Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mlade družine in nepremičnine

Mlade družine in nepremičnine

To z mladimi družinami je šlo čez vse meje. To teženje glede nepremičnin. Kam pa naj gredo mlade družine? Baje je za njim vse predrago… Tudi jaz sem mlada mama dveh otrok. Smo v lastniškem stanovanju, nismo pri mojih ali moževih starših v mansardi. Vse se da, če se hoče. Dovolj pritoževanje. Če imaš denar si kupiš, če nimaš, pač ne kupiš. Konec debate. Stanovanje vam NE pripada! Kaj bi vi delali? Državni udar, ker ste vi luzerji, ki se ne znajdete.

KAko in kdaj si kupila stanovanje? Poglej povprečno plačo v RS in kolike so cene…. Mislem jaz nimam družine, ampak de se norca delaš iz delavskega razreda, te je pa lahko sram. A bojo zarad tvoje logike na cesti?? Da lahko kapital da čim nižje plače, da ma večkje profite al kaj?? A lahko malo solidarnosti no?

Predvidevam de si poverbala neki k si tolk pametna, ali pa imaš nepremičnino od prej, ko je bilo enosobno stanovanje v LJ like 75 jurjev.

Grozni ste ! Na kurac mi grejo pa sploh uni ta najbolj pametni k majo polno rit vsega od svojih tastarih, pa z viška gledajo folk k dela dve službe, da lahko normalno živi. V življenju se ti lahko vse zgodi, eni ste rojeni pod srečno zvezdo, spet drugi niso. In če oblast ne bo odgovorila na delavske pravice, se bo spet pojavil komunizem, ki je to zagotavljal, pol bo pa joka in stoka od bogatih de bojo pocrkal.

Odgovor na objavo uporabnika
pajo42, 04.04.2025 ob 14:21

KAko in kdaj si kupila stanovanje? Poglej povprečno plačo v RS in kolike so cene…. Mislem jaz nimam družine, ampak de se norca delaš iz delavskega razreda, te je pa lahko sram. A bojo zarad tvoje logike na cesti?? Da lahko kapital da čim nižje plače, da ma večkje profite al kaj?? A lahko malo solidarnosti no?

Predvidevam de si poverbala neki k si tolk pametna, ali pa imaš nepremičnino od prej, ko je bilo enosobno stanovanje v LJ like 75 jurjev.

Grozni ste ! Na kurac mi grejo pa sploh uni ta najbolj pametni k majo polno rit vsega od svojih tastarih, pa z viška gledajo folk k dela dve službe, da lahko normalno živi. V življenju se ti lahko vse zgodi, eni ste rojeni pod srečno zvezdo, spet drugi niso. In če oblast ne bo odgovorila na delavske pravice, se bo spet pojavil komunizem, ki je to zagotavljal, pol bo pa joka in stoka od bogatih de bojo pocrkal.

Da razjasnim…

stanovanje sva kupila lani. Cene so pa take kot trg narekuje, nimaš kaj.

KATASTROFA, 04.04.2025 ob 14:06

To z mladimi družinami je šlo čez vse meje. To teženje glede nepremičnin. Kam pa naj gredo mlade družine? Baje je za njim vse predrago… Tudi jaz sem mlada mama dveh otrok. Smo v lastniškem stanovanju, nismo pri mojih ali moževih starših v mansardi. Vse se da, če se hoče. Dovolj pritoževanje. Če imaš denar si kupiš, če nimaš, pač ne kupiš. Konec debate. Stanovanje vam NE pripada! Kaj bi vi delali? Državni udar, ker ste vi luzerji, ki se ne znajdete.

👍👍👍

Država je dolžna poskrbeti za svoje državljane, stare ali mlade.

Tudi pri stanovanjski politiki.

razjadnimo, 04.04.2025 ob 15:07

Država je dolžna poskrbeti za svoje državljane, stare ali mlade.

Tudi pri stanovanjski politiki.

Vse bi radi zastonj. Tako pa ne gre. V naši državi je nekaterim prav lepo, socialna, doklade malica kosila zastonj v vrtcu, šoli.. Itd..

Ja, smo videli ob poplavah jokcanje tistih, ki jim je vse odneslo. Pa naj si novo kupijo, ane?

