mizarstvo in tapetništvo Štrukelj
Kar se tiče dotičnega mizarstva in tapetništva, ti ne bi znala odgovoriti.
Odgovorila ti bom samo glede cen in sicer:
če ti želiš, da bo nekaj kvalitetno in kakovostno, moraš za to uporabljati tudi primeren material, ki pa nekaj stane.
Primer:
Se je že zgodilo, da so prišli spraševat za preoblačenje npr. sedežne garniture, pa pove ceno, ja bodo še premislili …………… pa pridejo čez ene pol leta in povedo, so kupili novo sedežno za skoraj isti denar, kot bi mož preoblekel staro sedežno (a ne, tko so imeli novo, prej bi imeli sicer preoblečeno, ampak še vedno staro in so se odločili za nakup nove) …………. ja in po pol leta je že skoraj uničena, ker je bilo tanko blago, je bilo vse raztrgano, spužva je bila notri za nikamor, se je vse poselo, …… in so na koncu dali še mojemu možu preoblečt.
Nisem ti veliko pomagala, navedla sem le primer.
Aha, pa še tisti vic, ki presneto dobro drži: Malo denarja, malo muzike
K.
Pri nas imamo njihovo sedežno.
In glede na to, da sva jo pred cirka šestimi leti zeloooo drago plačala, ti lahko zagotovim, da so njihovi izdelki, no vsaj sedežne zelooo kvalitetne.
In kljub trikratnemu seljenju in enemu malemu packonu:), je še danes taka kot prvi dan!. Ja, mogoče ne boš verjela, ampak je res.
Čistim jo parkrat na leto z vlažno krpo ali pa s prahom(worverk).
Posesana je enkrat na teden.
Upam, da sem ti kaj pomagala.
LP,
M.
Imamo dva njihova troseda in sta ODLIČNA. (jaz najraje spim tam!!! mož pa se jezi name, hahaha)
Že pri naročilu so upoštevali naše posebene želje pri nogah. PO mesecu dni rabe smo ugotovili, da tiste nogice niso v redu in so nam jih takoj zamenjali.
Če so sedežne iz kvalitetnega materiala, so seveda drage, kaj češ.
Jih pa enostavno očistiš in to pri nas največ šteje.
Pa šr to; zelo so fleksibilni pri načinih plačila…
Ojla
No mi doma imamo 2 njihova troseda in po 4 letih je vse ok. Moj mož
zelo rad spi na njih. Pravi, da je bolj udoben kot postelja. In kljub packam
ki jih naredi naš škrat /se da vse pobrisat/ je ok. In tudi moja mama ima
njihovo sedežno garnituro (s posteljo) je zelo zadovoljna. Kot je že nekdo omenil predvsem se da zmeniti glede plačila. Kar je kvalitetno je tudi vredno par tolarjev več.
mamiR
MI imamo njihovo sedežno garnituro- je res kvalitetna ,smo zadovoljni. Moj mož pa tudi osebno pozna lastnika in še druge,ki tam delajo.
Ti priporočam njiovo sedežno za nakup.
LP in uspešen nakup! Kristi*
Do sedaj so ti vsi povedali izkušnje za sedežne garniture, jaz pa imam izkušnje za pohištvo štrukelj. Pohištvo je na oko videti zelo lepo. Pri pohištvu v dnevni sobi me moti, ker je to vse slupaj prišraufano in povezano, kot da ne bi nikdar želel, karkoli premikati oz. kaj pobrati, če ti pade zadaj za omaro na tla. Vendar pustimo to, stvar okusa.
Žal ti moram povedati, da so bile izkušnje s štrukljem zelo negativne. V ljubljani smo naročili dnevno sobo in predsobo. V glavnem naj bi bilo vse iz masivnega lesa. Kar je bilo tudi vračunano. Naša ekstra želja je bila tudi pisalna miza, saj drugače sploh ne bi nič vzeli. Obljubili so da to sploh ni problem. Dobili smo tudi predračun blizu milijon tolarjev in vse tudi narisano. To tukaj vse lepo in prav. Tudi roka dostave so se držali.
