Najdi forum

Splash Forum Politični čvek ministrica za notranje zadeve

ministrica za notranje zadeve

Hmmmm……..prisega samo na prave metke…..

http://24ur.com/novice/slovenija/paralizatorje-pod-kljuc.html

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Hmmmm……..prisega samo na prave metke…..

http://24ur.com/novice/slovenija/paralizatorje-pod-kljuc.html%5B/quote%5D

Soglašam z ministrico v celoti.

“V štirih letih, odkar je policija objavila namero, da med svoja prisilna sredstva vključi električne paralizatorje, jih niso niti enkrat uporabili. Tako bo ostalo še kar nekaj časa. Notranja ministrica Katarina Kresal je namreč policiji izdala obvezno navodilo, da do celovite preučitve problema ter odločitve o nadaljnji uporabi tega orožja zapečati vse paralizatorje, ki jih trenutno policija poseduje. Poleg tega mora policija poskrbeti za prekinitev vseh aktivnosti, ki vodijo v smeri uvedbe električnih paralizatorjev med prisilna sredstva.”

Uporabiti paralizator nad človekom je po moje dejanje, ki je ne samo podlo, skrajno podlo, meni je to grozno,… gre za dostojanstvo človeka, ki mu je na ta način odvzeto.

Tako je, zgodovina se ponavlja… policiji odvzeti orožje, slovensko vojsko demilitarizirati in prodati Slovenijo za “male pare”. Kdaj smo že to videli?

pa kaj ti je, kakšno orožje jim jemlje, saj ga itak nikoli niso uporabili, policisti že sami vedo zakaj ne, očitno imajo veliko več etike, kot njihovi nadrejeni???

Zdaj pa nagradno vprašanje….kaj je bolj smrtonosno: metek ali paralizator?
Kaj je namenjeno ubijanju: metek ali paralizator?

@vrabček……torej bodo policaji pač uporabljali prave metke….so what…..s tem bodo ohranili dostojanstvo človeka na katerega streljajo?????

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

@WW, sem govorila o dostojanstvu, ne o ubijanju. O dostojanstvu človeka. O tem sem pisala jaz.

Ti pa o orožju in ubijanju.

Mogoče ti bo kdo odgovoril, predvsem ker gre za nagradno vprašanje, ampak pozabila si napisati kakšna je nagrada? @WW

Čakaj malo vrabček…….če policist izvleče paralizator nad nebodigatreba je vse narobe, če pa izvleče pištolo je pa vse ok?
Kje je tu dostojanstvo med streljanjem s paralizatorjem in pištolo?
Metek ubije (temu je namenjen a ne), paralizator paralizira, brez večjih poškodb……
Mislim, da sojenje policistu, ki je streljal s pištolo, ker se je čutil ogroženega in je ubil človeka še ni končano……kaj če bi uporabil paralizator?In policist je opravljal svojo službo…..v opisu del in nalog pač ni napisano, da se morajo pustiti pokončati…….

Vrabček nič ne čaka, takoj odgovori.

Še enkrat preberi, kaj sem jaz napisala in pod tvojo temo prilepila citat, ki se nanaša izključno na paralizatorje.

Nikjer nisem omenila orožja ali ubijanja. To ni tema zame.

Torej ti ne morem odgovoriti na tvoje vprašnje.

Pa nagrado si pozabila objaviti @WW.

ok…pa greva še enkrat:

citiram:
Uporabiti paralizator nad človekom je po moje dejanje, ki je ne samo podlo, skrajno podlo, meni je to grozno,… gre za dostojanstvo človeka, ki mu je na ta način odvzeto.

Sedaj pa napiši kaj naj uporabijo naši policaji, da njihovo dejanje ne bo podlo….pištole, pendreke, pse, …..kaj?

Kot sem napisala zgoraj. To ni tema zame.

Torej ti ne morem odgovoriti na tvoje vprašanje.

se mi je zdelo……

Poglej, prepoved uporabe paralizatorjev ne pomeni, da bodo zdaj streljali ljudi po cesti. S pravimi metki je tako. Prekleto pomisliš, preden ustreliš, ker veš, kaj pomeni ubiti človek. Ne greš kar tako malo za vsak slučaj streljat, ampak res, ko si ogrožen. Paralizatorji pa so se vsaj v Ameriki že uporabljali za vsak drek. Saj ne ubiješ človeka, malo ga stresa. Potem so pa stresali ljudi za vsako neumnost že skoraj.

ah eh oh, točno tako. V tem je bilo bistvo moje razprave.

