Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mišice na nogah

mišice na nogah

kako priti do močnejših nog, ima res suhe, tako mečne kot stegenske, to bi rad ojačal, ukvarjam se samo s tekom, 3x tedensko po nekaj km, včasih sem hodil na fitnes, malo se je poznalo na stegnih zaradi počepov z utežmi, meča pa so bila vedno slabo razvita, neke pozornosti mečem nisem dajal

naj napišem, da sem po osnovni konstituciji suhe narave, v zadnjih 2 letih pa sem šel (ko nisem več zahajal v fitnes) za cca 10kg dol, in sedaj sem res SUHEC 🙂

Prehranjujem se normalno, lahko bi malo povečal vnose, samo je dejansko vprašanje ali se bo poznalo na nogah, no malo že verjetno.

Nekaj sem razmišljal o kolesarjenju – treking varianta, pa crossfit…

Vaje za moč ti manjkajo. Recimo TRX je ok, proste uteži. Fitnes pa ni tako fajn, kar na napravaš izoliraš mišice. Bolj proste uteži, skleci, počepi, trebušnjaki. Pa recimo trim steze so zakon.

Če se ti ne da hoditi v fitnes, hodi/teci/kolesari v hribe in z njih. Pa prehrani dodaj beljakovine.

bi šel TRX kot omenjaš, kateri center priporočate, gledal sem tale reebok v jaršah, pa nek vadbeni center je na viču, samo ne vem kako se mu reče…

To lahko vadiš sam. Tudi v gozdu recimo. Da se ga dobiti za 60€. Ne vem točno kje, ampak se najde. Vaje so pa tudi na netu.

To lahko vadiš sam. Tudi v gozdu recimo. Da se ga dobiti za 60€. Ne vem točno kje, ampak se najde. Vaje so pa tudi na netu.[/quote]

Ja, mogoče že, vendar bi za prve mesece raje udeležil vadbe pod nadzorom.

Potem pa kar akcija 🙂

ok, samo sem vprašal še kateri center priporočate? ker ti centri rastejo kot gobe po dežju

Hm, jaz vadim sama. Drugače pa verjetno ti ne bi koristilo, če ti povem za naše centre, ker verjetno nisi iz našega konca :).

verjetno ne, Lj.

od teka ne boš imel nekih mišičastih nog, razen če se greš šprint. Drugače pa uteži in dodatek beljakovin po treningu.

Vaje za moč rabiš – in primerno hrano (beljakovine) takoj po treningu.

Če ti je všeč kolesarjenje se ga loti – vendar za razviti mišice rabiš ali kolesarjenje v hrib ali pa sprint oz intervalni trening.
Pa tudi počepi z utežmi ali tek v hrib bo OK, za ojačati del pod kolenom pa mi pride na misel edino dvigovanje na prste z utežmi – oz. to lahko delaš na kakšnem robu – npr. na stopnici.

Mislim, da noben tekač nima “Močnih” nog. Nekaj mišic na nogah se da dobiti s kolesarjenjem – gorsko ali pa po cesti v najvišji prestavi. Tako sem jih jaz dobila, nenamenoma :S

____________________________________________________ Only the stupid need organization, the genius controls the chaos! A.E. [url=http://www.ogrevanje-hlajenje.net]Toplotne črpalke[/url] | [url=http://www.alterish.com]Alterish.com - Let's cook[/url]

Tekači IMAMO mišičaste noge, pa še kako. Le da je treba teči navkreber, vsaj 2km. Meča, stegna in rita 1A!
🙂

to lahko vse z lastno težo delaš.
200 počepov vsak dan, modificiran počep-ko si v počepu z razširjenimi nogami v višini ramen in se dvigneš na prste, da se ti golenske mišice napnejo.

sicer pa mal po youtube poglej.
škoda denarja za vadbe, ko lahko sam delaš, pa še zdej k je tak lepo vreme..

to lahko vse z lastno težo delaš.
200 počepov vsak dan, modificiran počep-ko si v počepu z razširjenimi nogami v višini ramen in se dvigneš na prste, da se ti golenske mišice napnejo.

sicer pa mal po youtube poglej.
škoda denarja za vadbe, ko lahko sam delaš, pa še zdej k je tak lepo vreme..

Tako kot je nekdo že omenil, kolesarjenje je zelo primerno za razviti mišice na nogah, seveda, če imaš kaj želje po kolesu. Če nisi navajen kolesa, se najprej nekaj časa vozi po ravnini, da dobiš nekaj km v noge, potem pa vozi čim več klancev, tako boš zelo “ojačal” mišice. Šprinti niso najboljši, ker je to traja kakšnih 10-15 sekund, in ni takega učinka, kot vožnja v klanec. Če si iz Ljubljane imaš v okolici ogromno klancev npr: Katarina nad Ljubljano, Toško čelo,Pance,Orle, Šenturska Gora, pri Mengšu imaš Dobeno, Kamniška bistrica, Černivec vglavnem ogromno vzponov v okolici Lubljane, samo ne se takoj zapodit v klanec, če nisi navajen kolesarjenja, ker boš po vsej verjetnosti zasovražil ta lep šport. In če si suh nebo težko gonit v klanec. Pozimi, ko pa ni za na kolo, pa hoja v klanec.

New Report

Close