Že ko so raztovarjali sem opazil, da ni vse iz masivnega lesa in da je tudi manjše debeline knjižna polica in tudi police same kot je bilo predvideno. In tudi predali niso bili taki kot smo se domenili. Tudi ko je bilo sestavljeno je bilo opaziti kar veliko očitnih napak. “Pisalna miza” je bila za njih dva pokončna ploha (noge) in en vodoraven ploh (60 cm širine), ki se ga v ceniku računa na metre. Torej so le na mero odžagali in nič drugega . Oni so pa to računali najmanj 1x dražje kao “pisalna miza” :))). Noge te mize, ker so se ušteli pri merah je manjkalo cm do tal, tko da jih je podlagal. Tudi tega ne bi storil, ker sta hotela to napako prikriti. Nekaj sta na tiho med seboj šepetala in se spogledavala. Ker ni šlo skupaj sta tolk tolkla po teh masivnih plohih, da sem čez nekaj dni opazil, da je ploh počen po dolžini in je še danes tak. Tudi predalnik, ki so mu dodali 4 kolesca, se še danes ne vrtijo tko kot je treba, kljub temu, da so jih takoj na začetku popravljali, ker sem reklamiral. Ta kolesca so zaračunali skoraj še enkrat tolk, kot je stal cel predalnik. Ceneje bi me pršlo, če bi sam kupil še bolj kvalitetna kolesca. V predsobi ko so vrtali luknje za čepke za police, so čepki kar ven padali, polica pa je bila zarinjena med stene. Tudi kljuke za obesit v predsobi so zgleda bolj za okras kot pa za uporabo. Da niso dol padale sam raje z obojestranskim lepilnim trakom jih prilepil gor, tko da je to še zmeraj danes v redu.
Bolje da sploh ne govorim o poškodovanem parketu, ki sta mi ga monterja uničila s svojim sestavljanjem in razbijanjem elementov, polno prask in vdolbin, saj jima je marsikaj od orodja in elementov padalo na tla.
Na koncu sem reklamiral račun, zaradi “pisalne mize” (no računali so potem le plohe na tekoči meter), in ostalega materiala, ki je bil na računu v mojem stanovanju pa ne. Ostalo sem pa raje sam popravil sam kolikor se je dalo, saj nisem hotel videti več monterjev štruklja v svojem stanovanju. Zamerilo se mi je predvsem namerno prikrivanje njihovih napak in prikrivanje škode, ki staj o sama napravila. Pa to nista bila kakšna mlada monterja ampak kao izkušena štrukljeva monterja.
Torej še zdaleč ni vse kvaliteno kar je drago. Polom na celi črti: nevljudni monterji,… ni prišlo, kar je naročeno, … Namerno prikrivanje napak in škode. …Neradi slišijo za reklamacije.
Zame nikoli več štrukelj in vse kar je z njim povezano.
Lepše bi bilo če bi reklamacijo njim poslali , vem da bi se lahko ustrezno dogovorila.
Najmanj mi je všeč , da vsi drugi to vedo, on pa ne.
Še to , ste tudi do sebe tako kritični , vse 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} naredite ?
Ste tako kritični tudi do javnih uslužbencev, avtoservisa, notarja, zdravnika , frizerja …. pa jim seveda ne poveste .
LP
No, tadej je povedal slabo izkušnjo. Če je konec koncev naročil za 1 mio, to ni malo in spodrslajev se pač ne tolerira pri toliko denarja. Še sploh, ker je razbrati, da so hoteli maskirati napake, ki se res vsem dogajajo in v tem ni problem. Problem je, če se napak ne prizna in ne popravi. Ali pa da ti monterji ne pazijo na parket npr. So firme, kjer monterji sabo prinesejo copate in so firme, kjer pravijo “mi že ne bomo nič poškodovali”. Lahko, da je pri tadeju šlo tudi za nesporazum med pričakovanji, kaj naj bi bilo iz masive in kaj ni. Vsekakor pa bi moral vse reklamirati v pravem roku.
