Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Misel o bivsih

Misel o bivsih

Danes sem slisal,misel,da najtezje pozabimo bivse osebe,ob katerih smo se pocutili posebno dobro so nas razumeli in nam je bilo se posebaj lepo.

In smo nekaj casa oboji na polno investirali v vezo in ko je konec je tezko pozabiti izgubljeni potencial ter se posebaj tezko pozabiti kako si se takrat pocutil.

Mogoce je pa kaj na temu,kaj menite?

To je res, ampak zelo težko pozabiš tudi na partnerja ki te je trpinčil tako psihično kot fizično. Kakšne oslarije to bereš, a ni logično? 😀

Menim, da obticat v preteklosi ni okej.. pozabiti nek del svojga lajfa, osebo, pa tud ni smiselno, saj kot prvo izgubit spomin ni tako enostavno 😉, kot drugo pa si danes tak tudi zaradi tega obdobja zivljenja.. tko da tezi je tistim, ki hocejo pozabit in lazje tistim, ki si dovolijo obcutit zalost, jezo itd sprejet in slej ko prej tudi prebolet.

Odgovor na objavo uporabnika
Zartrose izven profila, 23.04.2023 ob 20:36

Menim, da obticat v preteklosi ni okej.. pozabiti nek del svojga lajfa, osebo, pa tud ni smiselno, saj kot prvo izgubit spomin ni tako enostavno 😉, kot drugo pa si danes tak tudi zaradi tega obdobja zivljenja.. tko da tezi je tistim, ki hocejo pozabit in lazje tistim, ki si dovolijo obcutit zalost, jezo itd sprejet in slej ko prej tudi prebolet.

En podcast od Jordan Petersona.

Dosti basic sam so tudi najboljse basic resitve najboljse.

Bivsim sem vsem hvalezen,so tudi sokrive za to kar sem sedaj. Je pa res da so bili eni razhodi tezji od drugih. Ja po toxicnih partnerjih ravno zaradi vseh teh for rabis detox.

In ja bolj cenim vsak trenutek sedaj.

tko čist mimogrede…

a se ti zdi pošteno do novega da s tem na umu hodiš v novo razmerje?

jel to čisto?

kva je to jebote?

pa ker normalen bi to toleriru

đe je ekskluziva?

Ni enostavno, včasih traja in traja…lahko tudi leta.

Najslabše kar lahko narediš v tem primeru je, da se izoliraš, zabubiš in pozabiš na svoje veselje, hobije in prijatelje. Resno,  lahko vodi v depresijo!

Kakorkoli klišejsko se sliši, potreben je čas, ko pa nova oseba stopi v tvoje življenje, ti je pa itak jasno kaj in zakaj se je izteklo kot se je.
Srečno!

Če bi se tako oh in sploh dobro počutila s katerim od bivših, potem to ne bi bil bivši, a ni logično? Jaz ne razmišljam prav nič o nekih super trenutkih, niti ne vem, zakaj bi si misli s tem zapolnjevala. Prebolevala sem po razhodu tudi zelo kratko ali sploh ne, saj kot sem že rekla, če bi bilo tako super, razhoda ne bi bilo.

Drugo je, da se imaš z nekom res super in umre. To verjamem, da težko preboliš in pogosto misliš nanje. Eni si po tem, ko so imeli neko super zvezo in je človek umrl, nikoli ne najdejo novega partnerja, ker je res težko, da bi presegal tisto kar so imeli.

Ja, tudi prostor kjer je taka krasna oseba je krasen, potem, ko pa te krasne osebe ni več v prostoru tudi prostor ni več krasen.

Anonimen557, 23.04.2023 ob 20:28

Danes sem slisal,misel,da najtezje pozabimo bivse osebe,ob katerih smo se pocutili posebno dobro so nas razumeli in nam je bilo se posebaj lepo.

In smo nekaj casa oboji na polno investirali v vezo in ko je konec je tezko pozabiti izgubljeni potencial ter se posebaj tezko pozabiti kako si se takrat pocutil.

Mogoce je pa kaj na temu,kaj menite?

Jaz sem na frišno ostala sama in ja spomini so še kako sveži pa bolijo,ker tega nisem pričakovala.So bili vzponi in padci ampak z ljubeznijo,pogovorom,razumevanjem,s srcem in dušo pa še z nekaj volje se da marsikaj rešit.Če le imaš osebo rad in si jo želiš kot je meni bilo rečeno.Da sem njegova in on moj.

Nazadnje ostala sama.Razočarana,s zlomljenim srcem in z bolečimi a lepimi in čudovitimi spomini.Zato še toliko bolj boli.

Upam ,da ta hujše čimprej mine.Jaz ga ljubim noro in boli.

Imaš prav..težko je,ker veš ,da bo mogoče ljubil drugo ali pa ne.Če bo našel drugo to še bolj boli.

No skratka ja težko je pozabiti osebo s katero si dal tudi polno lepega skozi.

Ne sploh ne. Jaz najtežje pozabim osebo, ki me je globoko prizadela, ghostala, da nisem imela niti možnosti pogovora. To je nekaj kar mene najbolj prizadene, preboleti moram dvojno, ghostanje/ter razhod. Če je veza lepa, sta si bila blizu, spoštljiva drug do drugega , potem pa ugotovila da so poti šle narazen, se pogovorila, ohranila prijateljski stik, to pa ne boli. Ker je odnos preživel.  Govorim zase . Ko se spomnim na te osebe, se bom prve vedno z grenkobo spomnil, druge pa z lepim spominom

Anonimna559, 02.05.2025 ob 20:18

Ne sploh ne. Jaz najtežje pozabim osebo, ki me je globoko prizadela, ghostala, da nisem imela niti možnosti pogovora. To je nekaj kar mene najbolj prizadene, preboleti moram dvojno, ghostanje/ter razhod. Če je veza lepa, sta si bila blizu, spoštljiva drug do drugega , potem pa ugotovila da so poti šle narazen, se pogovorila, ohranila prijateljski stik, to pa ne boli. Ker je odnos preživel.  Govorim zase . Ko se spomnim na te osebe, se bom prve vedno z grenkobo spomnil, druge pa z lepim spominom

Dodam. Prebolevanje osebe ki me ghosta, lahko pri meni  traja celo  več let, absurd. Samozavest mi taka oseba zbije na nulo in okrevanje je težko, počasno in boleče.  Medtem ko drugo prebolevanje “lepe” veze traja pri meni  kratek čas, ker vem da je konec in  to čist drugače dojemam. Ne vem od kje to izvira, očitno podzavest iz dogodka ki sem ga potlačila, nimam pojma zakaj tako težko ghostanje prebolim, je pa sigurno tu zadaj delo podzavesti.

Anonimen557

točno tako kot si napisala gre veliko ženskam.  kot si sama napisala. izgubljeni potencial.  tvoj bivši je imel potencial, kar j bilo zate premalo.  ti si želela že bogatega, in fse skup.  zdaj pa ko ej minilo 15,20 let pa si nekej srečala njega, ga videla, nekje zasledila da je  uspešen, in poročen in ima otroke. ti pa si al samska, al ločena al pa z nekim ki pač ni to kar ti želiš.  zdaj pa se je oni potencial izkazal za ful dobrega. zdaj pa bi ti to imela spet.   ja zajebala si se. to je to.  kot večina žensk.  drugič pa pač misli prej.  in glej da če imaš kerega sedaj ,da še ta ne bo bivši. ker bolje ne bo.

New Report

Close