Mimovrste – kritika, ki mora biti javna
Izdelek dejansko še ni bil pripravljen za prevzem? Primer iz naše firme: izdelek se spakira in odpošlje na prevzemno mesto. Tam odgovorni še zadnjič pregleda če je vse OK in šele nato obvesti stranko, da je prevzem možen. Se je že zfodilo, da se je pri zadnji kontroli ugotovilo, da v paketu nekaj manjka, itn. ter se je vse skupaj vrnilo v fopolnitev in menjavo. Bolje tako in pocakat se en dan, kot pa da nekaj nebi bilo v redu in bi bila stranka se bolj nezadovoljna.
Imam podobne izkušnje. Nisem dobil SMS, je pa bilo rečeno da bo izdelek dne xx v poslovalnici. Sem se uro pred iztekom delovnega časa oglasil tam, pa so rekli da brez SMS-a ni nič. da sicer verjetno je “dol” v skladišču, a pač brez SMS-a nič.
OK, sem odšel domov in po pol ure dobil SMS, ko sem bil že 50 km proč.
Je bil to pač moj zadnji nakup pri njih. Jaz pač take storitve ne potrebujem, oni pa izgleda take stranke tudi ne.
za tiste, ki žalijo: ne bom odgovarjala, ker to ni moj nivo…
za ostale pa: kot rečeno PO IZDELEK SEM ŠLA ŠELE, KO SEM videla obvestilo na sledenju:
NAROČILO JE PRIPRAVLJENO ZA PREVZEM: evo lepim print screen slike
https://i.postimg.cc/brbBfyyy/IMG-20220323-164727.jpg
torej posebej je napisana ura dostave na prevzemno mesto – to je ko so ga oni sprejeli in nadaljnji kvadratek je posebej, ko piše,da je naročilo pruipravljeno za prevzem – torej lahko pridem jaz, ker je za izdajo vse pripravljeno… Oni bi meni seveda m,orali poslati sms skupaj s tem trenutkom, ko je bilo to objavljeno na spletni strani – pa tega niso poslali… IN TO JE NJIHOVA NAPAKA IN ODGOVORNOST in napaka, ker me kot stranko NISO OBVESTILI, ČEPRAV SO ME DOLŽNI …
jaz sem po paket šla, KO JE BIL PRIPRAVLJEN ZA MOJ PREVZEM NA PREVZEMNEM MESTU IN JE TO TUDI JASNO OZNAČENO S STRANI PODJETJA in nič prej kot to… nič prej nisem ničesar zahtevala…
Torej nisem nič prej zahtevala stvari, nič ne vem od kod prej kje vlekla (za tistega, ki neke primerjave s kruhom pisari)… njihovo sledenje s strani podjetja je to in sporočalo je,da je pripravljeno na prevzem s točno številko naročila.
podjetje samo je sporočilo v svoji aplikaciji sledenja, da je naročilo pripravljeno za prevzem, torej če sami to napišejo, potem ga lahko prevzamem…
in našli so ga, bilo je v skladišču kot vsa ostala naročila pripravljeno za prevzem, nikjer na nobeni drugi lokaciji ni bilo… zaposleni ga je nosil sem in tja samo skenirati bi ga moral, da bi zabeležilo oddajo, pa tega ni hotel… ker se je raje norčeval iz mene in si izmišljeval lažnive izgovore zakaj tega ne bo naredil.
za @čekdisout – ja verjamem,da so tebi izdali, ker so v moji prisotnosti izdajali tudi drugim brez smsa, samo meni ni hotel, ker se je nekorektno in nedovoljeno očitno odločil,da bo nad mano znašal, in si izmišljeval laži. Jaz vem,da se da izdati brez… saj je tudi do mojih podatkov vseh prišel brez smsa, sem jih pokazala iz njihovega sledenja, tako da je v računalniku vse našel, samo ker se je on odločil,da bo zahebaval, je to počel, vsem ostalim so ta čas izdajali tudi stvari, četudi niso imeli smsa.
