Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Mlade, lene ženske, babe

Mlade, lene ženske, babe

Imajo vse, vse, pohištvo iz Ikeje, vse samo firmato, šminkiranje, šoping na polno, fitnes, masaže, kofetkanje s frendicami, zapravljanje, krediti, nikoli dovolj…doma pa mož in otroci lačni in vse razmetano, zapacano, umazano, nepospravljeno, skratka groza…
Grozljivka!

Ni čudno da dedec zbeži!!!
Pa kdo vas bo gledal, lenuhinje??!

 

Res je, tudi jaz to opažam.

Take mame so zagotovilo, da se otroci naučijo poskrbeti sami zase, da postanejo samostojni in neodvisni, ne pa neki razvajeni sinčki in princeske, ki jim matere vse k riti znosijo.

nova
Uredništvo priporoča

Kam pa zbeži? A nazaj k mamici? Ker očitno sam za sebe in svoje otroke ni sposoben poskrbet.

Sem isto mlada ženska, ki skrbim za svoj videz isto kot tudi za svoj dom. Vse v mejah normale, nobenih kreditov, doma vse pošlihtano, skuhat znam tudi nobeden ne ostane ne lačen ne žejen. Se pa časi spreminjajo in ženskam se ne ljubi, ko pride iz službe kuhat nekakšno kosilo za katero bo porabila 3 ure časa ter drgnit stanovanje vsak dan. Vse stvari si olajšamo to pa še ne pomeni, da smo lene.

Kam pa zbeži? A nazaj k mamici? Ker očitno sam za sebe in svoje otroke ni sposoben poskrbet.
[/quote]

Ja sevede ne, kam pa naj revez zbezi kot k mamici. Ga bo ze mamica podojila a ne, magari pri 50-ih, otroc pa naj zraven omedlevajo 😀


Pohištvo iz Ikeje. Lol.

Pohištvo iz Ikee je pa ja cheap stuff, no… Je razlika dat za sedežno 500 eur ali pa 7000+ eur, pa ostalo pohištvo in razsvetljava zanmk alla calligaris, Natuzzi, W.Schillig, Fratelli Rostetto,…… Sicer IKEA na dolgi rok uporabno, ampak cheap stuff – zelo.

Pri keri doma se pa ti valaš, da vse to veš? Kaj pa tvoja družina?!

Zanimivo. Ne poznam nobene take mlade ženske, ki bi svoje otroke zanemarjala. Ja, marsikatera prijateljica ima/je imela malo manj pospravljeno, ko je bil dojenček ali mali otrok pri hiši, ampak to je prehodno obdobje. Otroci zrastejo, mlade družine se navadijo na novo situacijo ter vzpostavijo novo rutino, pa problem mine. Vsaj pri večini. Eni so pa pač že prej bili nemarneži in packi ter bodo takšni tudi v prihodnje.

Opažam pa nekaj drugega in sicer, da starejši generaciji konkretno padejo standardi pospravljenosti, urejenosti in reda, ko se enkrat njihovi otroci odselilo od doma. Kot da bi prej red vzdrževalni zaradi otrok, samo zase se jim ga pa na ljubi. Pa ne gre za kakšne bolne, ostarele, betežne ljudi, ampak za zelo aktivne upokojence ali ljudi, ki so tik pred upokojitvijo. To se na vseh koncih kaj nalaga, povsod kaj zastaja, nekdanje sobe njihovih otrok se spreminjajo v ropotarnico. Ni je omare, ki bi ostala prazna, če jo je otrok izpraznil, ampak je povsod kaj. Običajno nepotrebna šara.

Ti ljudje vedo, da nimajo urejeno. Vedo, da ne zato, ker ne bi zmogli, ampak ker se jim enostavno ne ljubi. Ko pridejo njihovi mlajši sorodniki na obisk, se pa hitijo opravičevati in zagovarjati (čeprav jim nihče nič ne reče in ničesar ne očita), ker jih je sram in imajo slabo vest.

Pa da ne bo slučajno izpadlo, kot da to velja za vse. Še zdaleč ne. Na primer moja stara mama je živi zgled, da se marsikaj da, če se hoče. Gre proti 90. letom, ni perfektnega zdravja, pa ima kljub temu doma bolj pospravljeno in urejeno kot jaz in večina ljudi moje generacije. Je oseba, ki ima red in disciplino. Za zgled vsem.