Vabljeni na kakšno primerno mesto, kjer policaji nimajo kaj storiti kot opazovati sranje. Kakšen paralizator bi čisto prav prišel, če bi vam kdo hotel kaj hudega storiti. Menda je tudi za zlikovca prijazneje, da ga paralizator prizemlji kot pa metek ubije.
Lažna humanost, če bi bili v stiski, bi si pa želeli kar metek, zagotovo.

=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=: Kocinca med zobmi je moteča. Kot las v juhci.

Kaj ni razumljivo? A gremo drugače? Gledate poročila? V katerih državah se kar tako malo za hec streljajo po šolah? Na misel vam prideta Amerika in Finska? In v katerih državah je orožje najbolj razširjeno? V Ameriki in na Finskem, a ne? Če ne verjamete, gremo gledat statistiko. Ko se nekaj razpase, se potem to uporablja in meja, da se ne sme, se zabriše. Tudi paralizatorji bi postali vedno bolj nekaj domačega. Pa bi se jutri ve pred trgovino malo bolj zadirale na moža in skakale, kot da se vam je utrgalo (vidimo vsak dan histerične ženske), za vami bi stal policaj in bi presodil, da je dec ogrožen in bi vas malo paraliziral. Streljat na vas ne bi šel, ker tako hudo vse skupaj ni, za paraliziranje pa glih prav.

Ja pa jade. Mogoče pa bi takšne nasilneže kar z oljčno vejico, ti, ti nesramen nasilnež, pa bo potem priden.

=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=: Kocinca med zobmi je moteča. Kot las v juhci.

Kaj pa se je zgodilo s pendreki? :)))

S kakšnimi se vi ubadate??? Joj, joj, joj. In policaj mora biti tudi fizično ustrezno usposobljen, kar pa je pri nas večji problem kot katero orožje naj uporabil.

Gospa ministrica je tudi pendreke umaknila iz uporabe, sedaj imajo policaji samo še kresalnike.

Gospa ministrica je tudi pendreke umaknila iz uporabe, sedaj imajo policaji samo še kresalnike.[/quote]

Hehehe…sem dobila mail on novih nazivih

Gospa ministrica je tudi pendreke umaknila iz uporabe, sedaj imajo policaji samo še kresalnike.[/quote]

Hehehe…sem dobila mail on novih nazivih[/quote]

So izvirni, ne?

Hehehe…sem dobila mail on novih nazivih[/quote]

So izvirni, ne?[/quote]

Ja moram priznat, da se njej priimek da fajn ponucat…

Pošteni se nima bati, da bi ga kakršnokoli prisilno sredstvo imelo moč ogroziti. Sicer pa če bedaku daš v roke list papirja te bo pač z njim udrihal. So torej slovenski policisti bedaki? Po Kresalovi verjetno da. Čudno, da se ob tem ne oglasi kak policijski sindikat, ki bi poudaril nezaupanje ministrice nad policijskimi kadri.

Pošteni se nima bati, da bi ga kakršnokoli prisilno sredstvo imelo moč ogroziti. Sicer pa če bedaku daš v roke list papirja te bo pač z njim udrihal. So torej slovenski policisti bedaki? Po Kresalovi verjetno da. Čudno, da se ob tem ne oglasi kak policijski sindikat, ki bi poudaril nezaupanje ministrice nad policijskimi kadri.[/quote]

In kdo si je izmislil vse te vice o policajih???

Kresalova???

Ljudjem, očitno je to v naravi, vsakršna moč, ki jo dobijo. Ne vem, zakaj bi bili ravno policisti svetla izjema.

ah eh oh….ne posplošuj……a naj ukinemo policijo?….še malo, pa ne bo treba….streljati ne smejo, saj se lahko znajdejo na sodišču, kot najhujši kriminalci…plače imajo mizerne……..vedno več jih odhaja drugam…..

Ne smejo streljati? To po novem? Prej so pa lahko? Zelo dobro se ve, kdaj policist sme ustreliti in kdaj ne. In to se ni nič spremenilo. Meni tudi kriminalci niso ljubi, veš. Niti malo mi niso ljubi. Vendar ne pristanem, da bi smeli policisti kar tako streljati. Mogoče res od enega narkomana, ki vlamlja po stanovanjih ni neke velike koristi in bi ga zlahka pogrešali, ampak … Mogoče bo nekega dne tvoj sin to počel. In kaj boš takrat govorila? Da je prav, da ga je polisit kar tako ustrelil, ker se je počutil ogroženega, čeprav je bil tvoj sin obozožen samo s šraufencigerjem?

Po tvoje naj se policisti, ko nekoga ubijejo, ne znašli na sodišču? Bi morali a priori veljati za nedolžne?

New Report

Close