Mladi duhovniki v odstopu
Wild,
Res je, celo življenje se učimo, to velja tudi zame. To dobro vem, v zadeve, ki jih ne vem, se ne vtikam.
====================================
No, nekaj ti bom pa le napisala.
ŽRTVE DRUGE SVETOVNE VOJNE IN
POVOJNEGA NASILJA (1941_1946)
Tabela 1, stran 319; Zbor.2007
vojni status ————- 32.397
Aktivist OF —————–3.248
Partizanske enote ———-31.721
Vaške straže —————– 865
Slovenski četniki ———— 469
Domobranci —————- 14.522
Vpoklicani v tuje vojske — 10.999
Jugoslov. kraljeva vojska —- 331
Evropski odpor ————— 122
Zavezniške enote ————– 66
Skupaj ——————– 94.740
Če smo pred desetletjem utovaljali, da je Slovenija ena redkih držav, ki še nima ugotovljenega števila žrtev vojne in povojnega nasilja,lahko danes opozorimo na imenski seznam žrtev, ki obsega več kot 94.000 imen. Upoštevali smo le osebe, ki so imele med drugo svetovno vojno rezidenčno pravico na območju današnje Republike Slovenije.
Kdaj so že nastale vaške straže????
no preberi Tu, če ne veš.
http://www.kid-pina.si/~dzmp/kolaboracionizem.htm
Tu boš tud izvedela, kdo je bil na čigavi strani.[/quote]
Brez zamere, ampak tole ni noben znanstveno ali zgodovinsko podprt dokaz ali pričevanje za ali proti dejanskim razmeram. Bolj zgleda kot prosti spis z navedbo nekaj letnic, sploh pa brez navedbe avtorja, ki bi stal za navedbami nima nikakršne vrednosti.[/quote]
Ja ja, taki ste, ko vam kdo kaj predloži pod nos, je pa “prosti spis”, brez vrednosti.
Vzemi v roke kakšno zgodovinsko knjigo, jih je veliko. Lahko pa počakaš na arhiv VATIKANA, samo ga morajo še priredditi,:-)) je v njem veliko gradiva, ki ga navadna raja ne sme videti.
mmml
daj si no vsaj včasih malo bolj natančno preberi. OSUMLJEN JE. Tudi ti in jaz sva vsak dan česa osumljena, pa dokler nam ne dokažejo sva nedolžna.
Če pa o tem govorijo in pišejo mediji, zakaj pa ne bi smeli še mi. Seveda so ga ovadili tisti, ki jim je trn v peti, to je bilo jasno povedano. Odvisniki. Da pa zadaj stoji narko mafija pa tudi vsi že dolgo vemo, tudii to ni neka izmišljotina.
Se mi pa zdi malo čudno kako to, da zadnje čase kar zelo pogosto preizkujejo in raziskujejo ali so nekateri duhovniki res pedofili ali ne in zakaj RKC izplačuje tako velike odškodnine zaradi pedofilije.
Res mi ni jasno zakaj v odgovoru TiniT kar posplošuješ, da je vsa »njena generacija« in njeni otroci postali napadalni. Torej spadam k tem napadalnim tudi jaz in moji otroci.
Pišeš tudi, da potrpljenje mine, torej si se tudi ti ne glede na leta, pridružila »naši« generaciji in postala napadalna?????
In res ne vem, zakaj vsako repliciranje tebi razumeš kot napad in zaničevanje.
Mega ne,
preberi kaj mi je TinaT že vse napisala, pa ne samo tukaj, tudi drugot.
Sem se zadrževala, dobro veš, da ne odgovorim takoj vsakemu, če pa ne neha, dobi vrnjeno. Tokrat sem ji napisala še za nazaj, sem ji bila dolžna, pa ji še nisem vsega napisala.
Kdo spada v tiste, ki me napadajo, pa dobro veš.:-) Se prištevaš k njim? Mislim, da ko sem odgovorila tebi, si videla, da sem pisala bolj v smehu. Pospološevala je pa ona,”piše”: vsi starejši, so nekako spravljivi iz moje generacije, jaz sem pa tista, najgrša, pa še dvomi o mene. Le zakaj??? Zakaj, ne bi mogla biti jaz tukaj? Kaj je napisala preberi zgoraj, ker ne bom ponavljala.
