Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Mirena

Mirena

Dobre in slabe strani?

Govorila sem z svojo ginekologinjo in mi je dejala, da je se vedno malo zensk, ki se odloca za njo, ne da ne bi bila vredu, draga je.Vse tiste, ki jo pa imajo, jo imajo sele leto dve in kle so mnenja deljena,vec je pozitive kot negative, zato jaz vseeno se cakam, da kaj vec izvem in potem se definitnivno odlocim za njo, seveda ce bo to zame.
Tudi jaz bom vesela vasih mnenj kle o tej zasciti, aja, ce mogoce katera ne ve kaj je to, to je kotracepcijska zascita za zenske na nacin kot maternicni vlozek…

p.s. Zadnja pridobitev pa je vsekakor k.obliz Evra, zal je na voljo u Evropi samo v Nemciji in se to na recept, mogoce ga bomo kmalu docakale se me ,upam.Kajti prijateljice iz tam ga zelo pohavlijo, 1x tedensko si ga zamenjajo, v casu menstruacije ga 7 dni ne nosijo in to je vse, uzivajo.

to je kotracepcijska zascita za zenske na nacin kot maternicni vlozek…

a je tudi ta primerna samo za ženske ki so že rodile, ali za vse?

Eto iz prve roke! Bila sem poizkusni zajček ko je prišla Mirena v Slo pred 4 leti. Sploh pa zaradi mojih močnih menstruacij….saj naj bi Mirena menzus precej skrajšala pri nekaterih ženskah pa naj bi sčasoma mestra sploh izostala. Vsa vesela sem tekla v leonišče, kjer pa mi je Mireno dr. Možina odsvetoval. Jaz pa trmasta, pa slišala sem same pohvale, pa gor pa dol….in ga pregovorim! Juhu! Plačala sem 35.000,00 Sit in čez 10 minutk sem imela že vstavljeno. Čez 2 dni sem bila pa nazaj:) Vnetje, izcedek, bolečine…uff…. Mirena je romala v koš, jaz pa 14 dni na antibiotikih in teden bolniške.
Potem so mi razložili, da nekatere ženske enostavno ne preneso tujka v teselu, pa naj bo to navaden bakren obroček ali Mirena. Zaradi vnetij ki nastanejo zaradi obročka in Mirene, lahko nastanejo resne komplikacije in zarastline, ki jih je potem treba operativno odstraniti.
Torej…jaz nisem te sreče, da bi to imela. So pa dekleta, ki brez problemov to prenesejo.
Bom pa prva tekla v lekarno po novo pridobitev “obliž” ko bo na tržišču in vam poročam!
LP Sangrija

PS Mirena je tudi za ženske ki še niso rodile!

draga sangrija!

Prosim če mi lahko poveš zakaj ti je zdravnmik odsvetoval mireno? Sama namreč razmišljam, da si jo bom dala naslednji mesec ustaviti saj imam močne in boleče menstruacije ter sta mi dva otroka dovolj tabletke pa ne pridejo v upoštev. Moj osebni goinekolog mi je na posvetu ni odsvetoval. Me je pa sedaj ko sem prebrala tvoj post strah da bi se kaj takega zgodilo tudi meni. Ta presneta reč tudi ni tako poceni da bi jo morala čez par dni vreči v koš. A si morala ob vstavitvi ostati v bolnici ali si lahko šla takoj domov?
Za odgovor bi ti bila zelo hvaležna!

lp nija

No punce, meni so jo vstavili pred letom in pol. Vstavi ti jo ginekolog in potem greš lahko takoj domov. Malo čutiš kot rahel popadek, kot takrat ko rodiš, samo to traja par sekund. Potem je priporočljivo, da vsaj tri dni nimaš večjih naporov. V službo sem šla normalno.
Jaz sem zelo zadovoljno, nobenih skrbi, nič ti ni treba mislit na kontracepcijo. To drži 5 let, potem lahko kupiš drugo in je spet 5 let ok. Če želiš otroka, ti jo enostavno vzamejo ven in že lahko zanosiš.
Slaba stran so lahko rahle krvavitve, sploh na začetku. Ker sem jih imela že prej, me to niti ni tako motilo. Menstruacije pa so res zelo šibke, ali pa sploh ne veš ali je bila krvavitev ali menstruacija.

Mene pa zanima kako je pri uporabi obliža s tuširanjem. Glede na to da se nas večina tušira vsak dan me zanima če omenjeni obliž to prenese.

Obliz je narejen tako, da prenese vse normalne 7-dnevne pojave, to pomeni tudi tusiranje.Po 7 dneh pa ga zamenjas z novim.

Draga Nija! Zdravnik mi je odsvetoval Mireno zato, ker se že pred leti, ko sem imela navaden obroček bila stalno pri njemu zaradi vnetij, izcedka…. Težave sem imela dokler mi ni po 7 letih zdravnik obročka odstranil.
To je tujek v telesu in jaz osebno ga zal ne prenesem.
Podobno pa je z Mireno. Moj izbrani zdravnik (saj lahko povem dr. Možina) vsem odsvetuje tak način kontracepcije. Ha…predlagal mi je pa sterilizacijo! Ampak, jaz se še ne dam :))))))
Močne in boleče menstruacije pa lahko urediš z kontracepcijskimi tabletkami.Ravno zato sem se tako trudila za Mireno, ker kontr.tabl. nobenih ne prenesem, Mirena pa zmanšuje menstruacije.
Kaj naj ti rečem….poizkusi! Zelim ti, da ne bi imela nobenih tezav!

Mirena vložek imam 3 leta. Prej sem imela zelo močne menstruacije, hormonskih tablet pa nisem dobro prenašala. Mirena sicer vsebuje tudi hormone, vendar v majhnih količinah. Jaz sem zelo zadovoljna, menzes je sedaj šibak in kratek, težav nobenih.
Če ste kdaj v preteklosti imele težave z obročki je mogoče res bolje izbrati kaj drugega.

Mene pa zanima, če se pri uporabi mirene rado ponavlja glivično vnetje, tako kot pri kontracepcijskih tabletkah?

Mireno imam 2 leti in pol. Prej (po prvem porodu sem imela klasični vložek, ki sem ga neverjetno dobro prenašala). Z Mireno sem zadovoljna, ni bolečin, ni neprijetnosti. Za higieno je treba pač poskrbet še toliko bolj, da ne pride do vnetij, ki jih nimam. Če pa pride do njih, jih je težko pozdravit z vložkom.
Je pa ena druga stvar, ki me zanima. Menda smo ženske z Mireno nagnjene k cistam na jajčnikih. Lani sem bila operirara, zdaj pa se mi zdi, da se mi je ponovilo. Kako pa je z ostalimi, ki uporabljate Mireno? Prej z navadnim IUV ni bilo nobenih problemov.

Kako mislite to “jih je težko pozdravit z vložkom?????!!!!!”
vprašanje za ga. TamaraMr

“xena”..bi bila vesela, če spremeniš nick……

Ti si registrirana, ona ne, kako je sploh “sprejelo” njen nick?

Če imaš vstavljeno Mireno ali kak drug maternični vložek, je lahko zdravljenje vnetij oteženo do te mere, da je bolje “spiralco” odstraniti. Nimam pojma zakaj, več bo vedel g. Pušenjak na ginekologiji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close