Najdi forum

Splash Forum Politični čvek minimalna palača 500€

minimalna palača 500€

torej, kdo je že rekel, da bo sindikat pustil to vlado pri meru????

http://24ur.com/novice/slovenija/place-naj-bodo-najmanj-500-evrov.html

Jaz sem že eden od tistih. 500€, pa da jih ni sram, Semoliča, Rebolja in vseh tistih, ki niso sposobni zagotovit plač katere bi zagotavljale preživetje. Dovolj je sicer tudi 500€, treba je le znižat cene, to pa sposobnim ne bi smelo predstavljat večjega problema.

Semilič in ostali sindikalisti so nesposobneži, da jim ni para.

Upokojenci zahtevajo 600€ penzije, delavci pa naj bi bili zadovoljni s 500 plače????

Če mene vprašate, bodo upokojenci s svojimi zahtevami uničili proračun, inflacija bo podivjala in finančni sistem se bo zlomil. Da sploh ne govorim o uničenem odnosu med aktivno in upokojeno generacijo.

daj na klobasaj naumnosti, državni proračun bo uničila javna uprava in nihče drug, za javno upravo bo šlo 450 milijonov evrov za penzije pa 50 pa tok jokajo kok bo vse propadlo

Halo???? Kaj, ko bi kar ukinili t.i. državno upravo?

Me zanima, kam boš šel potem k zdravniku? Ali pa povej, koga boš poklical, ko boš imel prometno nesrečo. Morda računaš, da ti bo pokojnino izračunal kar tvoj prijetelj? Ali pa se boš soseda raje prebutal, kot da bi ga tožil? Morda pa boš zadovoljen, ko ti na cesti ne bo treba več upoštevati prometnih predpisov? Pravzaprav tudi cest sčasoma ne bo več, saj jih nihče ne bo vzdrževal, kaj šele novih gradil…..

To je čista demagogija, ko govorite, koliko stane javna uprava. Sicer se strinjam, da bi lahko bila bolj učinkovita in s tem tudi cenejša, ampak ukiniti je pa ne moremo. In če vemo, da so plače v javni upravi nižje od primerljivih delovnih mest v gospodarstvu, potem pač ne vem, komu bi morali plače znižati.

KDO TI JE PA TO POVEDAL DA SO PLAČPE NIŠŽJE OD GOSPODARSKIH A VIRANT

Daj, napiši komu, da bomo vsaj vedeli.
Nisem še namreč slišal, da bi bila kaka snažilka v petletnem zaostanku pri svojem delu. Tako kot so npr. naša sodišča, ali pa zemljiška knjiga. Pa imajo ti gospodje precej višje plače.

poglej učitelje nč na delajo pa po 2 jurja evrov domov vlačijo

ti enen se moraš najprej naučit kaj je javna uprava ki nikma veze s cestam,i

Na kateri šoli pa je to?

pa mi pokaži enega učitelja, ki domov prinese 2 jurja svoje plače.

Aja, javna uprav nima veze s cestami? kdo pa jih ima? Ok, gradijo jih gradbena podjetja, vzdržujejo jih cestna podjteja, eni in drugi so izg gospodarstva. Samo, povej mi no prosim, od kje njim denar za to? Morda ne iz proračuna? Misliš, da bi SCT ali pa kakšno drugo firmo kar lepo spustili v proračun, naj si vzame, kolikor rabi za en tunel, ali pa za dva km ceste asfaltirati, če ne bi bilo javne uprave?

miška mi je prišepnila na uho….

daj, malo se ozri naokrog pa povprašaj ljudi. Zakaj misliš, da je državna uprava (tudi) tako neučinkovita? Zato, ker s plačami, ki jih ponuja, ne more dobiti dobrih in sposobnih kadrov, ker jih vse poberejo v gospodarstvu.

Zdravniki vsi bežijo iz zdravstvenih domov, ker so kot privatniki bolje plačani.
Dobrih pravnikov v javni upravi ni, ker jih nikoli ne more tako dobro plačati, kot jih plača gospodarstvo (podjetja, odvetniške firme…).Iz istih razlogov tudi ni dobrih sodnikov.
Dobrih novinarjev na RTV ni (vsa čast izjemam, ki so vsi po vrsti entuziasti), ker jih poberejo na POP TV.
Dobrih inženirjev DARS nima, ker jih poberejo gradbene firme.
Dobrih ekonomistov in pravnikov na Uradu za varstvo konkurence nimajo, ker jih boljše plačajo v gospodarstvu.
Dobrih davčnih inšepktorjev ni, ker jih boljše plača gospodarsvo.
Dobrih….

Naj se najprej opravičim izjemam, povsod so tudi dobri, sposobni in delavni kadri, tudi v javni upravi. Našteto velja zgolj skozi statistiko.

Ne bom pa več našteval, to so dejstva, ki jih pozna vsak, ki malo pobližje pozna situacijo.

