Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mini kopalnica – ploščice?

mini kopalnica – ploščice?

Opremljamo mini kopalnico, res je majhna, prostora je samo na najnujnejše. Opremo bomo imeli glede na velikost prostora, tu ni kaj. Zatakne se pri ploščicah.
Jih sploh položiti? Po celi kopalnici ali samo pri umivalniku in tušu?
Kaj dati na ostalo površino? Pa barve?

Za vsak nesvet vnaprej hvala, zelo dobrodošla bi bila tudi kakša slikica oz. link do nje.

Tudi mi imamo minimalistično kopalnico (da se komaj obrneš), a si vseeno ne predstavljam, da bi bilo notri lahko karkoli drugega kot ploščice – zaradi vode, vlage ipd.

Imamo pa za vsa čistila, wc papir ipd. kramo prostor – dolgo polico čisto pod stropom (moraš stopiti na bano ali stol, da dosežeš). To se mi zdi zelo praktična rešitev, pa še za otroke je varno, ker nikakor ne dosežejo.

Pri nas je ena ozka visoka omarica tudi za vrati (vrata se sicer ne dajo odpreti čisto do konca, a kljub temu ni težav.

Pa še en prostor se splača izkoristiti za omarico – pod umivalnikom.

Jaz bi dala ploščice povsod (že zaradi čiščenja), ampak po višini ne do stropa, toliko da so še v tušu.
Barve? Svetlo svetlo modra.

prijateljica je adaptirala extra majhno kopalnico…dala je full velike pravokotne ploscice..neverjeten efekt!!vse skupaj v barvi smetane,res enkratno!

Mi imamo res mini-mini koplanico. Vsekakor so nam svetovali ploščice v svetlih odtenkih in to velikih dimenzij, da bi bilo čim manj “štukanja”. Talne in stenske ploščice naj bi bile istih dimenzij in naj bi se polagale uigrano oziroma zgornje naj bi položili v isti liniji kot sponje – fuge se morajo ujemat.

Da kopalnica ne bi delovala utesnjeno in nametano oziroma da bi delovala urejeno, naj bi se držali nekih pravil. Tako naj ne bi ekspereminitirali z raznimi poševnimi, pod kotom poleženimi ploščicami, preveč barvnih kombinacij, štukanjem s preveč barvami…

Držali naj bi se neke izbrane višine oziroma linije. Pri tej višini naj bi se vse končalo oz začelo. Tako naj bi v višini sanitarne stene postavili ogledalo ali omarice. Omarice naj bi bile z ogledali in lučkami, da optično povečajo prostor. V višini vrat naj bi bila zadnja vrsta ploščic (če bi se odločili za kombinacijo z barvo), tuš kabina, lojtrica…

Nič naj ne bi štrlelo v prostor, zato naj bi se dimenzije kopalniškega pohištva ujemale. Recimo: če je tuš kabina na isti steni kot wc naj bi se njun odmik od stene ujemal. Če je pralni stoj na isti steni kot kopalniški blok naj bi njun odmik od stene enak…

New Report

Close