Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mishika priporoceno

mishika priporoceno

Predvidevam, da ti bo koristilo;) :

Nemščina je v bistvu zelo enostaven jezik. Za tistega, ki zna latinsko in je navajen na spole in sklone, ne predstavlja večjih težav. To povejo profesorji na prvi uri. Potem pa začnejo z der, die, das, den, itd, in govorijo, da je vse naprej logično. Torej enostavno. To bomo tudi dokazali na naslednjem primeru:

Najprej potrebujemo eno knjigo v nemškem jeziku. Gre za lepo knjigo, v lepih in dragih platnicah, natisnjeni v Dortmundu, ki govori o čisto navadnem plemenu Hotentotov (auf Deutsch: Hottentotten). Knjiga govori, kako lovijo kenguruje Beutelraten) in jih zapirajo v kletke (Kotter), ki jih potem prekrijejo s tkanino (Lattengitter), da bi jih zaščitili pred slabim vremenom. Po nemško se tem kletkam reče: kletke prekrite s tkanino (ali Lattengitterkotter), ko pa so v njih kenguruji, postanejo Lattengitterkotterbeutelraten. Nekega dne so Hotenti ujeli morilca (Attentäter), obtoženega, da je ubil mamo (Mutter), prav tako iz plemena Hotentotov (torej Hottentottenmutter), mamo malo omejenega in jecljavega otroka
(Stottertrottel). Tej mami se torej po nemško reče Hottentottenstottertrottelmutter, njen morilec pa je seveda Hottentottenstottertrottelmutterattentäter.

Ujetega so potem zaprli v kletko za kenguruje (Beutelratenlattengitterkotter), iz katerega je hitro pobegnil. Vsi so se podali v lov. Nenadoma je neki hotentotski bojevnik vzkliknil: “Ujel sem morilca (Attentäter)!!!” “Kaj? Koga?”, vprasa poglavar. “Pa, Beutelratenlattengitterkotterattentäter!!!”, odvrne bojevnik. “Kako? Morilca iz kletke za kenguruje prekrite s platnom??”, vpraša poglavar. “Ja, to je Hottentottenstottertrottelmutterattentäter (morilec mame malo omejenega in jecljavega otroka)”, reče bojevnik. “Ja seveda”, pravi poglavar, “zakaj nisi takoj povedal, da je to Hottentottenstottertrottelmutterbeutelratenlattengitterkotter-attentäter!!”.

Kot vidite, je nemščina čisto enostavna, le zanimati vas mora.

send $

to smo pa že enkrat brali…… mogoče je celo mishika limala…..

haha…….. vi auslenderski mauseljni ;)))))))

a pol ma sam uvodni tecaj nemscine opravljen ;((

send $

Hehe, kdo bi pa drugi to sem limal 😉 – samo, da bi me na čase boljše razumeli, če bi kakšno ponemščeno ven spustila 😉 :))))))))

_____________________________________________________________________ All I want is less to do, more time to do it, and higher pay for not getting it done.

Hmmm… V tečaje pa res nisem hodila… No, sem… Tam nekje, ko sem jih 7 ali 8 štela. Pa smo samo neke slikice barvali in “brali” risane zgodbice o Eriki pa Klausu in… ne vem, sem pozabila. Edino, kar sem se tam naučila je, da je dežnik Regenschirm 😉 :)))

_____________________________________________________________________ All I want is less to do, more time to do it, and higher pay for not getting it done.

New Report

Close