Meni se vse tako zdi, da so nekatere odgovore, ki blatijo avtorico, poslali kar zaposleni Mimo vrste. Ženski so dvakrat poslali razbit izdelek in je vse mirno požrla. Halo!! A je čudno, če ji je odneslo pokrov? Ko je šlo za očitno nagajanje, če se lepo izrazim. Naj bi šla na kolena?Namesto da bi se opravičili in v čim hitrejšem času dostavili artikel, ki ga je pošteno plačala. Očitno se požvižgajo na dober glas. Mene tudi ne bo tja.
Kot sem rekla, na nizkotne zapise, ki govorijo o njihovih avtorjih , ne o meni, se ne bom odzivala.
Glede vsebine teme pa mislim,da sem jasno pojasnila in tudi dokazala, da je bil izdelek pripravljen za moj prevzem in da je bilo to tudi zavedeno v obvestilnem sistemu sledenja podjetja samega.
Zatorej ni nobenega opravičila za zadrževanje in neizdajo paketa.
In tukaj tudi zaključujem s temo in kakršnimkoli pojasnjevanjem. Očitno pa so si nekateri temo izrabili za lastno izlivanje žalitev , napadov in nasilnosti nad ljudmi, to pa kot rečeno pove vse o njih.
nedopustno, 24.03.2022 ob 10:21
Kot sem rekla, na nizkotne zapise, ki govorijo o njihovih avtorjih , ne o meni, se ne bom odzivala.
Glede vsebine teme pa mislim,da sem jasno pojasnila in tudi dokazala, da je bil izdelek pripravljen za moj prevzem in da je bilo to tudi zavedeno v obvestilnem sistemu sledenja podjetja samega.
Zatorej ni nobenega opravičila za zadrževanje in neizdajo paketa.
In tukaj tudi zaključujem s temo in kakršnimkoli pojasnjevanjem. Očitno pa so si nekateri temo izrabili za lastno izlivanje žalitev , napadov in nasilnosti nad ljudmi, to pa kot rečeno pove vse o njih.
Ali si dobila SMS, da je izdelek pripravljen za prevzem? NISI!
Vse ostalo tvoje govoričenje, kako si mislila in predvidevala, da bodo vsi skakljali okoli tebe, je popolnoma brezpredmetno!
Ne razumem tistih, ki zmerjajo avtorico. Je prijazen in korekten odnos preveč pričakovati? In jaz imam s spletno prodajo dobre izkušnje. Hvala avtorici za opozorilo. Da vem katere spletne trgovine se izogniti. Očitno je vse v redu, ko pride do reklamacije, pa taka aroganca. Prav je da se to javno izpostavi. Prav bi bilo pa tudi da bi pohvalili kakšno korektno rešeno reklamacijo.
Bodeča neža, 24.03.2022 ob 10:32
Ne razumem tistih, ki zmerjajo avtorico. Je prijazen in korekten odnos preveč pričakovati? In jaz imam s spletno prodajo dobre izkušnje. Hvala avtorici za opozorilo. Da vem katere spletne trgovine se izogniti. Očitno je vse v redu, ko pride do reklamacije, pa taka aroganca. Prav je da se to javno izpostavi. Prav bi bilo pa tudi da bi pohvalili kakšno korektno rešeno reklamacijo.
Ne strinjam se s tabo, ker si je “uboga” gospa želela krojiti pravila spletne trgovine malo po svoje. Mogoče ji doma na Balkanu to uspeva, tu se ji pač ni izšlo.
Jaz bi jo na mestu spletne trgovine celo tožila, ampak je škoda da ubožico še vlačijo po sodišču!
Tole imajo v splošnih pogojih. Hočeš reči, da nisi bila obveščena, da dobiš paket po prejemu SMS-a?
2. Naročilo je odpremljeno/Naročilo je pripravljeno za prevzem
mimovrste=) v dogovorjenem roku artikel pripravi, odpošlje oziroma pripravi za osebni prevzem in o tem po elektronski pošti in SMS sporočilu obvesti kupca. mimovrste=) v elektronski pošti pouči kupca tudi o politiki odstopa od pogodbe, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe. SMS sporočil, ki so odgovor na mimovrste=) SMS sporočilo, ne bomo prejeli, zato kupce prosimo, da na SMS sporočila ne odgovarjajo, ampak se na nas obrnejo preko navedenih kontaktov (e-mail in telefon).
