Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mlad krompir v pečici

mlad krompir v pečici

Zelo dober se mi zdi mlad krompir v pečici pečen. Sama ga pečem na pekaču od pečice, ki ga obložim s peki papirjem. Dam še malo olja , razporedim krompir in solim in spečem.

Jezi pa me, ker se mi krompir vedno prime na peki papir. Najbrž bi bilo bolj na teflonastem pekaču, a nimam primernega (samo male).

Kako vi spečete krompir v pečici? Kje je zanka, da se vedno prime na peki papir?

Jaz ga najprej ene par minutk pokuham (tudi zato, da je potem bolj sočen) in šele nato dam v pečico. Pa se nič kaj dosti ne sprime. Zraven dam ponavadi še kak skok piščančka (ki ga ravno tako prej malo pokuham), pa korenček, papriko, … in imamo krasen obrok. 🙂

krompir zrežem na primerno velikost, ga oprerem, potem pa ocedim, ga dam v skledo, posolim in dodam 1-2 žlici olja in dobro premešam, kar z rokami. pečem na navadnem pekaču in ko je pečen ga malo pustim, par minutk in dam dol z lopatko.

Pred pečenjem ga moraš dobro osušit.

Daš mogoče mokrega na papir? Jaz ga operem in čisto osušim s papir. brisačo, pa se ne prime

Mmm, si mi pa naredila lušte, bi ga jedla zdajle z veseljem, po možnosti kifeljčka.

Kadar smo sami 4, ga spečem v teflonskem pekaču (brez pekipapirja) in je super. Je pa problem, kadar imamo obiske – v tavelikem pekaču, ki je poleg pečice, se pa tudi meni prime.
Da bi pa tamlad krompir prej kuhala, mi pa ni …
A kdo ve, če oz. kje se dobi teflonski pekač v taki velikosti, kot so tisti zraven pečice?

Pečem ga v pekaču s keramičnim premazom, pa se res ne prime oz. tako malo, da ga brez problema odstraniš. Prej sem pekla v emajliranem, pa se je vedno kaj prijelo, pa v teflonskem tudi, v tem keramičnem se pa res najmanj. Imam pa en večji pekač (največji, kar sem ga našla, pa še gre v standardno pečico).

Jaz ga samo dobro operem, osušim, prerežem na pol in spečem v pekaču. Potem kar s pekačem postavim na mizo, zraven pa maslo ali margarino in sol in si vsak maže in soli. Odlično

joj nehajte, ker že sline cedim po tipkovnici….

:))

sem ga spekla včeraj, na peki papirju, kifelčarja, opranega nič posebej osušenega ali predkuhanega, z maslom, še vejica rožmarina in se ni prijel . Odlično :), kilogram za dve deklici 🙂 in solatka, ni boljšega.

Enako jaz. Ko imam obiske pa ga dam kar v dva pekača in ju dam v pečico, enega podolgem, drugega pa kar na prvega, počez.

Živi in pusti živeti

Krompir očistim, malo pokuham, v steklen pekač dam malo masti, začimbe, med pečenjem večkrat premešam. Nikoli se ne prime.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

New Report

Close