Tako da bom o tej temi rekla samo, da naj vsak najprej pomete pred svojim pragom in po svojih omarah. Po mojem opažanju bi imel povprečen Slovenec s tem dela za najmanj en teden, verjetno pa za še precej dlje časa.

Naj mi kdo razloži, zakaj bi bili otroci in mož lačni in vse svinjsko, če je ta čas mož doma? A kosa kruha pa ne zna odrezat to superiorno bitje, v vsem in povsod toliko boljši od ženske?
Pri tem, da si že petetni otrok zna vzeti kaj za jest, če je sila.
Moški pa sedi na sredi svinjarije, lačen in joka?

Kič babji kupljen na boljšem sejmu.

Pohištvo iz ikeje.? Resno.?

Res je, da starejši popustijo pri higieni. Pred kratkim sem tukaj napisala, kako midva dvakrat letno narediva generalko in odvrževa vse nepotrebno. Pa sem dobila veliko odgovorov, da je za temeljita čiščenja škoda časa. Nekateri potencirate naravo, naravo, kot da je narava okoli nas šele zadnjih 5 let. Gozd in reke so bile vedno, ampak zaradi tega ni treba zanemariti osnovnih stvari. In pospraviti svoj dom ni izguba časa. Ne da se hvalim, ampak to, kar sva naredila midva, da sva se preselila v manjše stanovanje, odvrgla nepotrebne stvari, kramo, donirala večino knjig, dala brezdomcem kupe oblačil in obutve, podarila kolesa, rolerje, kotalke, drsalke, smuči, pancerje, mladinske sobe, tepihe, skratka vse, kar je bilo viška, tega ne naredi veliko ljudi. Večina zbira in zbira te stare stvari kot svetinjo in ima natrpana in umazana stanovanja. Dva starejša človeka imata po tri omare, polne oblačil. Komu na čast?
Zdajle se začenjajo deževni vikendi, ki so idealni, da se gre od omare do omare in se dela red. Pri sebi doma, ne pri drugih.
Glede mladih pa mislim, da ena normalna mama ne pusti svojih otrok lačnih. Umazanija je pa danes postala kar en zaščitni znak. Spomnim se, ko sva kupovala stanovanje. Saj ne moreš verjet, v kakem svinjaku nekateri (da ne rečem večina) živijo.

Ne posplošuj, če si eno ali dve takšni srečal. Če si pa jih, saj ni treba, da imaš opravka z njimi.

Res je, vse to je res, žalostno.

Mož lačen? Kaj ma dve levi roki, da si ne zna jesti naredit? Ali mora po tvojem ženska cele dneve samo za štedilnikom stat in glancat stanovanje?
Glej, ko bo moj sam zaslužil +2600neto plače kolikor približno znašata najini plači, bom z veseljem ostala doma, vsak dan skuhala, peglala, pucala, pa še zmasirala ga bom zvečer (happy ending).
Dokler pa temu ni tako in moram od 7.00 do 16.00 v službo on pa dela od 7. Do 15.00, bo tudi on pospravil po hiši in skuhal kosilo in porihtal otroke Oz. Se itak izmenjavama pri opravilih.
In ja če lahko gre on vsake toliko na pivo s prijatelji, lahko grem tudi jaz. Ali nam materam vaših otrok slučajno ni dovoljeno, da se malo sprostimo izven doma? Aja ne zato mate ljubice ne? Ker bi radi meli skuhano, zglancano, otroke porihtane ženska mora sama denar služit pol pa pričakujete, da bo še poskočna zvečer vi pa kot v hotelu ne? Ja pa jade…..

Glede pohištva v ikei pa bom rekla samo to……sem raje kupila en dobro ohranjen rabljeni kavč, ki je nov stal 1500eur kot pa da kupim novega iz Ikee……

Pa lep dan.

A zdej k ni več tok medsosedskih druženj, se pa opravljanje seli na forume?
Kaj koga briga kako je drugje?

Vse zenske niso taksne. Enako tudi kre.teni niso vsi, kot si ti.

Jaz v to “definicijo” kao pašem not. Ziher. Ampak, v bistvu je pri večini (vsaj kar jaz poznam), malce drugače od te črno-bele slike, ki jo vidite klerikalci.

