Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Mladi duhovniki v odstopu

Mladi duhovniki v odstopu

Bravo fanta!

Če lahko nekateri z višjim činom, zakaj ne bi smela še vidva.

Jaz jim nič ne zamerim, ker je celibat neumnost.

http://med.over.net/forum5/read.php?151,4195828

Ne razumem. Kaj pa ima to s politiko?

WildWind

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Malo še počakaj! babi ima namen provocirat rimokatolike.

Malo še počakaj! babi ima namen provocirat rimokatolike.[/quote]

Dobra stara Prababi. Vedno enak način. Dej noooooo, Prababi, bodi vsaj enkrat majčkeno inovativna pri provokacijah.

Pa koga misliš da boš sprovocirala z enim linkom na drug forum, kjer natolcujejo brez konca in kraja?

Pojdi raje malo na zrak, ZIMA prihaja…

Tudi sama ne vem, kaj želi doseči PRABABI s svojim sovraštvom in v tem primeru – navijaštvom.
Zdi pa se, da se ji kolca po tistih časih, ko so lahko mlade duhovnike in bogoslovce preprosto likvidirali.

Bravo fanta!

Če lahko nekateri z višjim činom, zakaj ne bi smela še vidva.

Jaz jim nič ne zamerim, ker je celibat neumnost.

http://med.over.net/forum5/read.php?151,4195828%5B/quote%5D

Prababi, zakaj si pa še ti morala odpreti že enkrat načeto temo, saj še tista na starševskem ni končana. Pojdi tja in se pridruži temi o kateri pišejo, pa karkoli že pišejo. Lahko se tudi skregaš z njimi.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Če je res za nickom Prababi, oseba 80-ih let, kot sem lahko zračunala iz njenih trditev o aktivni udeležbi v NOB, me kar nekako čudi njena napadalnost vsepovpreko. Poznam veliko ljudi med 70 in tja do 96 let, pa so vsi po vrsti dokaj blage narave, pa čeprav so eni trpeli na tej drugi pa na nasprotni strani. S starostjo so pridobili na neki milini, spravljivosti, dobrodušnosti, modrosti. Nikakor pa nikogar od njih ne bi mogla povezovati z napadalnostjo, agresivnostjo ipd.

Ravno zato pa imam občutek, da za tem nickom stoji oseba, ki ji po zagrizenosti svojih izjav in napadih še veliiiiiiiko manjka do častitljivih 80. Sicer pa izjeme so, a ne?
Seveda pa je to je moje osebno mnenje.

Narodno izdajstvo je kaznivo tud po sedanjem kazenskem zakoniku, le višina kazni je nižja kot pa v tedanjih vojnih in povojnih časih, ko je marsikdo zaradi izdaje izgubil glavo. No takih je bilo v desettisoče.

narodno izdajstvo je kaznivo neglede na poklic, ki ga izdajalec opravlja.

Megaboy, narodno izdajstvo!?
Narodno izdajstvo leta 1938, 39 in 40?

You gatta be kidding me!

Prosim, ne žali intelekta soforumašev.

Narodno izdajstvo je kaznivo tud po sedanjem kazenskem zakoniku, le višina kazni je nižja kot pa v tedanjih vojnih in povojnih časih, ko je marsikdo zaradi izdaje izgubil glavo. No takih je bilo v desettisoče.

narodno izdajstvo je kaznivo neglede na poklic, ki ga izdajalec opravlja.[/quote]

Ja se strinjam do ene mere. Toda če se pogubi nekoga zgolj zaradi njegovega poklica, pa za to ni nikakršnega opravičila.

Mislim, da je Prababi dosegla kar je želela….

Od duhovnikov do narodnih izdajalcev.

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Kdaj so že nastale vaške straže????

no preberi Tu, če ne veš.
http://www.kid-pina.si/~dzmp/kolaboracionizem.htm

Tu boš tud izvedela, kdo je bil na čigavi strani.

Če je res za nickom Prababi, oseba 80-ih let, kot sem lahko zračunala iz njenih trditev o aktivni udeležbi v NOB, me kar nekako čudi njena napadalnost vsepovpreko. Poznam veliko ljudi med 70 in tja do 96 let, pa so vsi po vrsti dokaj blage narave, pa čeprav so eni trpeli na tej drugi pa na nasprotni strani. S starostjo so pridobili na neki milini, spravljivosti, dobrodušnosti, modrosti. Nikakor pa nikogar od njih ne bi mogla povezovati z napadalnostjo, agresivnostjo ipd.