Saj ni problema. Ko bo tudi tebe usekalo n se boš drla: država, na pomoč!, boš razumela. Prej pač ne.

Pa država ti naj še skuha trikrat vsak dan, te poujčka in da spat?

Avtorica je prišla malo provocirat. Ona pa zasluži 4000 € na mesec. Z možem skupaj 8000 €.

Ja enim pač po njihovo vse pripada. Sociala, subvencionirano kosilo za mulce v šoli, po možnosti pa še 100 m2 stanovanja v centru Ljubljane za 50 K. To so Slovenci ta socialni. Saj nepremičnine so poceni, samo ne v centru Lj. Saj službe za minimalca so povsod, ne rabiš delat za minimalca v Lj, lahko komot nekam na Idrsko, recimo Vojsko. Zakaj pa ne? Lokacija se pač plača..

KATASTROFA

qojojoj   samo to ti povem.   tebe bo bog za ta odnos, tko kaznoval.  tebi se sanja ne.  ojojojojoj      ne bi si žlel biti ti.  GOTOFA SI.   ti sploh ne veš, kaj si si ti nakolapa na tvojo umsko retardirano glavo hahaahahahha o bože ej.    konec je s tabo.   ti ko boš  misnla da si najglobje ti bo bog pokazal da se da še globlje. vrjami mi.  ojojojoj      kaj tebe čaka ej.

No, ker ste tolk pametni, vam dam primer, pa mi odgovorite. Sin star 25let, končal fakulteto. Lani se je zaposlil, plača 1300€. Potem pa bluzite, da so mamini sinčki v hotelu mama. Kako naj pride do lastnega stanovanja?

Anonimno 2599, 04.04.2025 ob 15:16

No, ker ste tolk pametni, vam dam primer, pa mi odgovorite. Sin star 25let, končal fakulteto. Lani se je zaposlil, plača 1300€. Potem pa bluzite, da so mamini sinčki v hotelu mama. Kako naj pride do lastnega stanovanja?

mulc študiral a plačo ima 1300. Kaj za boga je študiral? Varnostne vede ali novinarstvo?

Tudi diplomirani strojniki dobijo 1300 €.

Kot mati mu pomagaj, saj si menda kaj prihranila, ali si vse v luft pognala?

Kake mate eni, 04.04.2025 ob 15:24

Tudi diplomirani strojniki dobijo 1300 €.

Moja hči je lani diplomirala, prva služba. Plačo ima 2600 neto

Razvajeni, nesposobni, s posebnimi potrebami…vse jim pripada. Naj jim očki in mamice zrinejo vse od spredaj, zadaj in še na pladnju. Če so jim že celo otroštvo rinili, pa naj jim še sedaj.

Prva generacija razvajencev se je rodila v drugi polovici 80-ih. Druga še bolj razvajena v 90-ih…ko so jim že skoraj vse zrinili od spredaj in zadaj. Po letu 2000 rojenim je samo iz leta v leto šla eksponentno razvajenost. Vse bi imeli, od dobrega avta, stanovanja, potovali, nosili “hude” blagovne znamke…zraven so pa še zasvojeni od spletnih omrežij. Ni da ni.

Nekateri so že pozabili, da so se nekoč hiše zidale po 5 let ali še dlje in to z odrekanjem. Morje? Kakšno morje?

Oni bi pa imeli takoj, brez ciljev, brez prioritet, brez odrekanja…brez zaveze za odplačevanje 20-25 let kredita. Ja to pa ne bi, raje uživajo. Najbolje,  da jim da država stanovanje na pladnju. Oni bodo pa furali avte na lizing za 40-50 jurjev, potovali, hodili v restavracije…in še vedno jamrali kako hudo je.

Vidim marsikaj in tudi slišim marsikaj…okrog sebe.

Jaz sem imela šele pri 45 stanovanje. Zdaj bi pa radi pri 25 imeli vse🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

@pajo42

Kot delavec sem si pri 28-tih kupil prvo, sicer dvosobno stanovanje brez pomoči staršev, le našparano in nekaj kredita.