Namreč. Jaz. Imam dva majhna in, ki nista nikoli lačna, res pa je, da ne kuham kosila vsak dan, ker eden je v vrtcu, drugemu pa kuham zaenkrat še prilagojeno, ker je dojenček. Partner se po svoje znajde, ima čuden delavnik. Zaenkrat sem sicer še na porodniški, vendar! Imam službo svoji izobrazbi primerno, imam zraven še fino mini podjetjece, kjer delam nekaj, v čemer uživam ful. Vzame veliko časa. Kafetkanja so praviloma še biznis.
Sem urejena, nohti, frizura, furam nek moderen stil, daleč od šminke in dragih oblačil. Moja otroka sta vsak dan zunaj, vsak dan se skupaj igramo, beremo, se pogovarjamo… Imamo se neizmerno radi in smo zeli srečna družina. Partner ima tudi svoje prijatelje in hobije, hvala bogu! Da lahko skupaj uživaš, moraš znati živeti tudi izven okvirja mikro celice družina.
Aja, ja, imam razmetano, velikokrat. Pospravljeno je itak celih 5 minut, Mogoče kdaj čez noč. haha. Ne čistim vsak dan. Grozno a? Ne kuham vsak dan. Ne znam dobro gospodinjiti, sem pa odlična v drugih rečeh, meni osebno veliko bolj pomembnih kot je čisto stanovanje. Čez en mesec se selimo v hišo, v novogradnjo. Tam pa ni pardona, imela bom čistilko 1x tedensko, zato, da ne bom suženj lastni hiši, kot so po večini vse ženske stare 45+, z mojo mamo vred. Zato, da ne bok ob vikendih pucala, ampak uživala na izletu ali na domači terasi. Zato, da bom živela, kot jaz želim. In vzela bom še en kredit, če bo treba. Kaj pa komu dolgujem? Partner me podpira 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in še nikoli ni bilo krega okrog gospodinjenja. Najbrž zato, ker se mu mama smili. Njegov foter je grozen, mama pa samo šuti i trpi. E, nema. Če se ti gabim, se ti pač gabim. Živim pa vsaj približno kot si želim.


Boš boš, vse kaže na to, da boste večno harale s polno ritjo za nič koristi. Še pred pomladjo boš najglasneje cvililo. Ko pa bo izbruhnilo v vojno vse skupaj, pa sploh.

Nisem vedela da je Ikea fancy firma. Sam klimo, mi še v najemniško stanovanje ne damo Ikea

Se naceloma strinjam z jaspasemnot in ko sta bila otroka majhna smo furali isto. Tetka ki je prisla 1x tedensko + generalke.
Sedaj imam 3 otroke stare od 4 do 8 let in treba jih je zacet (oz ze dosti prej) navajat na delovne navade. Sedaj tetka hodi na 10 dni + 1x mesecno generalka.
Imamo pa z otroci tabelo opravil in se ve kaj je potrebno postorit cim prej cim bolje skupaj nam gre hitreje od rok da smo potem cim prej prosti za igre izlete in uzivancijo.
Imamo splanirano tako, da je do petka zvecer vse tipitopi in vikend fraj.


Boš boš, vse kaže na to, da boste večno harale s polno ritjo za nič koristi. Še pred pomladjo boš najglasneje cvililo. Ko pa bo izbruhnilo v vojno vse skupaj, pa sploh.
[/quote]

Boš boš kaj? 😂
*** Je pa pri nas v bloku ena za vas razcartkane fantke. Ona ima dojenčka. Že ene 9 mesecev. Jaz je še nisem videla na sprehodu, čisto resno mislim. Njen voziček je včasih tedne nepremično postavljen na hodniku. Jo pa vidim vsak dan vsaj 3x, ker pred njenim balkonom je parkirišče in cesta… S čikom tam sedi. Pa včasih še tip ali kakšna druga ženska. To je vse. Ima pa ziher vse spucano. No, v glavi sigurno ne.
**** Pozabila sem še eno dobro stvar tega, da se ne trgaš na 100 delov. In to je, da se zvečer lahko posvetiš intimi in partnerju. Ne pa da padeš v posteljo kot ubit. Dva otroka osrečujem, to je dovolj. Mislim, da si od vseh stvari prahu na policah ne bosta zapomnila.

New Report

Close