Pozdravljeni!
Se bom pa še jaz vmešala v to debato, slučajno je Tadej moj mož :)) , tako, da mislim, da bom odgovorila tudi v njegovem imenu.
Ne kritiziramo, to je že za nami. za pohištvo smo se odločili, ker nam je na razstavnem prostoru res bilo všeč.
dejstvo je, da so nam tam povsem drugače predstavili, kako izgleda masivno pohištvo, saj razstavljenega niso imeli. vredu, ko je potem izgledalo drugače, smo pač njihovo razlago sprejeli, da pač police in če druge stvari, pač vse ne more biti masivno. Vredu, oni so strokovnjaki, sprejeli smo to mnenje in tudi to je za nami.
Kar se pa tiče reklamacij- reklamerano je bilo še isti dan, pa morate verjeti da odgovor ni bil ravno nežen, vse kar so popravljali je povzročilo pa še več škode.
Še sedaj raje odvrnem pogled ko čistim, pa zagledam na parketu raze in praske in mizo kako na eni strani stranica ki nadomešča noge dbesedno v zraku visi- jo je mož podprl.
Zato ne vnaprej govorit, da za njihove napake vedo vsi, le oni ne, vedo za njih, ampak enostavno bi popravilo povzročilo še več škode, zato razumem da je mož napisal, da jih ni želel več videti.
Kar se pa kritičnosti pa samokritičnosti tiče- vem, da nihče ni nezmotljiv, ampak veš “njegov sošolec”, denarja za znesek, ki smo ga dali za to pohištvo nismo sfotokopirali na kopircu, ampak sva zanj kar nekaj časa trdo delala, in vse samo zato, da se bova v svojem stanovanju dobro počutila, in v tem primeru sva tudi vsaj malo kritična lahko.
lp
A ti sedaj misliš, ker si sošolc od štruklja, da vse veš! Kaj sva midva imela s štrukljem oz. njegovimi monterji, veva samo midva z ženo in oni. Ne pa TI, ker nisi bil zraven. Zaradi mene lahko vsi letijo k štruklju naročevat pohištvo, nobenemu ne branim. Vem le to, da jaz ga nočem več videt in tudi ne stopim več v njihove prodajalne!
POVEDAL SEM LE SVOJE MNENJE IN IZKUŠNJE S ŠTRUKLJOM, PO KATERIH JE SPRAŠEVALA JAGODA!
Če to ni dovolj, da osebno povem dvema njegovima monterjema, ki sta sama vse to prej opazila kot jaz in mi skušala prikriti vse.
In tudi po telefonu sem vse to povedal. Če kdo želi videti vsakemu z veseljem pokažem šlamparijo štruklja za velik denarja.
Takrat smo opremljali dva ločena stanovanja v hiši. In dnevna soba ter predsoba je bila zadnja na vrsti za opremo.
Tko, da sem imel veliko osebnih izkušenj z raznimi mizarji, izdelovalci sedežnih garnitur, spalnic ter drugega pohištva.
No, nezadovoljen sem bil še samo z enim dostavljalcem sedežne iz podskrajnika, ki je bil tudi zelo štorast in pripeljal zapakirano sedežno skupaj z žagovino (leseni opilki in prah). Vendar je bilo to kasneje brez posledic, le delo s čiščenjem prostora in sesanje nove sedežne.
Najprej smo seveda opremili kuhinjo in to pri mizarstvu Nemec
S tem sem bil več kot super zadovoljen, glede dogovora, točnosti in kvalitete dela,, en cel dan so samo ročno čistili vse prostore, ki so jih uporabljali.
Ostali opremljevalci (spalnice, jedilnice, kopalnice,… ) so bili vsi normalni, kakor se tudi pričakuje.