Če pa primerjaš delo čistilke z delom sodnika, OK, potem pa še kar naprej pljuvaj, le to ti povem, da nimaš pojma o pojmu.

hehehe mik, saj ni bistvo v tem, kaj so nam sposobni zagotovit (narodu, ki dela za hlabčevsko plačo in se še boji za svojo zaposlitev, noben sindikat ne pomaga), bistvo je v tem, da bodo sindikati zahtevali več od te vlade, kot so od prejšnje!:)))

ma od kdaj si tak zagovornik nižanja cen, še pred 2 meseca se vlada ni smela utikati v politiko gospodartva, kaj šele da bi blokirala določene cene, kaj zdej, a se lahko nekdo čez noč tako zelo spreobrne?:)))

mislim, da bosta ti dve reformi šli lahko skozi, le z roko v roki, torej sprememba pokojninskega sistema in sprememba politike plač!

mah, v javni upravi je povprečna plača višja in to zaradi višje izobrazbe, kot je v samem gospodarstvu.

se moramo pa nečesa zavedati, JU gre težko v stečaj in težko kdorkoli izgubi službo, medtem ko v gospodarstvu nikoli ne veš. JU brez močnega gospodartva ne more živet, torej bi morale biti vekakor plače v gospodarstvu v povprečju višje, če vzameš vse dejavnike in se zaveš od kje denar JU. Torej če bi bile dejanske plače v gospodarstvu višje, bi lahko bile posledično višje tudi v JU. Torej vse je vezano na gospodarstvo!

seveda ne moremo ukiniti JU jo preveč potrebujemo, tako kot ona potrebuje gospodarstvo, plače pa prav nikomur ne bi smeli znižati, morajo jih povišati, res ne vsem, ker nekateri štrlijo v nebo, vsem ostalim pa. Zato pa je potrebna spremeba plačne politike!

ne vem kaj se pinglate okoli tega komu zmanjšati in komu povečati, zakaj morajo biti tako nenormalne razlike, nikjer v razvitem svetu jih ni, vsaj kar se povprečnega delavca tiče (odmislimo vrhunske strokovnjake, ki so itak vedno premalo plačani)!

kako do učinkovite JU, tako da se vsakega, ki ne dela tako kot je potrebno vrže na cesto, pa da vidimo, kako učinkoviti bi potem bili. A morda pozna kdorkoli primer, da je JU frčav na cesto zato ker je počel neumnosti ali pa še teh ne???:)

Še dobro, da si mi razsvetlila pamet. Očitno ne veš, da čistilka MORA ZASLUŽIT svojih 380ojrov, sodniku pa je 6.000 DANO. Nimaš pojma o pojmu, če ne prej, se spomni na to, ko boš čakala deset in več let na vpis svoje nepremičnine v zemljiško knjigo.

Za znižanje cen so odgovorni vodilni v podjetjih in ni nobene potrebe, da se bi v to vmešavala država. Kam gre denar npr. v trgovskih podjetjih, ki plačujejo dobaviteljem in delavkam manj kot v Avstriji, kupcem pa prodajajo po enakih ali celo višjih cenah kot naši severni sosedje? Zakaj je npr. gradnja kilometra avtoceste v Sloveniji višja kot v Švici. Katran uvažamo oboji, pesek imamo oboji doma, mostove in tunele delajo tudi tam, gradbeni inženir zasluži v Švici trikrat več kot pri nas, delavcem se ne godi slabše kot našim, pa tudi cestnin ne plačujejo višjih kot mi.
Se mi zdi, da ovir ni. Plače se lahko nekoliko celo znižajo, samo cene je treba spravit na realno raven.

hahaha mik, od kdaj pa ti tako razmišljaš, ma veš kaj plače je treba dvignit na ravan razvitih držav pa tud če cene ostanejo iste!:)))

hja le kam gre denar, kapitalistom, pa sej smo skoz trobili da je potrebno nekaj dobička prelevit v delavske plače, ampk zanimivo, da se je mogla vlada zamenjat, da si začel drugače razmišljat, hmmm res zanimivo!:))

Hm, res zanimivo. Evforija ob zmagi te še ni minila.

Ne razmišljam nič drugače, vedno sem bil za ničelno inflacijo ali kar za deflacijo. Nimam nobene potrebe po kupovanju večje denarnice, v kateri bi nosil ničvreden denar. To sem delal v Jugoslaviji, pa raje ne bi več. Naši razviti rojaki iz širše domovine naj pa kar imajo visoke plače, meni je dovolj, da dobro živim in preživim. Mi gre pa včasih na živce, ko me na občini ali v zdravstvenem domu vpišejo v čakalno vrsto, da o zemljiški gnjigi ne govorim. Tu bi pa naredil red Virant, a ste ga žal zminirali.:-)))

imej je čas 4 leta, pa če pred tem 4, sedaj se je pa zamenjal sam, ko je stopil v SDS, hja včasih ni dobro biti strankarski, sicer me je pa tudi on popolnoma razočaral!:)))

Mene so pa razočarali zlasti tisti, ki so flancali da jim več pomeni strokovnost kot privrženost “napačni” politični opciji. Mene Virant ni razočaral, toliko kot je on spremenil na boljše v teh štirih letih se bojim da ne bo zmogla cela nova vlada.

Je pa zanimivo, da nimaš kritičnih besed za Semoliča, ki oblači na slovenskem nebu že skoraj 20 let, delavci pa menda še vedno slabo živijo. Aja, on je že v redu. Je s prave strani.:-)))

počakajmo, počakajmo … najhujša presenečenja še čakajo 🙂
Razveseljevala nas bodo štiri leta.
Le vkup uboga gmajna ….

poglej bistvo, ti ga še enkrat pripopam:

>

Pozabi!

Iste sorte ptiči skup’ letijo.:-)))

New Report

Close