Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Mitologija za otroke

Mitologija za otroke

Svoji šestletnici bi rada predstavila svet antičnih mitov. V knjižnici smo dobili Mitologijo za otroke, ki pa je v obliki stripa. Zdaj iščemo še kaj bolj tekstovnega, nekaj takega, kot je Sveto pismo za otroke. Kakšna ideja? Pa zanima me, ali obstaja kakšna knjiga, v kateri bi bile predstavljene najpomembnejše vere – pa ne samo faktografsko, ampak z nekaj najznačilnejšimi zgodbami, prirejenimi za otroke. Vse knjige, ki sem jih gledala, so bile ali za odrasle (in brez zgodbic) ali pa preveč preproste. Hvala za pomoč, Mišonka

Sposodita si Schwabove Antične pripovedke!

Sanja, Schwabove imamo doma (menda še od mojih staršev), pa sem jih jaz brala šele v kakšnem 6. razredu osnovne šole in imam v spominu, da so za šestletnico malo preveč zakomplicirane – ker je vse tako natančno in povezano med seboj – ali pa sem že malo pozabila in se motim?

Oprosti, mogoče imaš prav, pri nas se ravnamo po sinu, ki je zadevo “obvladal” nekako pri šestih ali sedmih letih, take in podobne zadeve pa bere še zdaj, ko je star 11.

Self: Verstva sveta, MK 1998
Larousse: Verstva sveta, Učila 2001

Pa mogoče še dve knjigi-bolj za mlade in odrasle:
Bowker: Enciklopedija verstev sveta, Slovenska knjiga 1999
? :Ilustrirano družinsko sveto pismo, MK 2002(3)

Kaj pa v zvezi s slovensko mitologijo? Nova knjiga Zmaga Šmitka – naslova se ne spomnim, nekaj v zvezi z Vedomci?

Lep dan,

živa

Hvala vsem, bomo malo pobrskali, kaj bi bilo za nas. LPM

Ko sem bil star 8 let, so mi doma kupili knjigo Eduarda Petiške: Stare grške bajke. Še dolgo po tem je bila to moja najljubša knjiga. V njej je opisana grška mitologija še na enostavnejši način, kot je to naredil Schwab.

lp

G

gk napisal:

> Ko sem bil star 8 let, so mi doma kupili knjigo Eduarda
> Petiške: Stare grške bajke. Še dolgo po tem je bila to moja
> najljubša knjiga. V njej je opisana grška mitologija še na
> enostavnejši način, kot je to naredil Schwab.
>
> lp
>
> G

tota kniga je pol tud obvezno branje pr zgodli 😛

obstaja ena knjiga oz. slikanica oz. strip. mislim da ji je naslov mitologija ali nekaj takega. je pa predvsem o grški mitologiji.

heey!
A mi lahko kdo pove ce je prebrau knjig,ker jo jas
nism mogla v knjiznici dobit pa rabim d ju3 samo
3 te zgodbice.
No ce kdo ve naj mi prosim pove

lp
<33sejla<33 =)

New Report

Close