Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Mitja GASPARI

Mitja GASPARI

pred 16-timi leti so grmeli s prižnic. Jaz pa sem omenjal zadnje državnozborske volitve.

Sem kdaj rekel, da ni res? Še vedno se mi je zdel Pučnik boljša izbira kot Janša. Pučnik je ustanovil socialne demokrate. Po defaultu so bili ti vedno leva stranka. Ko ga je zamnejal Janša, je šla stranka (zanimivo, da z veliko istimi člani) precej v desno. Se ti ne zdi, da tu nekaj ne štima? Zdaj se imenujejo Slovenski demokrati, čeprav bi jim včasih bolj pristajalo ime Slovenceljski demokrajci.[/quote]

Brez žalitev pri vas, ki se nagibate v levo ne gre kajne? Normalno.
Zato ti tudi odgovora nisem dolžna, bognedaj, da bi s tabo brezplodno polemizirala. Vsekakor ti osnovno znanje o nazivih strank šepa, kaj šele kaj drugega. Kdo so SDS in kdo SD ne ločiš, sramota huda! To bi bil večni Potrč užaljen, ko jih imenuješ slovenceljski demokrajci:-)))))

Vseeno – povabljen poslušati “grmenje” s prižnic – vsaj s tem si me spravil v smeh. Pridi, ne bo ti žal!
Sicer pa, če nočeš poslušati “grmenja s prižnic”, se pa raje sprehodi mimo Kidričevega spomenika v Lj. – on pa res še vedno nemo “grmi” na nič hudega sluteče Ljubljančane…
Uživaj.

Jaz bi pa takooo rada volila kakšno pametno žensko (ni treba da je lepa, pa tud mlada ne). Sem že pred mesci rekla, da sploh na volitve ne bom šla, če ne bom imela take izbire.

No, o žalitvah pa raje ne bi. Je možno precej žalitev in omaloveževanja drugače mislečih prebrati tudi od tebe in tebi podobnih piscev tukaj.

Osnovno znanje pa očitno manjka tebi. Sedajšnja SDS se je za časa Pučnika imenovala Socialno demokratska stranka in se pod Janšo preimenovala v Slovensko. Zdaj pa v resnici ne vem ali gre za tvoje nevedenje, pozabljivost ali morda za še en poskus spreobračanja zgodovine (kot pri dejstvih iz WWII ali bivši državi). Socialna demokracija je bila v osnovi vedno levousmerjena in prav možno je, da se danes tega (marsi)kdo sramuje in bi želel, da gre to nekako v pozabo.

Čisto kratkega spomina pa vsi državljani nismo. Ali se ni g. Petrle na začetku vojne za Slovenijo v strahu zase in svojo družino zatekel v Celovec? Ali ni bila njegova največja bolečina ob sprejemu slovenske ustave njen 55.člen, ki dovoljuje splav, ker ga on ne oddobrava (seveda, saj ni on ženska). Kaj pravite na to ?

NE… oziroma tako kot se je v začetku vojne Kučan zatekel v Srbijo.

DA. Pa ne samo njegova največja bolečina ampak tudi bolečina marsikoga drugega. Tudi moških, da ne bo pomote. Ne vem zakaj naj bi bil splav samo bolečina ženske???

Hvala, da si bila tako prijazna in vrabčku odgovorila na njegovo vprašanjce.

Nikoli ne bom pozabila stare gospe, naše dobre znanke, z vsem srcem za osamosvojeno Slovenijo in proti komunistom, s katero sva se srečali, ko sem šla volit prvega slovenskega predsednika po osamosvojitvi, g. Jožeta Pučnika.
Kako gospa, ste volili našega kandidata Pučnika? sem jo vprašala.
Zaustavila je korak in me prestrašeno pogledala: “Pučnika? Ne jaz sem volila Kučana, ali mar ni prav? O groza, saj so vsi po TV govorili naj volimo Kučana, ker je edino on tisti pravi – ALI NAJ GREM NAZAJ?” me je zgrožena vprašala, ko je uvidela, da je bila reva še enkrat na tem svetu prevarana od tistih, ki jih je vse življenje prezirala.
Zato bi bilo prav, da bi bili ljudje pozorni na teh volitvah npr. na recimo take ljudi, z izbuljenimi plavimi očki in z mačkom v naročju ali take z velikim slinastim psom, ki vam bodo zagotavljali, da so edino oni primerni za predsednika. NAZAJ POPRAVLJATI NE BO MOGOČE.[/quote]

KDO JE BIL PRVI SLOVENSKI PREDSEDNIK PO OSAMOSVOJITVI????????
A to živimo v isti državi? JanJA tvoja obsedenost z vsem kar diši po tistih ki so si nadeli neko čudno ime po sicer zelo prijaznem letnem času presega meje. Če je bila v tistem obdobju tvoja velika želja da bi bil Pučnik predsednik še ne pomeni da je tudi bil. Doslej sta v Republiki Sloveniji vladala dva (2) predsednika, g.Milan Kučan in g.Janez Drnovšek.
POgosto se ti dogaja da nas tukaj posiljuješ s svojo resnico, katera pa s stvarnostjo nima veliko skupnega. Potrudi se preverjati informacije preden stresaš svoje globoke na tipkovnico.

Za ljudi, ki bi jim človek moral vsako besedo narisat bi seveda morala napisati takole:
..ko sem šla volit kandidata za prvega slovenskega predsednika g. Jožeta
Pučnika – no samo da si se oddahnil, ja imeli smo res samo dva predsednika, Kučana in Drnovška in to hudirjevo dolgo časa!! Torej vrabček alias ježek skratka neka živalca, sem vesela zate, da boš sedaj po štirih dneh tuhtanja lažje spala.

Ne sodi drugih po sebi!
Uporabljam samo en nick, in mi je res želja da bi moderatorji dodali IP številke poleg nick-a.
Se ti ne zdi da je zelo bistvena razlika med KANDIDATOM in PREDSEDNIKOM. Torej bodi natančna. Sem res bolj poredko na forumu, pa tudi berem ne vsega, spotaknem se ob tisto kar me moti oz. v tvojih primerih pogosto LAŽI. SEm ti malo nevoščljiv, ker imaš v življenju to srečo, da ti je zjutraj prva misel forum, pa spet forum pa zvečer spet forum…..bla bla.
Saj vem da trpiš, zato kar veselo.
BTW, a morda tvoj nick je pa Jan(ez)JA(NŠA). Saj ne da bi mi bilo mar, ampak ti si daješ ful opraviti z nick-i drugih

Veš kaj draga Janja ugotavljam, da je s teboj res hudo. Vidiš strahove, ki se ti pojavljajo v obliki raznoraznih živali in na koncu je vedno vrabček. Za razliko od tebe sem kar dobro spala in uživala cel vikend. In lahko ti zagotovim, da vedno pišem samo pod enim nickom. Tako, da nič skrbet zame. Očitno je moteno tvoje spanje.

DA. Pa ne samo njegova največja bolečina ampak tudi bolečina marsikoga drugega. Tudi moških, da ne bo pomote. Ne vem zakaj naj bi bil splav samo bolečina ženske???[/quote]

BERI FORUM “KDO ODLOČA O SPLAVU”!

New Report

Close