Mlade sivolaske ste pač neurejene
Enzo, 04.10.2022 ob 16:09
Sivi lasje res niso privlačne. Vsaka bi se morala barvati. To je čista osnova estetike. Pri moških je drugače. Šarmantni so sivolasi in plešasti. Ženska pa mora nekaj dati naše. Najslabše so tiste, ki pravijo, da so rade “naravne”.
Veš kaj, dajva se bok ob bok, sej veš.. Imam 40, ja, sm naravna, ponekod lep srebrn las, drugače črni lasje, postava boljša, kot pri 20 – tih.. Pa ja, ni fitnesov, solarijev, manikur, pedikur, bla, bla.. Popolnoma naravno, dnevno fizično delo, 2 otroka, z njima šport, obnova hiše, sama… Se ne strinjam.. Me pa zanima kakšna bo primerjava mene pri 50 in babuške k uničuje, botoksira, barva, bla, bla.. Naravna starost ali spaka? Bravo uporabnik rok! Ja, obstajajo, tudi naravne.. Je pa treba migat vsak dan, malo manj pred ogledalom stat, manj po salonih viset.. Ne napadam, samo povem, da v 40 letih nism dala centa za nič, se obrestuje, na polno..
sprijazni se ti, 03.10.2022 ob 19:27
Ker si ne barvaš kože na modro, si zame totalno neurejena in zanemarjena vešča, ne glede na to, koliko si stara in kaj vse drugega navlečeš nase. Navadna nemarnica si! Če si tip, pa nemarnež!
Ti si pa bolnik, ki ga tud neurejena ne pogleda… Klasičen idijot
sprijaznite se, 03.10.2022 ob 19:12
Tiste, ki ste dokaj mlade pa imate sive lase in se ne barvate, ste pač neurejene, zanemarjene. Sprijaznite se.
Ženska stara 30, 40, 50 in s sivimi lasmi: to je čsita neurejenost. Dedcem pač ne boste všeč.
Če je ženska stara kakih 60, 70, potem ni več tako čudno, če nosi sive lase. Ampak za mlajše pa to ni normalno. Ste pač zanemarjenke.
Zakaj pa bi ženske morale biti na splošno moškim všeč? Saj je dovolj, da je všeč enemu ali vsaj da ga ne moti.
Imam kolegico, ki si je pustila sive lase po 30 letu in ima krasnega moža, sta zelo simpatičen par. Pa je mini manager v enem večjih, uspešnejših podjetij. Tudi sodelavka se je odločila enako. Veš, še vedno je simpatična in ok oseba in še vedno je poročena, gre proti četrti desetletnici poroke. Normalen človek zna človeka pogledati malo globje kot čez barvo las. Tisti, ki ne znate, ste zame “ubogi”. Pa da ne bo pomote, jaz si barvam lase vsake 6, 7 tednov, ampak zato, ker se jaz boljše počutim s to barvo, s katero se barvam.
Eni se pač morate sprijazniti, da ste plehki, kapitalistično in potrošniško naravnani in to prenašate na vsa področja življenja. Ne bomo pa vsi sledili takšnemu načinu življenja, početja in doživljanja. Če so vam sprali možgane, jih ne bodo vsem.
- Če so lasje čisti, lepi, so lahko naravno sivi. To so urejeni lasje, lepe ženske. Neurejene, zanemarjene pa so ženske, ki so stalno prešvicane in smrdijo na daleč. Taki so tudi njihovi lasje. Čeprav kratko postrižene, so nekatere gnusne. Z joški do pasu, ker niti primernega modrca nimajo. Z zamaščenimi šlavfi maščobe okoli pasu. Take, ki glasno prdijo in se jim zdi to celo zabavno. No te so zares zanemarjene.
Neka osnovna urejenost je potrebna neglede na leta!
Sivi narastek velik nekaj centimetrov, kot da ne bi izumili barv, pa maščoba ki lase kar lepi, res ni urejenost. Enako velja za prhljaj.
Močna poraščenost, kod da ne bi obstajale britvice in sto načinov depilacije, tudi niso urejenost.
Povsem zaraščeni intimni predeli, po možnosti pa tam dlačje prepojeno in zasušeno z urinom, vaginalnim izločkom in celo zasušeni menstrualnimi izločki, na to nategnjene gor še tri dni stare smrdljive hlačke z obvezno rjavo ritno špuro, tudi niso urejenost.
