Mlade družine in nepremičnine
KATASTROFA, 04.04.2025 ob 14:06
To z mladimi družinami je šlo čez vse meje. To teženje glede nepremičnin. Kam pa naj gredo mlade družine? Baje je za njim vse predrago… Tudi jaz sem mlada mama dveh otrok. Smo v lastniškem stanovanju, nismo pri mojih ali moževih starših v mansardi. Vse se da, če se hoče. Dovolj pritoževanje. Če imaš denar si kupiš, če nimaš, pač ne kupiš. Konec debate. Stanovanje vam NE pripada! Kaj bi vi delali? Državni udar, ker ste vi luzerji, ki se ne znajdete.
Mindset luzerjev, potomcev luzerjev … Starsi niso nicesar ustvarili, sedaj pa mladi zahtevajo, da drzava poskrbi za njih. Naj starsi poskrbijo za njih, ce v odrasli dobi niso sposobni poskrbeti zase. Naj starsi dajo svojim nesposobnim razvajenim sonckom svoja stanovanja in hise. Breme drzave/davkoplacevalcev? NE.
3 otroci, bolniske, nezmoznost napredovanja v sluzbi … Kdo se je odlocil za 3 otroke? Delodajalec?
Zame so poskrbeli starsi, ki so mi omogocili izobrazbo in me naucili, da sem od sedaj naprej SAMA odgovorna za svoje zivljenje. Komu naj se opravicujem, da sem si z dvema sluzbama, odpovedovanjem in kreditom kupila stanovanje
da se, 04.04.2025 ob 16:21
Anonimno 2599, 04.04.2025 ob 15:16
No, ker ste tolk pametni, vam dam primer, pa mi odgovorite. Sin star 25let, končal fakulteto. Lani se je zaposlil, plača 1300€. Potem pa bluzite, da so mamini sinčki v hotelu mama. Kako naj pride do lastnega stanovanja?
Ce sta dva, kupita nekaj za 200-250k, obrok kredita vsak po cca 750€, dokler nimata otrok delata se kaj dodatno, ko imata otroke in jima vec ne znese obema delat dodatno, pa dela en sam.
Z leti se jima bo placa dvigovala, z vec delovnimi izkusnjami isceta boljse zaposlitve in je lazje zivet.
Problem mladih je, da ne bi delali se kaj poleg sluzbe in da niso ambiciozni.
Imam tri odrasle mlade fante, en od njih je lani zavrnil podaljsanje pogodbe za placo, ki jo ti navajas, bil par mesecev brez zaposlitve in potem dobil sluzbo z bistveno visjo placo in vec bonitetami. Pa nihce od mojih treh ni hudo ambiciozen in trenutno tudi ne delajo nic zraven sluzbe, se pa cenijo in vedo, koliko so vredni na trgu dela in se ne pustijo izkoriscat.
Oh, tvoji super-duper otroci , izobraženi, se ne dajo, zavračajo pogodbe, več so vredni…WTF. Potem sigurno ne spadajo med anonimneže brez zvez in poznanstev, ki letno naštepajo 200 prošenj za en velik nič.
Draga, takšno preseravanje na trgu dela si lahko privoščijo tisti s čvrstim ozadjem ali po domače priviligirane kaste korutnikov, zmagovalcev tranzicije, javnosektorašev na pozicijah, vnuki Brozovih pionirčkov, potomci strankarskih veljakov…
Opranoglavi balkanci, ki jih je lastna oblast oprala, so prepričani, da država do njih nima nobene dolžnosti. Ker jih je država zdresirala, da morajo misliti tako, da si lahko vladniki v žepe bašejo namesto da dajo državni keš za neprofitna stanovanja.
V zahodnih državah je imeti stanovanje osnovna pravica delavca. In jim jo zagotavljajo, tako da velika večina ljudi živi v poceni neprofitnem najemu. Vas so pa oprali, da država nima nič pri zagotavljanju stanovanj svojim delavcem in to bedarijo trosite okoli tudi sami. Zakaj bi mafijska država kaj dajala v gradnjo neprofitnih stanovanj za delavce, če še njeni državljani menijo, da ji ni treba. Bedaki!
ni čisto tako, 04.04.2025 ob 19:53
Kar kredit po 700, 750 € vsak je riziko.
Če ga sploh dobiš, ker ob prvi zaposlitvi plače niso ravno 1500+!
Potem pridejo otroci, porodniške, bolniške, skrajšan del.čas in samo upaš, da bodo vsi zdravi in vse ok.
Ne, oba po 750€ kredita ne gre.Poleg tega, če imaš otroke, se vsaj v javnem sektorju pod nosom obrišeš za višanje plač, saj si zaradi porodniške odsotna in potem vsaj 3 leta ne napreduješ. Če imaš 3 otroke, se lahko od napredovanja do 40. kar odpoveš!
