Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev mirovanje delovnega razmerja

mirovanje delovnega razmerja

Zaposlena sem za nedoločen čas v šolstvu, trenutno sem na porodniškem dopustu. Zanima me naslednje:
Ali po naši zakonodaji obstaja možnost mirovanja delovnega razmerja v primeru dogovora med delavcem in delodajalcem? Pod tem razumem situacijo, kjer delavec ostane doma, ne prejema dohodkov, ne teče mu niti delovna doba, vendar ga pri delodajalcu služba še vedno čaka do tedaj, dokler se ne vrne nazaj skladno z dogovorom?
Če obstaja, je to pravica delavca ali stvar dobre volje delodajalca?
V primeru zaposlitve v šolstvu se delavec dogovori z ravnateljem ali kontaktira direktno pristojno ministrstvo?

Hvala za odgovor in za ves trud, ki nam ga posvečate.

V delovni zakonodaji na splošno taka pravica do mirovanja ni predvidena, seveda pa je dogovor med delodajalcem in delavcem vedno možen. Domnevam, da bi se v vašem primeru morali dogovoriti neposredno s financerjem, t.j. ustreznim ministrstvom, saj dvomim, da bi ravnatelj imel možnosti za sklenitev tovrstnega dogovora.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close