Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Minimalna neto plača

Minimalna neto plača

Zanima me koliko je neto plača od minimalne plače (bruto minimalna plača je 783,66). Seveda brez upoštevanja olajšav za vzdrževane člane.
Nekateri spletni izračunu mi izračunajo 555,84 EUR, nekateri pa 599,73 EUR.

To me zanima zaradi izračuna višine obroka kredita, po otrgljaju katerega mora delavcu ostali minimalna plača.

Za odgovore že vnaprej hvala.

Upam, da se zavedaš, da vzameš kredit prostovoljno, kar pomeni če imaš minimalno plačo in se zadolžiš, to ne pomeni, da kreditodajalcu ne rabiš vračat. Mogoče boš sedaj užaljena, ampak ped kratkim sem imela v službi tak primer.

Do različne neto plače pri izračunih pride, ker eni upoštevajo samo splošno olajšavo 275,23 €, nekateri pa zaradi nizkega bruta upoštevajo še dodatne olajšave.
Za dohodke do 12.570,89 € na leto je namreč olajšava 368,23 €, za dohodke do 10.866,37 € na leto pa 543,32 €..

Glede na to, da sprašuješ, koliko je minimalen neto za kreditno sposobnost oz.koliko ti mora ostati po odtegljaju kredita, se tebi za dohodnino upošteva kot olajšava samo 275,23 €,torej je neto 556,83€. http://www.davkoplacevalci.com/racunajmo-na-prste/izracun-place

Pri minimalni plači banka ne odobri kredita.

Do različne neto plače pri izračunih pride, ker eni upoštevajo samo splošno olajšavo 275,23 €, nekateri pa zaradi nizkega bruta upoštevajo še dodatne olajšave.
Za dohodke do 12.570,89 € na leto je namreč olajšava 368,23 €, za dohodke do 10.866,37 € na leto pa 543,32 €..

Glede na to, da sprašuješ, koliko je minimalen neto za kreditno sposobnost oz.koliko ti mora ostati po odtegljaju kredita, se tebi za dohodnino upošteva kot olajšava samo 275,23 €,torej je neto 556,83€. http://www.davkoplacevalci.com/racunajmo-na-prste/izracun-place%5B/quote%5D

Najlepša hvala.

Glede na to, da sprašuješ, koliko je minimalen neto za kreditno sposobnost oz.koliko ti mora ostati po odtegljaju kredita, se tebi za dohodnino upošteva kot olajšava samo 275,23 €,torej je neto 556,83€. http://www.davkoplacevalci.com/racunajmo-na-prste/izracun-place%5B/quote%5D Imam minimalno plačo in mi upoštevajo samo splošno olajšavo. Dohodnine plačam vsak mesec več kot 50 eur. Pri tako nizki plači je to kar veliko. Sem pa zaposlena preko javnih del za peto stopnjo izobrazbe. Lahko rečem računovodkinji naj upošteva višjo olajšavo. Hvala za odgovore.

1. Nikjer nisem navedla, da imam minimalno plačo. Moja plača večja od minimalne plače. V kolikor bi imela minimalno plačo, verjetno ne bi po forum spraševala koliko je neto minimalne plače. Se ti ne zdi?
2. Nikoli v življenju nisem odstala nikomur nič dolžna, niti nikoli nisem vzela kredita. Se popolnoma zavedam, da je potrebno kredit poplačati.
3. V življenju mi ni bilo nič podarjeno in iščem opcije za rešitev stanovanjskega vprašanja. Zato me v naprej zanima kakšne pogoje imajo banke, kako se upošteva miniamlna plača………… Res je da bi to lahko vprašala na banki, ker pa še nisem v tej fazi, sem se poslužila tega forumu.
4. Upam, da se boš nad svojo izjavo malo zamislila in drugič ne boš po nepotrebnem napadala ljudi.

Dohodnina v nobenem primeru ni izgubljena. Če je zdaj plačuješ preveč, jo boš ob letni dohodnini dobila vrnjeno. Velikokrat se namreč zgodi, da glede na višino plače dodatna olajšava sicer pripada, a plače skupaj z regresom ne dodatne olajšave ne dovoljujejo več in je konec let kar konkretno doplačilo.

PS za minimalno plačo je mesečna dohodnina brez dodatnih olajšav 53€

Hvala Bom pa pri dohodnini dobila nazaj. Vendar bi mi mogoče vseeno upoštevali višjo olajšavo, ker bom letos dobila samo 11 plač plus regres. ENA PLAČA IZPLAČANA V FEBRUARJU JE BILA ŠE VELIKO NIŽJA KOT MINIMALNA, KER SEM BILA V JANUARJU ZAPOSLENA SAMO 10 DNI.

@Koliko, iz mojih izkušenj vem, da banke odobrijo takšen kredit, da ti po odtegljaju obroka ostane znesek neto minimalne plače brez upoštevane akontacije dohodnine – torej po novem je to 610,47 eur.
Edino pri hitrem kreditu (doba odplačevanja do 3 leta) je ta znesek nižji, če si njihov komitent, pa še to zaupanja vreden glede na pretekle njihove izkušnje s tabo kot kreditojemalcem.

New Report

Close