Lepo piše, da se lahko prevzame po poslanem e obvestilu oz. sms. Res so pa še malo za luno, ker imajo naveden pct. Ko je dostavljeno a prevzemno mesto, morajo artikel vnesti se v sistem. Od tod potem pot do e obvestila oz. sms. Da pride pa do poškodb pri dostavi, je treba pa kdaj dostavno službo povprašati. Lahko da ni bilo dobro zapakirano in je krivda na strani pošiljatelja, lahko pa na dostavni službi, ki artikel prevaža. Ampak, reklamacijo so ti upoštevali. Ti pa pač nisi zmogla prebrati osnov prevzema artikla na prevzemne mestu. Z njimi sem imela ok izkušnjo. Naročila telefon, v roku dostavljen na prevzemno, dvignila brez težav. Tako bi rekla, da niso oni težava, ampak ti avtorica.
Parodija, 24.03.2022 ob 12:57
Lepo piše, da se lahko prevzame po poslanem e obvestilu oz. sms. Res so pa še malo za luno, ker imajo naveden pct. Ko je dostavljeno a prevzemno mesto, morajo artikel vnesti se v sistem. Od tod potem pot do e obvestila oz. sms. Da pride pa do poškodb pri dostavi, je treba pa kdaj dostavno službo povprašati. Lahko da ni bilo dobro zapakirano in je krivda na strani pošiljatelja, lahko pa na dostavni službi, ki artikel prevaža. Ampak, reklamacijo so ti upoštevali. Ti pa pač nisi zmogla prebrati osnov prevzema artikla na prevzemne mestu. Z njimi sem imela ok izkušnjo. Naročila telefon, v roku dostavljen na prevzemno, dvignila brez težav. Tako bi rekla, da niso oni težava, ampak ti avtorica.
Točno tako. Kolega naročil, čez tri ure je uletel SMS in zadevo je dvignil.
parodija si ti.
Sliko poglej zgoraj in ti bo jasno razvidno, za vse normalno funkcionalno pismene je razvidno,da je ločeno prikazan prihod paketa na prevzemno mesto in vnos tega paketa v sistem in s tem pripravljenost na prevzem. Na sledenju je to ločeno zapisano jasno razvidno.
Paket je torej bil vnešen v sistem in pripravljen za prevzem s strani stranke.
Da stranka ni dobila smsa ni njena odgovornost, saj si ga ne more poslati sama, to je odgovornost podjetja, da stranko obvestiti o tem da je stvar pripravljena na prevzem.
Tega niso storili, čeprav je jasno razvidno iz sledenja, da je stvar bila pripravljena na prevzem.
Glede poškodb pa vsekakor ni odgovornost na avtorici za poškodbe, tako da ji ne nalagaj krivde. Ni problem avtorice če dostavna služba razbija stvari. Njena pravica je da dobi brezhibno stvar, medsebojno krivdo in to kako oni dostavljajo pakete strankam in na prevzemna mesta, so dolžni oni zagotoviti kakovostno, to ni stvar strank.
res parodija ja, 24.03.2022 ob 14:07
parodija si ti.
Sliko poglej zgoraj in ti bo jasno razvidno, za vse normalno funkcionalno pismene je razvidno,da je ločeno prikazan prihod paketa na prevzemno mesto in vnos tega paketa v sistem in s tem pripravljenost na prevzem. Na sledenju je to ločeno zapisano jasno razvidno.
Paket je torej bil vnešen v sistem in pripravljen za prevzem s strani stranke.
Da stranka ni dobila smsa ni njena odgovornost, saj si ga ne more poslati sama, to je odgovornost podjetja, da stranko obvestiti o tem da je stvar pripravljena na prevzem.
Tega niso storili, čeprav je jasno razvidno iz sledenja, da je stvar bila pripravljena na prevzem.
Glede poškodb pa vsekakor ni odgovornost na avtorici za poškodbe, tako da ji ne nalagaj krivde. Ni problem avtorice če dostavna služba razbija stvari. Njena pravica je da dobi brezhibno stvar, medsebojno krivdo in to kako oni dostavljajo pakete strankam in na prevzemna mesta, so dolžni oni zagotoviti kakovostno, to ni stvar strank.
Mah ja. Kje sem napisala, da je avtorica kriva za poškodbe? Tako da v nadalje sploh ne bom komentirala tvojega odgovora. Razen da ponovim, da je prevzem možen p poslanec e obvestilu oz. sms.
