Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Miške z jogurtom

Miške z jogurtom

Imela sem recept za miške, pa sem ga izgubila. Vem, da se je uporabljalo jogurt, pa da je bil sila preprost. Ga kdo morda pozna in ga lahko napiše? Karkoli poguglam se uporablja kvas, tega pa vem, da nisem uporabljala, ker sem delala na dopustu in ga sploh nisem imela. Hvala!

1 jogurt
2 jogurtova lončka moke
2 jajci
3 žlice sladkorja
1 vanili sladkor
1 pecilni
Jajca, sladkor in vanilijo penasto umešamo in dodamo jogurt. Na koncu dodamo moko v katero smo prej zmešali pecilni. Malo pustimo počivati, da testo naraste. Med tem segrejemo olje. Z žlico oblikujemo male krofke in jih polagamo v olje- Rjavo zlate barve pollagamo na prtiček. Posujemo s sladkorjem v prahu.

Tako na hitro…

in ščep soli…pa tudi malo ruma in obvezno v rumu namočene rozine (jih obožujemo)

Ja seveda….to sem pa pozabila dodati. …thx…..seveda pa so vsi dodatki po želji….
Pa dober tek…

pa še nekaj……..zadnjič mi je sodelavka rekla naj notri naribam dve jabolki……nastale so enkratne miške, tako sočne in dobre. Poskusi!

Meni je moj recept odlicen: sestavine
2 jajca
5 zlic sladkorja
1vanili
Sol to vse skupaj dobro zmiksaj dlje casa
Dodaj loncek navadnega jogurta, zlico ruma in pocasi dodajaj moko zmesano z 1/2 pecilnega praska, moke pa damo 2, 5 jogurtova loncka. Moko pocasi umesamo z kuhlo. Med tem segrejemo olje in jih na srednje vrocem olju specemo. Sem jih ravnokar spekla so odlicne. Poskusi VIlma.

Ocvrta jabolka…mmmnjami…

New Report

Close