Ravno zato pa imam občutek, da za tem nickom stoji oseba, ki ji po zagrizenosti svojih izjav in napadih še veliiiiiiiko manjka do častitljivih 80. Sicer pa izjeme so, a ne?
Seveda pa je to je moje osebno mnenje.[/quote]

Se že vseskozi isto sprašujem in se s tvojo ugotovitvijo strinjam!

Po čem pa sklepaš, kaj je Prababi želela. Prababi je samo opozorila na mlada duhovnika v odstopu in napisala, da se je zdi celibat neumnost. Kar se zdi tudi meni in še veliko drugim, tudi veliko verujočim.

Od duhovnikov do narodnih izdajalcev kot pišeš – je pa odraz kulture določenih ljudi na tem forumu. In pa veliko, veliko mržnje, do drugače mislečih oziroma tistih, ki odkrito povedo svoje mnenje. Če si dovolim biti odkrita, ti si se med prvimi obregnila vanjo, ostali pa nadaljevali. Če bi isto sporočil napisal nekdo drug, sem prepričana, da se ne bi odzvala. Zakaj pa ti samam najbolje veš ali pa mogoče tudi ne.

Ko bi vsi ljudje živeli in delali kot to opisuje “navajska pesem” (ki je mimogrede zelo lepa) bi bilo življenje mnogo lepše in lažje, za vse nas. Pa očitno tega ne zmoremo in ne znamo.
Lepo se imej WW

Tu boš tud izvedela, kdo je bil na čigavi strani.[/quote]

Brez zamere, ampak tole ni noben znanstveno ali zgodovinsko podprt dokaz ali pričevanje za ali proti dejanskim razmeram. Bolj zgleda kot prosti spis z navedbo nekaj letnic, sploh pa brez navedbe avtorja, ki bi stal za navedbami nima nikakršne vrednosti.

No ja, men še zmeraj ni jasno kakšno zvezo ima izstopanje duhovnikov iz cerkvene službe s politiko, ali pa celibat s politiko (no ja mogoče politiko cerkve?)….nism se obregnila, samo na glas sem vprašala in očitno nekomu stopila na žulj.

Wind

p.s.: odkrito, tudi meni se zdi celibat neumnost…ampak ta tema spada na kakšen drug forum.

Točno. Ta tema sploh nima kaj iskati na tem forumu. Razen, če je imelo njeno odprtje res kak “skriti” namen (provokacija?)! Dejstvo je, da beseda da besedo in kmalu se je skrenilo iz začetne teme. Kar pa se je že nakajkrat zgodilo, če se ne motim.

P.s.: tudi meni se zdi, da bi bilo prav, da bi bil celibat, če ga bi že nekdo hotel udejanjati, dovoljen, ne pa zapovedan.

Tu boš tud izvedela, kdo je bil na čigavi strani.[/quote]

Edina stvar, ob katero bi se rad obregnil v tej temi, ki mimogrede povedani služi samo hujskaštvu, je tale internetna stran, ki jo navajaš.

Če taka stran služi kot edini vir resnice, potem pa resnično lahko govorimo o enoumju. Ali boljše brezumju.

Ja pa kaže, da bo res treba kaj narediti s temi duhovniki. Ravno zdajle ob treh je poročal radio, da je celo don Pirini, svetovno znani strokovnjak, ki je ustanavljal in še ima centre za prevzgojo odvisnikov, osumljen pedofilije in preiskava v tajnosti traja že šest mesecev. Je pa že bolje, da se celibat umakne, oz. naj izstopijo iz RKC, kot da postanejo pedofili.

In seveda vsi takoj verjamemo, da je 82 letni Don Pierino spolno zlorabljal odvisnike. In dejstvo, da so ga ovadili zakrknjeni odvisniki, ki so morali zaradi kršenja pravil zapustiti komuno ob tem sploh ni več pomembno. In da je Don Pierino že od začetka delovanja trn v peti narkomanski mafiji prav tako ni več pomembno. Le obtožba, Don Pierino je pedofil, je postala z eno samo novico DEJSTVO.

