ne glede na vse odgovore in nivo avtorice je dejstvo, da mimovrste že nekaj let niso ok.
Meni so prodali pokvarjen stroj. Kitajska roba s fensi imenom, ki ga uradni serviser tudi pogledati ni hotel. Sem poslala nazaj in zahtevala kupnino in sem po 1 mesecu dobila nazaj neugodeno reklamacijo. Stroj ni niti enkrat služil svojemu namenu. Pa ni bil poceni.
Nikoli več mimovrste!
kakšen je moj nivo… takšen da sem dva pokvarjena izdelka njihova sprejela in potrpežljivo čakala zamenjavo in poslušala obljube,da naslednji bo ok, pa je bil potolčen… kaj je narobe z mojim nivojem, če pričakujem,da mi izdajo izdelek, ki ga imajo pripravljenega za izdajo in je plačan.
Hvala za pojasnilo – kaj je narobe v tem mojem nivoju… ?
Potem jaz tudi lahko rečem da tvoj nivo ni ok.
Ali ste zahtevali stvarno napako? Fizični potrošniki v Sloveniji so izjemno zaščiteno. Stvarno napako se lahko uveljavlja kar dve leti od nakupa, ob uveljavitvi pa potrošnik lahko sam izbira med zamenjavo izdelka, vračilom denarja ali odpravo napake. Če podjetje napake ne prizna se gre enostavno na tržno inšpekcijo. Pravne osebe pa lahko uveljavljajo zgolj garancijo, ker naj bi bile o izdelku in zakonodaji bolje podučene….
Za avtorico pa. Pravite, da je bila težava na prevzemnem mestu. Ali je bila to težava dostavne službe ali direktno od podjetja? Če je bila težava dostavne službe, potem tu Mimovrste nimajo kaj dosti povezave, razen to da jih menjajo in po pomožnosti presedlajo na dražje, kar pa spet ne bo OK za potrošnike.
Zanimivo, 23.03.2022 ob 22:11
Ali ste zahtevali stvarno napako? Fizični potrošniki v Sloveniji so izjemno zaščiteno. Stvarno napako se lahko uveljavlja kar dve leti od nakupa, ob uveljavitvi pa potrošnik lahko sam izbira med zamenjavo izdelka, vračilom denarja ali odpravo napake. Če podjetje napake ne prizna se gre enostavno na tržno inšpekcijo. Pravne osebe pa lahko uveljavljajo zgolj garancijo, ker naj bi bile o izdelku in zakonodaji bolje podučene….
Za avtorico pa. Pravite, da je bila težava na prevzemnem mestu. Ali je bila to težava dostavne službe ali direktno od podjetja? Če je bila težava dostavne službe, potem tu Mimovrste nimajo kaj dosti povezave, razen to da jih menjajo in po pomožnosti presedlajo na dražje, kar pa spet ne bo OK za potrošnike.
naročen je bil izdelek na prevzemno mesto za osebni prevzem. Ne preko dostavne službe. To z dostavno službo nima nič.
Ima z ravnanjem podjetja. Oni so izdelek prejeli na prevzemno mesto, ga sprejeli in označili kot pripravljenega za predajo kupcu,a meni kot kupcu obvestila niso poslali.
ker sem sama preko sledenja opazila,da je izdelek na prevzemnem mestu na voljo za prevzem, sem ga šla iskati. Tam pa mi ga niso želeli izdati, izgovarjajoč se na sms (ker da ga nimam), za katerega so spet oni odgovorni,da ga niso poslali – pa bi ga morali.
Naj pri tem poudarim – da so izdelek našli, našli so vso računalnisko dokumentacijo v računalniku v povezavi s tem tudi sam izdelek v skladišču, samo skenirati ni hotel izdelka in ga izdati… naj še tudi poudarim,da so v vmesnem času tudi prihajali drugi ljudje, ki tudi niso imeli smsov in so jim govorili ne rabite, samo telefonsko povejte,da vas najdemo v računalniku in so jih samo vprašali po telefonski št. da so prišli do naročila v računalniku…
jasno je,da bi meni lahko izdali paket, samo ga iz golega nagajanja niso hoteli, in so svojo namero opravičevali z lažnimi izgovori.
nedopustno, 23.03.2022 ob 22:24
naročen je bil izdelek na prevzemno mesto za osebni prevzem. Ne preko dostavne službe. To z dostavno službo nima nič.
Ima z ravnanjem podjetja. Oni so izdelek prejeli na prevzemno mesto, ga sprejeli in označili kot pripravljenega za predajo kupcu,a meni kot kupcu obvestila niso poslali.
ker sem sama preko sledenja opazila,da je izdelek na prevzemnem mestu na voljo za prevzem, sem ga šla iskati. Tam pa mi ga niso želeli izdati, izgovarjajoč se na sms (ker da ga nimam), za katerega so spet oni odgovorni,da ga niso poslali – pa bi ga morali.
Naj pri tem poudarim – da so izdelek našli, našli so vso računalnisko dokumentacijo v računalniku v povezavi s tem tudi sam izdelek v skladišču, samo skenirati ni hotel izdelka in ga izdati… naj še tudi poudarim,da so v vmesnem času tudi prihajali drugi ljudje, ki tudi niso imeli smsov in so jim govorili ne rabite, samo telefonsko povejte,da vas najdemo v računalniku in so jih samo vprašali po telefonski št. da so prišli do naročila v računalniku…
jasno je,da bi meni lahko izdali paket, samo ga iz golega nagajanja niso hoteli, in so svojo namero opravičevali z lažnimi izgovori.
Normalno to ni in upam, da je bodoči partner še pravočasno pobral šila in kopita in ušel, kot so ga nesle noge!
ČE PIŠE, DA POČAKAJ SMS, POTEM SE TEGA DRŽI, NE PA DA SE IMAŠ ZA NEKAJ VEČ IN DA PRAVILA ZATE NE VELJAJO!
Sočustvujem s tabo in prek Mimovrste ne kupujem več, ampak moram reči, da ti pa špila. Predstavljaj si, da bi se vsak obnašal, tako kot se ti. To je tako, kot bi kupci hodili v Mercator in vlekli štruce iz košare, preden jih da prodajalka na polico. Tako velike trgovine imajo svoj sistem in stvari morajo biti obkljukane, da delujejo. SMS pride, ko je izdelek pripravljen in ga kupec lahko prevzame. Ja, si dosegla svoje, ker si bila tečna, ampak ponavljam, predstavljaj si, da bi vsi tečnarili za svoje pakete, preden so pripravljeni za prevzem. Saj se lahko zaposleni samo z vami ukvarjajo. Nastal bi totalen kaos. Je že z razlogom tako.
Če je trajalo, da je SMS prišel, je pa to čisto drug problem.
Nekaj v tej zgodbi manjka. Kajti mimovrste pošlje obvestilo (SMS in email), ko so izdelki pripravljeni za prevzem. Nobenega drugega obvestila. Razen v primeru, da se kaj zavleče, takrat pošljejo obvestilo, da bo trajalo še nekaj dni. Ni mi jasno, kako si ti vedela, da je izdelekpripravljen za prevzem, če tega SMSa (ali emaila) nisi dobila.