Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Misel leta

Misel leta

Kljub začetku leta je misl že tu

Julij Cezar, 11.04.2025 ob 21:47

mors vedet….zivljenje je.priprava na smrt in edini smisel zivlhenja je smrt…pa dobro opravi

Matr đuli

Ne smrt, večno življenje. Živi danes tako dobro, da bo smrt le prehod in nadgradnja tega življenja.

Odgovor na objavo uporabnika
mor998, 12.04.2025 ob 08:08

Ne smrt, večno življenje. Živi danes tako dobro, da bo smrt le prehod in nadgradnja tega življenja.

Pa men je vse isto. Sam poimenovanje drugo. Prehod, odhod, nadhod, podvoz.. pač zaključej nečesa znanega in pot v nekaj neznanega. Nobody knows

crazyfrog, 12.04.2025 ob 08:03

Kljub začetku leta je misl že tu

Julij Cezar, 11.04.2025 ob 21:47

mors vedet….zivljenje je.priprava na smrt in edini smisel zivlhenja je smrt…pa dobro opravi

Matr đuli

To pomeni, da je naš julčk v globoki depri.☝️😁

modrivrag, 12.04.2025 ob 08:13

To pomeni, da je naš julčk v globoki depri.☝️😁

Pol sm pa js kljub dobremu razpoloženju tut v globoki depri.

Meni je ljubša tista logika s sendvičem-zakaj je dober? Ker je vmes med rezinama kruha slastna klobasa.  😄
Vsi se rodimo in na koncu umremo. Ampak vmes je pa žur na polno! 😉

crazyfrog, 12.04.2025 ob 08:15

Pol sm pa js kljub dobremu razpoloženju tut v globoki depri.

Jp. Si se nalezla. Ni dobro, ni dobro.☝️😁

Sem pa glih študiral al lakserco danes al motorno žago…? Če je pa osnova vsega priprava na smrt, pol pa kurc gleda, bolš da ležim in lenarim.☝️😁

monovka, 12.04.2025 ob 08:18

Meni je ljubša tista logika s sendvičem-zakaj je dober? Ker je vmes med rezinama kruha slastna klobasa.  😄
Vsi se rodimo in na koncu umremo. Ampak vmes je pa žur na polno! 😉

Mah salama☺️ nismo vsi taki salamojedci-večina salam mi je odvratnih🤣

V bistvu men ta misel ni depresivna. Realna mi je. Ni vmes potrebe po filozofiranju, po blaženju jasnega konca. zakaj se tolažit, zakaj iskat nek dodatn smisu, pač odjadraš kr maš in greš. To je dejstvo😆 to je zavedanje in sprejemanje.

Naš odnos do smrti je skoz neka bojazen prikrivanje celofaniranje. Ene kulture so sposobne kot đuli preprosto vzet kot je brez umetnih dišav. Pomoje je potem dih polnejši in prijetnejši-ne pa depresivn.

crazyfrog, 12.04.2025 ob 08:29

V bistvu men ta misel ni depresivna. Realna mi je. Ni vmes potrebe po filozofiranju, po blaženju jasnega konca. zakaj se tolažit, zakaj iskat nek dodatn smisu, pač odjadraš kr maš in greš. To je dejstvo😆 to je zavedanje in sprejemanje.

Jp. Sej sem ti povedal, da si mal čoknjena.☝️😁 Itak, da vsak enkrat umre, tudi rastline in živali, ne le mi. Ni pa življenje priprava na smrt, ne ga srat, no.

modrivrag, 12.04.2025 ob 08:26

Sem pa glih študiral al lakserco danes al motorno žago…? Če je pa osnova vsega priprava na smrt, pol pa kurc gleda, bolš da ležim in lenarim.☝️😁

To je debilizem zakaj bi pa meu tako pripravo-no razn če ti ugaja. Sam ti nisi tak lenivc. Tk da smisel je da preživiš v svoji barvi do sivine neznanega😁

crazyfrog, 12.04.2025 ob 08:27

Mah salama☺️ nismo vsi taki salamojedci-večina salam mi je odvratnih🤣

Saj je lahko tudi svinjska ribica iz tunke 😄

Popečena bučka z marinado? Sir?
Eh, ne spoznam se preveč na brezmesne jedilnike.

modrivrag, 12.04.2025 ob 08:32

Jp. Sej sem ti povedal, da si mal čoknjena.☝️😁 Itak, da vsak enkrat umre, tudi rastline in živali, ne le mi. Ni pa življenje priprava na smrt, ne ga srat, no.

No, saj ti se boš izognu smrti ja🤣🤣

monovka, 12.04.2025 ob 08:33

Saj je lahko tudi svinjska ribica iz tunke 😄

Popečena bučka z marinado? Sir?
Eh, ne spoznam se preveč na brezmesne jedilnike.

Moj najljubši je s popečeno jajčko sirom solato in namazom😆 kk si kaj?