Tukaj sem tudi pohvalil tistega , ki si to zares zasluži, da ne boš rekel, da sem z vsemi nezadovoljen!
No in nazadnje, me je pa čakal pravi polom s štrukljem, ko sem najmanj pričakoval. In on si je pri menil zaslužil velko črno PIKO, zato je deležen tudi kritike z moje strani!
A ti še kaj mogoče ni jasno?
Bom pogledal za naprej kaj se da narediti , v pozitivni smeri.
Očitno imate parket in tla v brezhibni ravnini.
Glede masivnega lesa , dražje in slabše (zvijanje, pokanje )zato bolje furnirani laminati , če že hočete “masivno” vsem ki to berete.
Glede denarja se nisem spotikal , ga pa zaslužim še težje kot ti.
LP
Sej smo takoj reklamirali glede kaj je iz masive in kaj ni. In tukaj so nekaj zmanjšali ceno.
Če bi mi danes to naredil, bi vse skupaj zavrnil, in dejal naj odpeljejo, ker ni tako, kot je bilo naročeno in narisano in tudi računano (sem imel papirje).
Sam problem je, ker je bilo dve tretjini že plačano vnaprej, zadnjo tretjino pa plačaš, ko zmontirajo. In vprašanje je, če bi dobil že vplačani denar kdaj vrnjen.
Pa še to moram povedati, prišli so zadnji dan, do katerega naj bi bilo pohištvo zmontirano. In to je bil 24 DECEMBER. Tudi to je vplivalo, da nisem zavrnil celega pohištva, sicer pa kdo bi pa spet vse to razmontiral in nosil spet nazaj v tovornjak in vozil na primorsko? Glede na dobre izkušnje pri opremljanju hiše preko celega leta, sem pač misli, da bo tudi tukaj na koncu vse tako kot je treba, sploh pa na ta visoki cenovni razred tega štruklja. Pa sem se na žalost zmotil. Šola za drugič…
Hvala vsem za debato!
Mi smo naročili sedežno (show must go on!). Upam le, da bo kljub izkušnji tadeja vse OK, saj za tak dnar dobiš že kr neki od Natuzzi. Samo jaz pričakujem, da bo Štrukljeva sedežna boljša !! Ali res bo?
Smo si ogledovali tudi pohištvo za dnevno in ni se nam zdelo slabo tiso, kar je razstavljeno. Celo presenečeni smo bili nad materiali. Samo cena pa taka, da si omar na žalost (ali pa srečo ;-)) ) še ne moremo privoščiti.
veš, ne bom se več dajala glede pohištva in kvalitete. nikomur do sedaj nismo povedali teh slabih izkušenj, prvič po tako dolgem času ko pa zinemo, pa nekomu surla do tal. Očitno niso le oni občutljivi na kritike, ne razumem pa, zakaj si občutljiv ti, ki si le “njegov sošolec”
No pa, ni bistvo mojega pisanja v tem.
RAZKURIL me je tvoj stavek: “Glede denarja se nisem spotikal , ga pa zaslužim še težje kot ti.”
Mislim, da se ne poznamo, zato tudi mislim in vem, da ne jaz ne ti ne veva na kakšen način kdo služi denar, ampak verjemi mi, da ti za svoj denar sigurno nisi bil tolikokrat pretepen kakor jaz, pač delam v poklicu, kjer so batine problematičnih mladostnikov na dnevnem redu. Pa v končni fazi, sama sem si izbrala sama tak poklic, kakor tudi ti svojega. Zato te prosim ne ocenjuj več, kdo na kak način in s kako težo pride do svojega mesečnega dohodka.
No,ker vaju ravno zanima , zakaj mi ni vseeno.
Napisala bi na kratko , da pač nista bila zadovoljna z pohištvom za presobo in dnevno in tudi cena vama je bila previsoka.
Objavljata podrobnosti , kot ne vem kaj , ne bistveno.
