Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mira Mare…a je daleč od Trsta?

Mira Mare…a je daleč od Trsta?

….bi šla jutri, ampak moram bit zvečer ob 22:00 na letališču v Trstu. Je velika km razdalja, in kako sploh pridem do Mira Mare? Se da kaj videt tam, popit kakšno kavo v bližini?

Hvala

Lep pozdrav

Miramare je v Trstu, od Piazze unita (glavni trg) v smeri proti Benetkam 25 min vožnje z avtomobilo (cesta vodi ob morju). Tam imaš kaj videti. Miramare stoji ob parku, kjer so posajena drevesa z vseh celin sveta, dvorec je lep. Kavo se da popiti, ker je v bližini kr nekaj kafičev.
Do tja vozi tudi mestni avtobus.

Do Trsta je 10 km … se pravi je tik pri Trstu. Mislim, da zelo težko zgrešiš pot do gradu, ker se že cesta ki vodi tja kliče Ulica Miramare … :)))) Vsekakor so pa tudi označbe. Drugače si pa lahko pomagaš tudi s tem zemljevidom.

Za videt pa imaš ogoromno. Že sam grad sam po sebi je vreden ogleda. Nahaja se na skali tik nad morjem in je enkraten … kot iz pravljice. V notranjosti je pa še muzej. In seveda … po čemu je Miramar najbolj znan? Njegovi parki! Ima km in km parkov … krasnih parkov … z krasnimi kipi … raznoraznimi grmovji, drevesi, vrtički rož … res je krasno. In po novem je v sklopu parkov še tropski rezervat, kjer si lahko ogledaš raznorazne tropske živalice (male živelice) in je tudi vredno si ogledat. Fajn je če znaš italijansko, ker ti ta teta ki ima v lasti rezervat pove veliko zanimivih stvari o teh živalicah. :)))))
Jaz sem bila tam že 3x … in bom šla spet, ko bo ta mali zadosti velik. :))

Punce, najlepša hvala za vse izčrpne podatke, ste me prepričale in jutri se zagotovo odpravim tja:)

Uživajte

Lep pozdrav

Ajoj, sem pozabla vprašat še, če se plača kakšna vstopnina?

Vstopnina je samo za muzej in za vhod v rezervat .. .Sprehod po parku je zastonj … ;))) :)))

Aja, če si vraževerna ne vstopaj v grad, ker baje prinaša nesrečo. Sama si notranjosti ravno zaradi tega nisem ogledala, ker sem imela zelo vraževernega vodiča :)), pa tudi sama sem mal vraževerna.

A ja? Tega pa nisem vedela? Zakaj pa?

…mogoče veš, koliko znašata vstopnini? Verjetno je jutri tudi odprto ne?
Sem smotana, vse pozabim že na začetku vprašat:)

Thx

Ker se je prvotnim lastnikom tega dvorca zgodila kakšna nesreča.

Zdi se mi, da je muzej odprt vsak dan … ampak ne me vzet za besedo. Pa tudi koliko znaša vstopnina ne vem, ker noter nisem bila še nikoli (pa ne zato, ker bi bila vraževerna) :))))

Ja, ja….kar priznaj, da si…….hahahaha

:)))))))))))))))) Hja … ma jst sem na uni ta drugi strani … :))) Sej sem ti že “tam” napisala … ;)))

Maksimiljan ( iz habzburske druzine),ki je dobil Miramar v last, je bil ubit v Mehiki. Ce se je kaj tudi njegovi zeni zgodilo,se ta trenutek ne spomnim. Sicer si lahko na spletni strani vse preberete.

Sama grem pogosto v park, ki je res zanimiv in( v posebnem pavilijonu zanimive razstave )v notranjosti tudi ze nekajkrat bila, ko peljem kaksne goste…in upam, da bom se kdaj sla. Vnuk ima poseben odnos do starin.

Zdaj trkam na les:)))

Lep pozdrav Babi

A mi lahko napišeš uradno stran od Miramara … Iščem in iščem pa mi meče samo neke čudne zmazke od strani ven … :(((

Mal gledam tale zmeljevid, pa mi ni čist jasno…s katere strani se pride do tja? Koper, ali se gre lahko kar proti Trstu?

Veš, kje je železniška in avtobusna postaja v Trstu…… Tam greš po tisti obmorski cesti enih 10 km…… Če tam koga vprašaš, ti bo vsak znal povedat….. je čisto enostavno…:)))

Midva sva bila v gradu, ki je krasen in se nama od takrat godijo same krasne stvari – no, res pa so se nama prej tudi…

Nesreče ne prinaša vstop v grad ampak to, da v njem prespiš.
Ženo Maksimilijana – Sissi – so ustrelili, slabo so končali tudi njegovi prejšnji in naslednji lastniki in marsikateri gost, ki je v njem prespal.
Ogled gradu pa ne prinaša nikakršne nesreče – preverjeno. 🙂

Grad je več kot vreden ogleda in v tednu muzejev je vanj vstop zastonj.

Tukaj imaš vse podatke po katerih sprašuješ.

Naj samo dodam da za nadaljevanje potem proti letališču se ne vračaš nazak ampak samo nadaljuješ vožnjo proti monfalconu. Tudi ko srečaš avtocesto nadaljuješ samo naravnost. To je namreč najkrajša cesta iz trsta v monfalcon.

Od železniške do grada imaš pa glih pet minut z avtom.

Hej, Selena:) Ne bodi huda,samo popravek, pa ne iz tecnobe, malo za klepet:)))

Sissi je bila zena Franca Jozefa in mama slavnega sina Rudolfa,ki je v Myrelingu z ljubico naredil samomor. Film si mogoce gledala.
O.Sharif in C .Deneve.

Maksimilijan je bil brat F. Jozefa in cesar Mehike, kar ga je drago stalo:(

Sissi je ob Zenevskem jezeru pokoncal italijanski revolucionar. Bila je izredno lepa zenska, ki je rada potovala in je dvor ni prevec mikal.

Se kar lepo berejo te storije:) hehe

Pozdravcek Babi

Babi, ne zamerim, saj se mi je že ob pisanju zdelo, da sem jo pihnila. Ampak neglede na to, pravijo, da je končala slabo, ker je spala v tem gradu. Kot tudi številni drugi.
Zato je grad tudi muzej. Brez slabega glasu, ki gre o njem, bi bil zagotovo eden od najbolj luksuznih hotelov.

Nisem!:-))))

Sisi je bila res žena Franca Jožefa, sina Marije Terezije, o Sisi sem si zapomnila, da je bila za tiste čase visoka ženska, ki je zelo pazila na figuro, pogosto je pojedla le sedem pomaranč na dan.

New Report

Close