minimalna plača
Pozdravljeni!
Zanima me kako je s temi minimalnimi placami,minimalna placa od 1.1.2016 je 790 evrov bruto.
Po tem datumu sem podpisal z podjetjem pogodbo na kateri je bil bruto znesek moje place 750 evrov.
Zanima me kje se zgubi tistih 40evrov in kaj v tem primeru naredit ali si mogoce kaj narobe razlagam.
Hvala za odgovore!
Spoštovani!
Tudi v kolikor imate v pogodbi o zaposlitvi naveden znesek, ki ne dosega zneska min. plače, Vam mora delodajalec plačati, za delo s polnim delovnim časom, vsaj znesek min. plače.
Od januarja 2016 dalje je min. plača 790,73 Eurov.
S spoštovanjem!
Odvetnišvo Prus Pipuš
Zemljemerska ul.12
1000 Ljubljana
se zahvaljujem za odgovor
Ojla mene pa zanima koliko je neto minimalna plače ker nek berem pa pišejo da je 604 € dobim pa 560 € in me zdej zanima ali je to prav tako ali ne
Tudi mene to zanima. Vsi govorijo o 604 € minimalne plače, a jaz jo dobim 557 € (javni sektor).
Zakaj je tu taka razlika?
Hvala za odgovor.
Razlika je zato ker se NE UPOŠTEVA dodatna splošna davčna olajšava v višini cca 2.000€ in nekaj… in tako podjetje za vaju plačuje cca 50€ dohodnine (poglej plačilko) namesto cca. 11€….
Rezultat bo takšen da bosta vidva ali vidve kakorkoli dobili poračun regresa v maju/juniju za cca 400€ +/- tisti ki pa dobivajo 604€ pa 0€ 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.