Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Minimalni varovani znesek

Minimalni varovani znesek

Prejemam socialno pomoč. V juliju sem po podjemni pogodbi zaslužil 150 € in v avgustu mi je DURS vrnil 960 € iz leta 2010 preplačane davke. Na banki so mi oba zneska blokirali na račun neplačane preživnine. Ostali sta še 2 neplačani preživnini. Po sklepu o izvršbi pa mi bodo do februarja 2015 blokirali račun še ne zapadlih mesečnih preživninskih dajatev. Če plačam preživnino na roke upniku in ne bo več neporavnanih obveznosti, ali mi bo banka kljub temu blokirala račun?

Spoštovani,

banka bo blokado TRR odpravila šele, ko bo sodišče izdalo sklep v katerem bo izršilni postopek ustavilo. sodišče pa bo tak sklep izdalo na predlog upnika v katerem bo navedel, da ste terjatev do njega poplačali.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close