Tako je ogromno ljudi to prečitalo in ima lahko , ne vem npr.10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} posla manj.
Reklamacijo se poda pisno na in ne po telefonu , tako da ostane dokaz o reklamiranju,
Tudi mene je zmotilo prej in sedaj , da mi polagata v usta o denarju, glede fotokopiranja. Meni to ni treba GOVORIT.
Skratka , kratko, jedrnato , brez panike.
Pa brez zamere
Mislim, očitno se tale debata ne bo kar tako zaključila.
Mi smo se s ceno za tisto, kar smo naročili STRINJALI, vendar tega nismo dobili, in tako tudi cena ni bila več temu primerna. Očitno so se tega pri mizarstvu tudi zavedali, če so potem popravili račun.
Če pa ima zaradi nas 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} manj posla- ne verjamem. V končni fazi so vsi pred nama hvalili, smo očitno samo mi imeli smolo, ali pa se ostali niso javili.
Je pa že tako, JAgodaa je vprašala za mnenje, pa ga je dobila. Saj če bi pričakovala samo pozitivo ali pa samo negativo, ne bi spraševala.
Glede opisovanja, mislim da smo povedali bistveno- zakaj nismo bili zadovoljni, oziroma razočarani.
Glede reklamacij- smo povedali kako so bile podane, če ste nas iskali po dokumentaciji, pa nas niste našli-VAŠ PROBLEM
Pa še to, glede na to kako skačeš in zagovarjaš stvari, ki smo ji argumentirali, ter nas vseskozi negiraš, oziroma obdeluješ kak parket imamo (repričana sem, da nam ne vijuga za 1 cm gor in dol, kolikor so stranice v zraku), pa če smo samokritični in ne vem kaj še, se vedno bolj sprašujem, če nisem slučajno na liniji kar z lastnikom ali nekom od zaposlenih.
Mi imamo z njihovimi izdelki zelo slabe izkušnje. Pred petimi leti smo kupili dvosed in trosed na katerih se je material oluščil.Odgovorili so nam, da je podjetje od katerega so dobavljali material, v tem času šlo v stečaj.Poslali pa so mi tudi ponudbo za preoblačenje dvoseda in troseda in ta znaša 1.148,00 eur, pred petimi leti pa smo plačali za dvosed in trosed 1.500,00 eur.
Pred cca 20imi leti sva (z ženo) kupila usnjeno sedežno garnituro pri Štruklju. Dala je skozi štiri vnuke. Pri vsem skakanju je bila skoraj nepoškodovana. Lansko leto sva kupila pa sva kupila novo novo. Po izkušnjah, tudi pri Štruklju, iz zelo kvalitetnega usnja. Plačala sva temu primerno. V primerjavi s staro ni vredna niti pol tega kar sva plačala. Zgleda lepo, fino. Kvaliteta usnja je pa “nikakva”!! V pol leta je že barva zguljena. Jo bom reklamiral!!! Mislim, da je bolje kupiti blago!?
si-rob, 18.01.2023 ob 10:50
Pred cca 20imi leti sva (z ženo) kupila usnjeno sedežno garnituro pri Štruklju. Dala je skozi štiri vnuke. Pri vsem skakanju je bila skoraj nepoškodovana. Lansko leto sva kupila pa sva kupila novo novo. Po izkušnjah, tudi pri Štruklju, iz zelo kvalitetnega usnja. Plačala sva temu primerno. V primerjavi s staro ni vredna niti pol tega kar sva plačala. Zgleda lepo, fino. Kvaliteta usnja je pa “nikakva”!! V pol leta je že barva zguljena. Jo bom reklamiral!!! Mislim, da je bolje kupiti blago!?
Tudi mi smo pred 25. leti kupili njihovo sedezno, se zdaj je ok. Je pa iz kvalitetnega blaga in sele zdaj je malo oguljena. Konstrukcija je se brezhibna. Zdaj imamo novo naroceno pri Zaklju.