Tudi smrad po gnilih zobeh v zadahu iz ust ni urejenost.
Pa nohti za katerimi je vsakovrstne črnine tudi ne spadajo med urejenost, četudi so lakirani.
Izgovori “ni bilo časa”, “eh jaz se ne packam s pudri”, “kaj morem, sem pač bolj poraščena”, “šminka ni zame”, “šminkajo in pocajo se samo lovače in kurbe”, vse to ni na mestu in le kaže da ste povsem zanemarjene po lastni volji.
Da ste “dobre po srcu in duši” ne pomaga… še vedno se vidi neurejenost. Pravzaprav zasvinjanost.
Pa tudi oblačila so pomembna. V trgovino, v lokal, na kakršnokoli nešportno prireditev se ne hodi v trenirki. Izgovor “da jih je tam bilo več v trenirkah” ne pomeni, da je tako prav, ampak kaže le na to da je tam bilo več neurejenih “klošark”,
Barvam se tako enkrat na leto, do 45 leta niti enega sivega laska.
Do 45 leta nisem nikoli poskusila barvati las saj imam čudovite temne in kodraste lase. K frizerju ne hodim, strižem in friziram se sama.
Moji kozmetični pripomočki so morda oljčno olje in arganovo olje, jabolčni kis in nobenih lakov in gelov.
Sedaj so se pričeli moji lasje prepletati s sivimi in vsi mi zabičajo, da ne bi dala nase barve. Zelo sem si lepa res.
Opažam, da imajo ženske, ki se barvajo, pri 50 ih je to potrebno 1 krat na mesec, da ne izstopa narastek in izgleda res grdo, da imajo ženske zelo redke lase. Ko bi vedele, da bi umaknile barvo, bi tudi lasje postali krepki in ne izpadali. So mi pa že tri gospe dejale, da si ko vidijo mene tudi same ne barvajo več las. Lepo.
Kozmetična industrija in frizerji pa seveda v luft. Lahko, da je post napisal tudi kakšen frizer 🙂
Pozabil/a si še umetne, ekstremno dolge in goste trepalnice in nohte vseh možnih kombinacij.
babja strašila, 04.10.2022 ob 20:30
Po Sloveniji hodi ogromno babjih strašil. Imajo naravno temne lase, ampak si jih barvajo na svetlo in potem tisti grdi narastek. Vidiš temne oči, lasje pa blond in z narastkom seveda. Ta staršila potem pišejo po monu, da so mladostne, one, ki se pa ne barvajo pa, da so starikave.
Da ne omenjamo, da si ta strašila pogosto ocufajo še obrvi in si potem s črno narišejo druge obrvi. Da so še večja strašila.
Očitno te ne briga tvoje mnenje ali mnenje drugih moških. Ja, ti ni všeč, ni ti privlačna, zanemarjena je … še kaj?? Pa vseeno ima pravico biti takšna kot je. Nimam pojma kaj se moški tako vzhajate, da bi ženske, po možnosti kar vse, morale biti vam privlačne, lepe, urejene .. Da se sarkastično narežiš kakšne predstave imajo eni moški o ženskah. Razumeš? Briga mene, če sem komu všeč ali ne, pomembno je, da je meni tako fajn. Mnenje drugih mi je nepomembno.
Siva je lahko krasna ženska, za pogovarjat se, ali pa za sodelavko, lahko je prima soseda, dober človek po srcu, težko ti je pa seksualno privlačna in na to nimaš vpliva, ne moreš sam sebe prisilt, da ti je ena privlačna, ali ti diši, ali ti pa ne, in če je siva, ti po naravi stvari manj, tko smo pač narjeni, sej ženskam pa debeli moški niso privlačni, pa je bit debel tudi bolj naravno, nič se ne rabiš matrat da bajsi rataš, samo od sebe se zgodi. In lahko ti je vseeno in si naraven in zavaljen, lahko ti pa ni vseeno in treniraš. Lahko ti je vseeno, a si svojmu in drugim privlačna, lahko ti pa ni, sto ljudi sto čudi. Je pa res, da sem pa ke pa vidiš kšno ki je siva, pa še zmeri bomba od ženske, ampak so redke take, večino žensk sivi lasje postarajo in naredijo manj apetitlih.