Še mnogo je “TEM”, ki jih ti ne razumeš – obvladaš, pa bo še nekaj časa trajalo, da boš vse dojela.

Pojdi pogledat, za kakšne podatke si prosila. To bi morala že zdavnaj vedeti, če veš, lahko debatiraš o temi, drugače ne!

Ha ha, ZAKAJ??? Zato, da bo še ti kaj napisala, pa še kdo drug.

Tukaj na “političnem čveku” imajo nekateri veliko idej, pa še zmotila se nisem.:-)))))
Kdo bi si mislil, da boste napisali toliko vsemogočih pripomb. Nekateri imajo pa res veliko domišljije, takoj mislijo drugače, na slabo.

Ja, na zraku sem pa tudi bila, sedaj sem pa še semkaj pogledala, je še prezgodaj za spat.:-))))) Bo predolga noč.
O Don Pierinu, sem pa tudi slišala.

Ja, ja:

Nekateri prihajajo sem ker Obvladajo, nekateri zato, da bi jim drugi razjasnili pojme, nekateri pa zato, da dokazujejo svoj prav…Drži, vprašala sem če kdo ve točne podatke o nekaterih rečeh, pa ni bilo odziva, samo kreganje okoli tega kdo ima prav in kdo ne…..Zanimivo je pa, da tisti, ki so najbolj glasni o tem, da naj cerkev ne rine v politiko, prvi kažejo s prstom na cerkev, ko je govora o DOMNEVNIH grehih v cerkvi (če so ali niso, za to imamo sodišča).
Kar pa se tiče tem ki jih ne obvladam. Ali ti obvladaš vse teme? Sicer pa veš kaj pravijo: celo življenje se učimo…to velja za vse, tudi tebe.

Wild

Tina2,

Kje je kaj sovraštva, v tem kar sem napisala??

V tebi,je pa res veliko sovraštva. Koliko ga bi še bilo, če bi preživela II. svetovno vojno, kar dobro so te “napumpali”

Nauči se zgodovino, obeh strani, nato debatiraj!

Pa zgodovino Primoža Trubarja, si preberi, kdo ga je preganjai? Njegovi nadrejeni, ŠKOFJE!

Pa Lisičji grad tudi obdelaj, kdo je tam bil in kaj se je tam dogajalo??

Seveda pa je to je moje osebno mnenje.[/quote]

TinaT,

Veliko domišljije in tudi dvomov imaš!

Kje sem napisa, da sem aktivno sodelovala v NOB??? Površno bereš!!!
Zelo površno!!!

Pišeš: === “Me kar čudi njena napadalnost vsepovprek itd. ……… agresivnost, zagrizenost itd.” ===

Vse to si mi pripisala zgoraj.

TinaT,
Generaciji kateri pripadam, smo se že zdavnaj spravili in skupaj delali
za boljši jutri.
Generacija kateri pripadaš ti in otroci tvoje generacije, pa so postali
napadalni. Vse kar si pripisala meni, je v tvoji generaciji in generaciji njenih otrok.
Bognedaj, da se oglasi kdo, ki ne misli tako kot ti, takoj oporekate. Takrat je takoj halo in hop po njem.
Prav zato, sem ostala tukaj in na vsake toliko časa pogledam, kaj se dogaja.

TinaT,
sem ti bila dolžna še odgovor, ko si mi očitala, da sem se spustila na “nizki nivo” z odgovori, ker so me sprovocirali itd.

TinaT, dolgo sem bila bolj spravljiva, dobrodušna in tudi modra. Potrplenje, pa te mine, ker je bilo preveč zaničljivih besed do mene. Ne bom naštevala vse kaj so mi pripisali. So še tukaj in berejo in zaničujejo. Ne zavedajo pa se, da bodo enkrat tudi stari, ali pa tudi ne??
Žal, tudi ti nisi nič boljša od drugih.
Dvomiš o meni?? Kaj sem?? Nisem ti dolžna razlagati! Žal mi je, da moje generacije ni tukaj. Sem pač sama, so prestari.
Jaz pa sem se pojavila tukaj, prav zaradi “nestrpnežev”, pred dvemi leti.
Odgovarjam pa nazaj tako, kot zaslužite! Z mirno vestjo. Milo za drago!

New Report

Close