Parodija, 24.03.2022 ob 14:14
Mah ja. Kje sem napisala, da je avtorica kriva za poškodbe? Tako da v nadalje sploh ne bom komentirala tvojega odgovora. Razen da ponovim, da je prevzem možen p poslanec e obvestilu oz. sms.
bom kar tukaj te citirala, ker vidim,da zgoraj vse veš o poškodbah mojega izdelka.
Spoštovana – jaz sem stvar odprla in videla – izdelek ne samo,da je bil poškodovan, poškodovanje bil tako,da ni variante,da bi to dostavna služba povzročila, zato ne sodite, bil je celo razstavljen, kar se je jasno videlo,da je obravsan (poleg ostalih mest) tudi povsod tam, kjer se razstavi; vidi se da je bilo nekaj delano na notranji strani grelca.
Zato ne sodite. Podjetje je obljubilo in je tudi dolžno poslati nov brezhiben izdelek, ne pa starega, razmontiranega, poškodovanega pretvarjajoč se da je nov in tudi vsako izgovarjanje na dostavnike je ob takem ravnanju, še bolj hinavsko, četudi dostavniki niso brilijantni in so svojega dnarja vredni, vendar se po izdelku jasno vidi,da vseh poškodb in stvari na izdelku dostava tako ni mogla povzročiti.
Glede sledenja in obvestil pa: očitno vam niti narisano zgoraj ne pomaga – moj izdelek je bil pripravljen za prevzem in to je jasno napšisano.
jasno je tudi da je podjetje dolžno mene kot stranko obestiti o tem,da je na voljo za prevzem in tega niso storili.
Če bi bila na moji strani krivda izgube smsa ali karkoli oni pa bi ga poslali -bi razumela to pogojevanje – (pa še v tem primeru je to izjemno neumna birokracija, ki kaže na izjemno nesposobnost, neprilagodljivost in sposobnost reševanja situacij s strani podjetja in tam zaposlenih), tako pa je odgovornost za neobstoj smsa na njihovi strani…
ne more se v tem primeru pogojevati izdaja z smsom, ker po tej logiki, kakor vi trdite, da če oni meni ne pošljejo smsa, jaz nikoli nimam pravice prevzeti mojega že plačanega artikla… resno? ne se smešiti,
še posebej pa, če dodamo dejstvo, da v smsu ni nič takšnega kar bi pogojevalo prevzem – je št, naročila oz. paketa in tega sem jaz pokazala s print screenom njihovega sledenja in so vse našli v svojih rač. evidencah.
Zdaj pa res bodi dovolj, ker se že ponavljam kot lajna v trudu,da čimbolj vse argumentiram korektno. Enim vam žal niti napisano niti 100x razloženo jasno ne pomaga. je pa grozljivo,da ste nekateri tako robotski , nezmožni prilagajanja in reagiranja v različnih situacijah za učinkovito reševanje stvari – to tudi kaže to vaše golo vztrajanje na nekem smsu, ki sam po sebi nima nobene funkcije drugega kot da je stranka obveščena,da jo paket čaka za prevzem.
nedopustno, 24.03.2022 ob 14:41
bom kar tukaj te citirala, ker vidim,da zgoraj vse veš o poškodbah mojega izdelka.
Spoštovana – jaz sem stvar odprla in videla – izdelek ne samo,da je bil poškodovan, poškodovanje bil tako,da ni variante,da bi to dostavna služba povzročila, zato ne sodite, bil je celo razstavljen, kar se je jasno videlo,da je obravsan (poleg ostalih mest) tudi povsod tam, kjer se razstavi; vidi se da je bilo nekaj delano na notranji strani grelca.
Zato ne sodite. Podjetje je obljubilo in je tudi dolžno poslati nov brezhiben izdelek, ne pa starega, razmontiranega, poškodovanega pretvarjajoč se da je nov in tudi vsako izgovarjanje na dostavnike je ob takem ravnanju, še bolj hinavsko, četudi dostavniki niso brilijantni in so svojega dnarja vredni, vendar se po izdelku jasno vidi,da vseh poškodb in stvari na izdelku dostava tako ni mogla povzročiti.