Kredit vsak po 700, ostane cca 1.500 za vse ostalo, 500 stroski, 500 hrana, 500 ostalo.
Ce vsak od njiju poleg sluzbe zasluzi se 200-300€, je to dodatno se 500 na mesec.
Ne razumem, kaj vam ni jasno, je treba zasluzit vec, ce s placo ne gre, pa dodatno delat. Tudi tisti, ki imajo dobre place, ne delajo samo 8 ur na dan 5 dni v tednu.
da se, 05.04.2025 ob 08:26
Kredit vsak po 700, ostane cca 1.500 za vse ostalo, 500 stroski, 500 hrana, 500 ostalo.
Ce vsak od njiju poleg sluzbe zasluzi se 200-300€, je to dodatno se 500 na mesec.
Ne razumem, kaj vam ni jasno, je treba zasluzit vec, ce s placo ne gre, pa dodatno delat. Tudi tisti, ki imajo dobre place, ne delajo samo 8 ur na dan 5 dni v tednu.
Še ena opranoglava idiotarija, da tisti, ki dobijo bajne plače, le-te zaslužijo in garajo kot živina. Elektro oligarhi se samo iz enega nadz. sveta selijo v drugega in kasirajo po 25 jurjev mesečno. Golobova žena vzgojiteljica je bila ena taka direktorica Star solara in kasirala bajne vsote. Delala pa zagotovo manj kot povprečen človek na minimalcu.
Delam v računalništvu nič več kot 8 ur 5 dni v tednu, če vse skupaj seštejem. Najbrž uro do dve manj, pa imam 5 jurjev mesečno neto. Ja, imam določena znanja. Dejstvo pa je, več ko imaš znanj, manj časa delaš. Ali pa več ko imaš zvez in poznanstev – primer politikov v nadzornih svetih in ostalih prisklednikov.
pozabljaš, 04.04.2025 ob 22:00
Oh, tvoji super-duper otroci , izobraženi, se ne dajo, zavračajo pogodbe, več so vredni…WTF. Potem sigurno ne spadajo med anonimneže brez zvez in poznanstev, ki letno naštepajo 200 prošenj za en velik nič.
Draga, takšno preseravanje na trgu dela si lahko privoščijo tisti s čvrstim ozadjem ali po domače priviligirane kaste korutnikov, zmagovalcev tranzicije, javnosektorašev na pozicijah, vnuki Brozovih pionirčkov, potomci strankarskih veljakov…
Da, moji otroci imajo in bodo vedno imeli zaledje pri nama z mozem, dokler lahko in dokler sva ziva, imajo doma vedno streho nad glavo, hladilnik in ogrevanje.
Enako so tudi meni dali vedet moji starsi, ki so mi ob osamosvajanju lahko pomagali le z nakupom kuhinjske mize, stolov in pralnega stroja, a sem vedela, da ce gre vse narobe, imam pri njih zaledje za hrano in bivanje, vec od tega niso bili financno zmozni.
Ko imas nekoga, ki stoji za teboj, pa ceprav samo z osnovnim, je veliko lazje stopiti v zivljenje.
Stopite z oblakov, 05.04.2025 ob 08:51
Redstavljajte si, da par vzame kredit za stanovanje in se potem skrega, gre narazen. Kdo bo ostal v stanovanju, kam bo šel drugi? Kredit pa moraš plačat. In si zajebal celo življenje.
Prodas flet, vrnes kredit in gresta vsak po svoje.
Tudi midva sva kupila stanovanje na kredit, pred tem sva bila 10 let v najemu.
Zdaj sva tik pred tem, da odplacava kredit.
da se, 05.04.2025 ob 09:05
Prodas flet, vrnes kredit in gresta vsak po svoje.
Tudi midva sva kupila stanovanje na kredit, pred tem sva bila 10 let v najemu.
Zdaj sva tik pred tem, da odplacava kredit.
In plačuješ davke na davke in se jebeš s prodajami in novimi nakupi. Zahodnjaki se vsemu temu izognejo tako, da najemajo stanovanja, v nakup pa gredo po navadi po tem, ko se ustalijo s službo, partnerjem in številom otrok ali celo po tem, ko mulci zapustijo gnezdo. Nekateri pa sploh ne, ampak bivajo do konca v najemu. Tam se da, a veste. Tudi upokojenec lahko komot plačuje tisto najemnino. 400 € z vsemi stroški ob 1400 penzije se mu komot izide, celo če je sam. Naši upokojenci bi, če nimajo svoje nepremičnine, seveda ob upokojitvi šli lahko samo pod most.