Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mira Voglar

Mira Voglar

Pozdravljene!

Gledam polnočni klub in me zanima, če katera od vas pozna naslove CD-jev, ki jih je izdala Mira Voglar?? Meni je ta gospa čist zlezla pod kožo. Se mi zdi, da ona pa res zna z otroci.

Sicer pa Tina zelo lepo si vse povedala in sem prav vesela, da sem gledala ta polnočni klub. Sicer večkrat prebiram tvoja poste in sem zelo vesela, da si med nami.

To so štirje CDji – Rad imam glasbo – naslovi so

Živalski karneval
Živali pri babici zimi
Papirnat čolniček
Gradič – živali in narava v glasbi.

priporočam pa se
Plesi pajacek, plesi….

Panika records, Kranj

Tanja

Mi imamo vse štiri, pa ogromno Bitenčevih glasbenih pravljic, ej, dete jih ima res rad, tako da se splača nabavit, ker so kakovostne. Sin ima najraje Gradič, jaz pa Papirnat čolniček. To je najprej glasbena pravljica, potem pa je izbor kakih 20 kratkih klasičnih odlomkov.
T.

Tinkara,

Vse čestitke za tako dobro oddajo, ki si jo soustvarila!!

Se strinjam, Tinkara!

Krasno. Klepet prijeten, tema zanimiva in gotovo premalo prisotna v siceršnjem življenju. Prijetno prijazen voditelj, ki obeta. Izbor gostov 1A. Gledala bom tudi ponovitev, če ne veste: danes ob 10.50. Bravo!

Hej, s pesmico v nov dan!

Moj odmev na vcerajsnji Polnocni klub.
Gledala, poslusala, srkala vsako besedo in podozivljala lastne izkusnje.

Tinkara, lahko recem, da sem vesela, da sem se pri delu s prvcki ravnala po
pedagoskih nacelih, ki sem jih crpala ravno od stricka Bitenca in g. Voglarjeve ter svoje intuicije.
Joj, kako smo prepevali… ljudske pesmice,umetniske, znali smo prisluhniti Petru in volku, Hrestacu, zaplesati in…tudi ustvarjati. Spomnim se, da so najraje imeli ” vprasanja in odgovore”.
Nekdo je z melodijo s tremi ali stirimi toni vprasal ( toni navzgor), drugi odgovoril( toni navzdol). Potem smo se besedilo sestavili. In peli smo pri
vseh predmetih…da, tudi pri matematiki…

Potem mi je segel spomin na vnukovo povezanost z glasbo…vse uspavanke, znane in sprotno ustvarjane.
Ker imam v avtu najraje klasicno glasbo, ki tako umirja, da me nestrpni vozniki sploh ne brigajo, je kot 10 mesecno dete zelo rad prisluhnil violinskim izvajanjem. In nekega dne opazim, da se nekaj razburja, maha z rokama. Seveda, violinam je sledilo nekaj drugega in ko sem pritisnila na zacetek, je zadovoljno zapredel. Da, tudi za glasbo je otrok nepopisan list!
In napolnimo ga lahko tako ali tako. Pa pri enem letu je z odprtimi usti ostrmel, ko je zagledal in zavzeto poslusal Pavarottija. Po kaksnih dvajsetih minutah je tudi zaspal. Pa Brhamsova uspavanka v zvoncku nad posteljico. Vsi smo jo takrat brunadali, oci zvizgal:) Z njim je sla povsod.

S sabo je v tuji svet odnesel, ne samo melos domace besede, tudi melos
nase ljudske pesmi. Veckart mu je nono pel Zabe in on je za njim ponavljal ega,ega.
Ko sta s hcerko odhajala, sem ji kupila kaseto prvega Slovenskega okteta in ko je zaslisal pesem Zabe, tako krasno zapete, je stekel do nonota in gledal v njegova usta in v kasetnik…nekako mu ni bilo povsem jasno:)
Pa spomin, ko so v tujini na praznovanju njegovega 4. RD otroci z vseh vetrov plesali na nase otroske pesmice. In moj ponos, ko je v soli predstavil Vidkovo srajcico in zapel Kdo je napravil Vidku srajcico. Se zdaj vidim in slisim njegov SIV, SIV, SIV… in CIV, CIV, CIV…

Da, glasba ne pozna meja!!!

Spomin je segel tudi v moje otrostvo, ko sem poslusala mamo in oceta, ko sta tako toplo zapela… in na Primorskem zapeti slovensko pesem je bilo prepovedano in nevarno. Zvecer so s prijatelji kljub temu peli.

Tinkara, vse nase pesmi so lepe – od Prekmurja do Primorske in ob priliki bi te rada katero primorsko naucila in s tabo zapela.
Ce ne druge, vsaj

Nasa mati c’uha kafe, samo s cikorjo, samo da je…. 🙂 Verjetn jo ze poznas.

Vsi ste bili imenitni in za trenutek sem pozabila, da stricka Bitenca ni vec med nami. Vse, kar ste povedali v tem sproscenem pogovoru, je bilo vredno poslusati in si zapisati v srce.

Ti si kot mamica tako zavzeto opisala svoje izkusnje s Svitom in verjamem, da bo marsikatera mamica temu sledila. Oprosti, da to povem, na trenutke sem videla sebe v tej starosti in vlogi. Hvala!!!

Oprostite za ta moj izbruh, toda moralo je na dan!

Lep pozdrav Babi z morja

Tinkara, lepo te je bilo poslušat. Žal sem drugo polovico oddaje bolj prespala, ker sem se kuhala v vročini.

Zanimivo, tvoj glas me je kar uspaval (v pozitivnem smislu) in pomiril. Še naš Žigi je sedel v lupinici in poslušal, ker ga nisem mogla niti držati v naročju.

New Report

Close