Jaz pa razmišljam takole- nikoli nisem obstajal, ko me pobere me ne bo nikoli več, in da bi si pustil nekim kretenom ki jim dela ego  probleme, pokvarit tisti čas, ko obstajam,… popoln nesmisel. Tako da si ga lahko razni politiki, pa tudi troli tu gor zarad mene lahk mal tud pocuzajo…

lloyd, 12.04.2025 ob 08:37

Jaz pa razmišljam takole- nikoli nisem obstajal, ko me pobere me ne bo nikoli več, in da bi si pustil nekim kretenom ki jim dela ego  probleme, pokvarit tisti čas, ko obstajam,… popoln nesmisel. Tako da si ga lahko razni politiki, pa tudi troli tu gor zarad mene lahk mal tud pocuzajo…

To je en možn razplet ja. Neobstoj. ☺️ Zato se vrag tk trudi trdi drkat, da bi se ga spominjali, preden se vrne v nič.

crazyfrog, 12.04.2025 ob 08:35

No, saj ti se boš izognu smrti ja🤣🤣

Pa jebote čuk, si se res preveč nalezla, da ne znaš več brat?😃 Pravim, da vsi umremo. Lulčkova misel, da je življenje priprava na smrt je pa bedarija ali pa globoka depra – bolezensko stanje, torej.☝️😁

modrivrag, 12.04.2025 ob 08:41

Pa jebote čuk, si se res preveč nalezla, da ne znaš več brat?😃 Pravim, da vsi umremo. Lulčkova misel, da je življenje priprava na smrt je pa bedarija ali pa globoka depra – bolezensko stanje, torej.☝️😁

ah joj vrag ti in tvoja trda buča. Pejt raje češnje špricat. Ti si ta ki v tem vidi negativno konotacijo in se ob smrti in prejemanju te kiti z depresijo. Na koncu poti je smrt. Zakaj se pa odpraviš nekm, če ne z namenom da tja prideš😆😆 tako al pa drugač. Iz preproste misli delaš ruker. Ker si pč zategu in svojemisln. Ni čudno, da mi pišejo, da si rz zmišljuješ. Iz sonca nardiš luno, če ti paše sam da sitnariš.

crazyfrog, 12.04.2025 ob 08:37

Moj najljubši je s popečeno jajčko sirom solato in namazom😆 kk si kaj?

Vegetarijanka?
Midve si ne bi preveč posegali v zaloge… solata ok, jajca pa ti v celoti prepustim. Jih uporabljam samo za paniranje.., živim tako rekoč brezjajčno 😉

Hvala za vprašanje, vedno približno enako dobro, pa še na bolje kaže 😄 itak…

Pa ti? Nekam razmišljujoče deluješ zadnje čase. Ali se mi samo zdi?

crazyfrog, 12.04.2025 ob 08:45

ah joj vrag ti in tvoja trda buča. Pejt raje češnje špricat. Ti si ta ki v tem vidi negativno konotacijo in se ob smrti in prejemanju te kiti z depresijo. Na koncu poti je smrt. Zakaj se pa odpraviš nekm, če ne z namenom da tja prideš😆😆 tako al pa drugač. Iz preproste misli delaš ruker. Ker si pč zategu in svojemisln. Ni čudno, da mi pišejo, da si rz zmišljuješ. Iz sonca nardiš luno, če ti paše sam da sitnariš.

Mah. Ne hod več takoj zjutraj na teraso na sonce, je premočno.☝️😁

monovka, 12.04.2025 ob 08:48

Vegetarijanka?
Midve si ne bi preveč posegali v zaloge… solata ok, jajca pa ti v celoti prepustim. Jih uporabljam samo za paniranje.., živim tako rekoč brezjajčno 😉

Hvala za vprašanje, vedno približno enako dobro, pa še na bolje kaže 😄 itak…

Pa ti? Nekam razmišljujoče deluješ zadnje čase. Ali se mi samo zdi?

Ne nism vegi. Sam meso mi redko diši. Pogosto od narezka jem sir in zelenjavo😆 sm pa včeraj jedla hamburger😋

Sprejmi me, takšna sm. To so hipni vzgibi. Pol grem pa sikret pucat in bom mogoče navrgla kakšno o odvajanju blata.. drugače sm ok. Včeraj smo mel 40ko-ne še mojo. Noro fajn je blo. res stara klapa na kupu-vsi postarani a zlo enaki kot smo bli.

modrivrag, 12.04.2025 ob 08:49

Mah. Ne hod več takoj zjutraj na teraso na sonce, je premočno.☝️😁

🤣🤣🤣🤣🤣 To cenim pr teb in te mam na svoj način rada, res me znaš spravit v krohot. Zdaj se pa distanciraj in pejt kaj delat js grem res pucat. fajn bodi.

crazyfrog, 12.04.2025 ob 08:39

To je en možn razplet ja. Neobstoj. ☺️ Zato se vrag tk trudi trdi drkat, da bi se ga spominjali, preden se vrne v nič.

😀 Težka bo. Preveč nepomembni smo. Pa čeprav ma ego s tem probleme. Številke, marsikdo pa še to ne. Ulomki 😀

New Report

Close