Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Minimalni dohodek za osebo z vzdrzevanimi clami

Minimalni dohodek za osebo z vzdrzevanimi clami

Pozdravljeni, imam sluzbo za nedolocen cas v javnem sektorju, dobila sem izvrzbo na placo in tako lahko dobim izplacano le minimalno placo. Zanima me ali je ta minimalna place visja ce imas vzdrzevane clane ( 2 otroka, partner pa Dela 20ur na teden) ali je za vse enaka? Na csd so mi razlozili da obstaja nek Izracun- census za to in da bi morale biti banke s tem seznanjene? V moji banki nic ne vedo o tem zato se obračam na vas. Za kakrsnokoli pomoc bom hvalezna…
Lep pozdrav.
Ana

Spoštovani!

Zakon o izvršbi in zavarovanju v 102. členu določa omejitve izvršbe, med drugim določa:
“Na dolžnikove denarne prejemke, ki se v skladu z zakonom, ki ureja dohodnino, štejejo za dohodek iz delovnega razmerja, ter na odškodnino iz naslova izgube ali zmanjšanja delovne sposobnosti je mogoče seči:
1. za denarne terjatve, razen za terjatve, navedene v 2. točki tega odstavka, do dveh tretjin prejemkov, na katere se seže z izvršbo, vendar tako, da dolžniku ostane najmanj znesek v višini 76 % minimalne plače, če dolžnik preživlja družinskega člana ali drugo osebo, ki jo mora preživljati po zakonu, pa tudi znesek v višini prejemka, določenega za osebo, ki jo preživlja dolžnik, po merilih, ki jih določa zakon, ki ureja socialno varstvene prejemke, za dodelitev denarne socialne pomoči;…”

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close