minimalna palača 500€
Aja, javna uprav nima veze s cestami? kdo pa jih ima? Ok, gradijo jih gradbena podjetja, vzdržujejo jih cestna podjteja, eni in drugi so izg gospodarstva. Samo, povej mi no prosim, od kje njim denar za to? Morda ne iz proračuna? Misliš, da bi SCT ali pa kakšno drugo firmo kar lepo spustili v proračun, naj si vzame, kolikor rabi za en tunel, ali pa za dva km ceste asfaltirati, če ne bi bilo javne uprave?[/quote]
sem razmišljal če bi sploh odgovoril na take numnosti pa očitno res na veš. CESTE GRADI DARS avtoceste in hitre ceste,osztalo ima čez direkcija rs za ceste pa službe za vzdrževanje vcest
Še dobro, da si mi razsvetlila pamet. Očitno ne veš, da čistilka MORA ZASLUŽIT svojih 380ojrov, sodniku pa je 6.000 DANO. Nimaš pojma o pojmu, če ne prej, se spomni na to, ko boš čakala deset in več let na vpis svoje nepremičnine v zemljiško knjigo.[/quote]
mik, enen je on, ne ona.
Sicer pa, me zanima, na katerem sodišču KONKRETNO je potrebno čakati na vpis v zmeljiško knjigo 6 let????? Kje pa si ti to pobral? Resda nisem niti približno strokovnjak s tega področja, vendar kolikor vem, je zemljiška knjiga sedaj v celoti urejena v elektronski obliki in lahko vpogledaš vanjo; poleg tega pa sem se, ko sem pred približno 8 leti vpisoval svojo nepremičnino v zemljiško knjigo, to opravil (oz. so jo vpisali) takoj oz. morda v nekaj dneh.
Nekaj drugega pa so vpisi etaćne lastnine, za katero lastniki nimajo vseh pogodb, ki dokazujejo lastništvo nepremičnine. Dokazovanje lastništva pa verjamem, da lahko poteka tudi 6 let, ampak ne zaradi sodnikov, temveč lastnikov. Kar pa se mene tiče, je boljše tako, kot da v zemljiški knjigi pride no napake.
Pa še zadnjič: tako kot trditev, da učitelji nosijo domov 2000€, je za lase privlečeno, da kateri od sodnikov v službi zasluži 6000€. Morda to velja za predsednika ustavnega sodišča, morda še za predsednika vrhovnega, ne vem, za ostale pa zanesljvo ne. Pa še za njih velja ta znesek zgolj kot bruto prejemek, ne pa neto, da ne boš preveč zavajal javnosti.
Odmev na prvi post od ninej. Za druge ne vem, ampak tudi jaz sam rekel, da bodo v času leve vlade vsi zadovoljni s plačami in stanjem nasploh, sindikati bodo mirovali, učitelji sodniki policaji bodo zadovoljni in opravljali svoje delo, čeprav bodo plače iste kot v času janševe vlade. To še vedno trdim in tisti link, ki si ga navezala na temo pomeni, da bo Semolič malo pojamral tako, da bo zgledalo kot da kaj počne, potem bo sedel v svoj luksuzni avto in odšel domov, na delavce pa pozabil. Tudi 500 € mesečne plače je premalo za dostojno življenje.
Ninej, če se bom motil bo to prvič na to temo in bo sploh super za delavce in vse ostale. In dal bom vse priznanje novi vladi. Ampak besede so poceni, počakajmo na dejanja.
Imam pa slab občutek, ker je kahl obljubljal 1000 € mesečno upokojencem, dobili bodo pa nič. Predvolilna obljuba je že prelomljena, čeprav nova vlada nima niti še dneva.
pa saj nisi resno jemal Karla, aneda ne?:)
sindikat je pozval in verjamem, da bodo skupaj z vlado in delodajalci dosegle teh 500€. Seveda je premalo, vendar vseeno bolje kot nič.
Ostalo pa naj dosežejo še delavci sami, s svojo ceno in naj se ne prijavljajo na delavna mesta z nižjo plačo. Le tako bodo svojo ceno lahko dvignili!:)
Mik, ne kvasi neumnosti…no še dobro, da si anonimen. Jaz sodnik v tej državi sploh ne bi bila. Pa veš zakaj? Zato, ker so s to izobrazbo in odgovornostjo, ki jo ima ta poklic zaslužijo bistveno premalo, pogoji dela so v k****, da ne govorim o njihovem statusu.
In ja, enen ima prav. Na žalost bo trenutna situacija privedla do tega, da se bodo najslabši kadri vrstili v javnih službah, sposobni pa se bodo kopičili v gospodarstvu ali v mednarodnih inštitucijah. Kam pa to vodi, pa nam je dober primerek npr. Rusija.
Da pa o delu sodnika nimate, ampak dobesedno nimate pojma, kaj šele o tem, kakšne “pristojnosti” ima sodnik v evropskem kontinentalnem pravnem sistemu, ste že večkrat dokazali, kar je posledično in delno pripeljalo do stanja kakršnega imamo. Kot mi je povedal enkrat en kolega z Bosne; “Tako ti je to, kad o svem i svačem pametuje i kurta i murta.”
Sicer sem že zapisala in se ponavljam. Država je odraz njenih državljanov. Imamo točno takšno državo, kot si jo zaslužimo.
Vprašaj LASTNIKE stanovanj v Novem Dragomlju. Kmalu bo šest let odkar so plačali stanovanja, ki jih je gradil Stanovanjski sklad. Kupec stanovanj pač ni kriv, če državni oprgani ne vedo kaj delajo.[/quote]
Hej, mik, zresni se no malo. Najlažje je pač pljuvati kar tako malo naokoli, na enega se bo pljunek že prijel, a ne? Pa čeprav na sodišče.
Mi lahko prosim poveš, kaj je v omenjenem primeru sodišče krivo, da stanovanja še niso (če niso) vpisana v zemljiško knjigo? Kolikor vem, imajo tam en kup tehničnih problemov, stanovanja zamakajo, garaže so poplavljene ob vsakem dežju, pa verjetno bi se našlo še kaj, in ugibam, (ponvaljam: ugibam), da če stanovanja še niso vpisana v zemljiško knjigo, je to verjetno zaradi tega, ker jih stanovalci še niso uradno prevzeli oz. morda ni narejen tehnični prevzem, morda nimajo uporabnega dovoljenja…
Čisto možno, da je za vse to kriv investitor, to je stanovanjski sklad, ki je državni organ, ampak ti že od vsega začetka tuliš, da imajo sodniki 6000€ plače, ki je ne zaslužijo, saj niti v 6 letih stanovanja ni možno vpisati v zemljiška knjigo.
Če imaš kaj jajc, se boš za te nebuloze opravičil, sicer pa, po pravici povedano, kaj takega od tebe niti ne pričakujem.
S tem z moje strani zaključujem to debato.