Glede sledenja in obvestil pa: očitno vam niti narisano zgoraj ne pomaga – moj izdelek je bil pripravljen za prevzem in to je jasno napšisano.
jasno je tudi da je podjetje dolžno mene kot stranko obestiti o tem,da je na voljo za prevzem in tega niso storili.
Če bi bila na moji strani krivda izgube smsa ali karkoli oni pa bi ga poslali -bi razumela to pogojevanje – (pa še v tem primeru je to izjemno neumna birokracija, ki kaže na izjemno nesposobnost, neprilagodljivost in sposobnost reševanja situacij s strani podjetja in tam zaposlenih), tako pa je odgovornost za neobstoj smsa na njihovi strani…
ne more se v tem primeru pogojevati izdaja z smsom, ker po tej logiki, kakor vi trdite, da če oni meni ne pošljejo smsa, jaz nikoli nimam pravice prevzeti mojega že plačanega artikla… resno? ne se smešiti,
še posebej pa, če dodamo dejstvo, da v smsu ni nič takšnega kar bi pogojevalo prevzem – je št, naročila oz. paketa in tega sem jaz pokazala s print screenom njihovega sledenja in so vse našli v svojih rač. evidencah.
Zdaj pa res bodi dovolj, ker se že ponavljam kot lajna v trudu,da čimbolj vse argumentiram korektno. Enim vam žal niti napisano niti 100x razloženo jasno ne pomaga. je pa grozljivo,da ste nekateri tako robotski , nezmožni prilagajanja in reagiranja v različnih situacijah za učinkovito reševanje stvari – to tudi kaže to vaše golo vztrajanje na nekem smsu, ki sam po sebi nima nobene funkcije drugega kot da je stranka obveščena,da jo paket čaka za prevzem.
Ženska butasta, če piše da je SMS ALI elektronska pošta pogoj za prevzem, kaj ti potem ni jasno? Pa otrok v vrtcu bi razumel, ne pa odrasla oseba!
PRAV TI JE IN PIKA.
Ne delam na mimovrste, imam pa izkušnje iz drugih podjetij. Stvar poteka nekako takole. Podjetje dobi robo, ki se jo sprejme v skladišče. To robo je potrebno potem najprej pregledati, da je sploh ok, poknjižiti na skladiščne prostore, še kaj dodatno pripraviti, zapakirati itd. ŠELE POTEM dobi stranka sms da lahko pride po svoje artikle. Od tega ko šleper pripelje robo, do tega da stranka dobri obvestilo, lahko mine tudi več ur ali več dni. V enem dnevu lahko dobiš po 30 ali več palet (kakšno imajo gužvo na mimovrste ne vem, ampak je verjetno podobno), torej si lahko predstavljate da zadeva pač rabi svoj čas. Robo je nujno potrebno pregledati in jo vnesti v sistem, preden jo damo stranki. Drugače ne gre. Drugače lahko odpremo vrata šleperja in strankam kar iz tovornjaka zmečemo pakete. Torej dokler paket ni pregledan in poknjižen, stranka ne dobi smsa in logično ne more prevzeti.
Pa smsov ne pišejo zaposleni, ampak jih sistem pošlje avtomatsko. Prodajalec na prevzemnem mestu nad tem nima vpliva, niti ni za to odgovoren.
Pa avtorica ne gre za nobeno nagajanje in poniževanje. Misliš da se ma kdo čas in energijo ukvarjat se s tabo?? Mogoče so res malo nefleksibilni, ampak tvoja reakcija je čisto pretirana no.
Sama na mimovrste še nikoli nisem imela nobenih težav. Enkrat sem dlje časa čakala na sms, pa sem poslala mail, dobila odgovor in je bila zadeva rešena v roku parih ur. Brez kakršne koli slabe volje.
Avtorica in tista druga – zgolj napisala sem, da v primeru poškodovanih izdelkov, kje so ti reklamacijo upoštevali, lahko pride do poškodb pri morebitnem napačnem pakiranju ali bodisi pri dostavni službi. Nikjer nisem napisala, da je poškodovani artikel krivda na tvoji strani avtorica. Mislim no, od razburjenja s jim zatika še pri branju, kako šele takrat, ko sms oz. e obvestilo sploh do njh še ni prišel.