Kako mi je to uspelo? Jah, nisem delal za tekočim trakom, oz. v kaki delovno intenzivni panogi z majhno dodano vrednostjo. Večino denarja sem prislužil kot voznik tovornjaka – takrat se je dalo s tem dobro zaslužiti, čeprav sem bi dipomant FRI-ja. Vozil sem cca. 4 leta, nato sem si našel delo v svoji branži – računalniške mreže in vzdrževanje strežnikov. Delo po 10 do 16 ur, veliko v avtu, na leto sem prevozil 50-60 tisoč kilometrov… Ves čas pa sem vse, kar sem zaslužil, investiral v delnice Leka, Krke, Petrola…

Torej, brez truda, uporabe možganov in le z ležernim 8/5 delom pač ne moreš pričakovati kaj dosti več kot udobnega preživetja v bivališču svojih staršev. 😉

Ce sta dva, kupita nekaj za 200-250k, obrok kredita vsak po cca 750€, dokler nimata otrok delata se kaj dodatno, ko imata otroke in jima vec ne znese obema delat dodatno, pa dela en sam.

Z leti se jima bo placa dvigovala, z vec delovnimi izkusnjami isceta boljse zaposlitve in je lazje zivet.

Problem mladih je, da ne bi delali se kaj poleg sluzbe in da niso ambiciozni.

Imam tri odrasle mlade fante, en od njih je lani zavrnil podaljsanje pogodbe za placo, ki jo ti navajas, bil par mesecev brez zaposlitve in potem dobil sluzbo z bistveno visjo placo in vec bonitetami. Pa nihce od mojih treh ni hudo ambiciozen in trenutno tudi ne delajo nic zraven sluzbe, se pa cenijo in vedo, koliko so vredni na trgu dela in se ne pustijo izkoriscat.

Vsak si je sam dolžen pridobiti nepremičnino, kot si jo lahko privošči. Ustava+istambulska konvencija pravi, da država ustvarja pogoje, da si ljudje pridobijo ustrezno nepremičnino, ki si jo lahko privoščijo na trgu.

Stanovanj, 04.04.2025 ob 15:47

Jaz sem imela šele pri 45 stanovanje. Zdaj bi pa radi pri 25 imeli vse🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Ja nekateri bi radi imeli, imajo ambicije da bi imeli. Ampak v realnosti ne gre tako, razen če oči in mami kupita…tako kot so jim vse kupili kar so videli preden so sploh izrazili željo in tudi sami kaj naredili. Vsaka generacija je bolj razvajena, vse jim je bilo dano. Potem pa se soočijo z realnostjo pri 25 letih.

Kar kredit po 700, 750 € vsak je riziko.

Če ga sploh dobiš, ker ob prvi zaposlitvi plače niso ravno 1500+!

Potem pridejo otroci, porodniške, bolniške, skrajšan del.čas  in samo upaš, da bodo vsi zdravi in vse ok.

Ne, oba po 750€ kredita ne gre.Poleg tega, če imaš otroke, se vsaj v javnem sektorju pod nosom obrišeš za višanje plač, saj si zaradi porodniške odsotna in potem vsaj 3 leta ne napreduješ. Če imaš 3 otroke, se lahko od  napredovanja do 40. kar odpoveš!

V naši vukojebini je parcela 90.000 evrov! Micro parcela 30.000.

TIŠINA!

Mlade družine imajo vso pravico se pritoževati.

KATASTROFA, 04.04.2025 ob 15:04

Da razjasnim…

stanovanje sva kupila lani. Cene so pa take kot trg narekuje, nimaš kaj.

Joj, prav sekajo ven te bejbike, ki se kurcijo s stanovanjem, ki sta ga kupila. Poudarek na dvojini,a ne. No, večina teh bejbike, ki se takole vazijo in napihujejo je samo “dobro” izbirala po kriteriju keš in izbrala dedca, ki zasluži ogromno. Tako da, najbrž je tako, da je mozek kupil, ona se pa šopiri zraven s povprečno plačo, če jo ima. Vse sposobne, uspešne ženske, ki veliko zaslužijo in so nepremičnino kupile same ali enakovredno skupaj s partnerjem, se ne napihujejo po forumih in zaničujejo ostalih. Nimajo potrebe po tem.

New Report

Close