Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek miomi in zdravljenje z bioid. hormoni

miomi in zdravljenje z bioid. hormoni

Prosila bi za morebitne izkušnje ali vsaj za mnenje o zdravljenju oz. zaviranju rasti miomov z bioidentičnimi hormoni oziroma kremami z bioid. progesteronom. Ginekolog mi predlaga le cerazette in mireno, in kolikor brskam po netu, ne eno ne drugo ni ženskam prijazno – nenehni in neredni izcedki ter upad libida sta med bolj blagimi težavami, so pa še hujše. Ker nikoli nisem jemala kemične kontracepcije, sta mi ti dve možnosti nesimpatični.
Miom mi ne povzroča nikakršnih težav, problem je le, ker raste. Sem sicer v letih, ko bi se statistično morda že lahko začela mena, vendar zaenkrat še ni nobenih konkretnejših znakov.
Se je katera od vas odločila, da zadevo preprosto pusti pri miru, čeprav je miom zrastel, in hodi samo na kontrole? No, te mi tako ali tako ne uidejo.

Mogoče še to: vem, da obstaja tudi poseben forum o BH, vendar je zadnji odgovor moderatorje iz julija, zato sklepam, da ne odgovarja več. Brskanje po starih temah je prineslo le primere, ko miomi povzročajo težave, kar je potem čisto druga zgodba.

Lahko pa mi pomagate z izkušnjo, če je katera bila pri dr. Senčarjevi na pregledu izključno zaradi miomov in njihovega krotenja z BH.

Kaj pa homeopatija’? Po moje bi pomagala…Dobre izkušnje.

nova
Uredništvo priporoča

http://med.over.net/forum5/read.php?421,10409714

Podobno bioresonanca ne more pomagat.

Meni se niso nič povečali. Sem pacientka dr. Ogrinc Bizjakove, ki je sodelavka dr. Senčar. Obe sta res super in priporočam. Nobenega posiljevanja z Mirenami in podobnim sranjem:))) Doziranje BH je res individualno prilagojeno, po potrebi in UZ na pol leta, za vsak slučaj. Je pa samoplačniško. Jaz tistih hormonov, ki mi jih je predpisal os. ginekolog nisem mogla jemati. On je pa vztrajno gonil svoje in sem šla pač stran. Hvala bogu, da je možnost izbire.

V bistvu sem že skoraj odločena, da bom šla tja vsaj na posvet. Kako velike miome pa si imela?
Če ni skrivnost, kaj si jemala oziroma jemlješ?

Okoli 5 cm je velik, pa mislim, da sta še dva majhna. Me nič ne motita, na srečo:) Jemljem pa vagifem( vaginalete), ne vsak dan, v drugi polovici ciklusa pa estimo, naravni progesteron, tudi nizka doza. Upam, da sem kaj pomagala. Sta pa obe zdravnici res prisrčni. Zmeraj mi je bila muka it k G, zdaj se mi pa zdi, kot da grem na klepet k prijateljici. Upam, da sem kaj pomagala:)

Jaz trenutno jemljem tablete Esmya 5mg za zmanjšanje mioma – trimesečna kura.

Seveda, zelo! Hvala.

O tem sem brala, vendar ga menda predpisujejo samo kot predpripravo na operacijo, da se miom zmanjša in ga je lažje odstraniti? Gre v tvojem primeru tudi za to ali enostavno, da bi se zmanjšal?

Sem pa žal prebrala tudi, da se po koncu kure miom rad spet poveča … Meni ginekolog te variante sicer sploh ni omenil.
Če te lahko vprašam še, koliko si stara? Ker jaz imam pred seboj verjetno še kar nekaj let ciklusa in moram rešit dolgoročno, mogoče je tudi od tega odvisno, kaj predlagajo.

New Report

Close