S tem, prenesenim linkom nisem mislila nič hudega. Vidiš pa sama, kakšen plaz se je usul po meni. Kdo spada v napadalno drugo stran, pa tudi veš, ločiš.:-))
Tudi tebe, je mmml takoj napadel, zaradi Don Pierina. Čez RKC, se ne sme nič povedat, “trcijalci” tega ne prenesejo. Pisali so kaj imam za bregom, le kaj, prav nič!! Celibat je neumnost, še enkrat povem, pa veliko jih tako misli.
TinoT, imaš pravico zagovarjati, lahko jo še naprej, če ji bom kaj preveč napisala.:-)))
Ne resni so nekateri, včasih se mi vidi neumno pisati in odgovarjati, ker pa take neumnosti pišejo, sem pisala in odgovarjala. Pisanje me ne utruja.:-)))
Mogoče bom še kaj?? Materiala je veliko.
Sem mislila, da bo več napisanega, zato sem pogledala in odgovorila tebi.
Lep vikend ti želim.
Mega ne,
Sem se zadrževala, dobro veš, da ne odgovorim takoj vsakemu, če pa ne neha, dobi vrnjeno. Tokrat sem ji napisala še za nazaj, sem ji bila dolžna, pa ji še nisem vsega napisala.
Kdo spada v tiste, ki me napadajo, pa dobro veš.:-) Se prištevaš k njim? Mislim, da ko sem odgovorila tebi, si videla, da sem pisala bolj v smehu. Pospološevala je pa ona,”piše”: vsi starejši, so nekako spravljivi iz moje generacije, jaz sem pa tista, najgrša, pa še dvomi o mene. Le zakaj??? Zakaj, ne bi mogla biti jaz tukaj? Kaj je napisala preberi zgoraj, ker ne bom ponavljala.
S tem, prenesenim linkom nisem mislila nič hudega. Vidiš pa sama, kakšen plaz se je usul po meni. Kdo spada v napadalno drugo stran, pa tudi veš, ločiš.:-))
Tudi tebe, je mmml takoj napadel, zaradi Don Pierina. Čez RKC, se ne sme nič povedat, “trcijalci” tega ne prenesejo. Pisali so kaj imam za bregom, le kaj, prav nič!! Celibat je neumnost, še enkrat povem, pa veliko jih tako misli.
TinoT, imaš pravico zagovarjati, lahko jo še naprej, če ji bom kaj preveč napisala.:-)))
Ne resni so nekateri, včasih se mi vidi neumno pisati in odgovarjati, ker pa take neumnosti pišejo, sem pisala in odgovarjala. Pisanje me ne utruja.:-)))
Lep vikend ti želim.[/quote]
Prababi, ga ni na tem forumu, ki bi bil tako napadalen in ki bi tako prežal na vsako besedico, ki ti ni po volji, kot si ti, žal – glede na tvoja leta. Sama o sebi praviš, da si postala strpna ampak da vračaš milo za drago – kar ne gre vkup. Lajnaš naprej in naprej isto in ti ni mar za nobeno drugačno mnenje. Ker žal gojiš samo svojo “resnico”. Kljub tvojim letom te marsikdo ne more jemati resno in te spoštovati tako kot bi se spodobilo, če bi ta leta znala prav nositi. In spoštovati tudi mlajše od sebe!
Tako pa deluješ nekako takole:
http://www.youtube.com/watch?v=Qxz3TUqDRa0
Ja ja, taki ste, ko vam kdo kaj predloži pod nos, je pa “prosti spis”, brez vrednosti.
Vzemi v roke kakšno zgodovinsko knjigo, jih je veliko. Lahko pa počakaš na arhiv VATIKANA, samo ga morajo še priredditi,:-)) je v njem veliko gradiva, ki ga navadna raja ne sme videti.[/quote]
Ja Prababi, za take tud prisega Hitlerju samo prosti spis.
Prababi, ga ni na tem forumu, ki bi bil tako napadalen in ki bi tako prežal na vsako besedico, ki ti ni po volji, kot si ti, žal – glede na tvoja leta. Sama o sebi praviš, da si postala strpna ampak da vračaš milo za drago – kar ne gre vkup. Lajnaš naprej in naprej isto in ti ni mar za nobeno drugačno mnenje. Ker žal gojiš samo svojo “resnico”. Kljub tvojim letom te marsikdo ne more jemati resno in te spoštovati tako kot bi se spodobilo, če bi ta leta znala prav nositi. In spoštovati tudi mlajše od sebe!
http://www.youtube.com/watch?v=Qxz3TUqDRa0%5B/quote%5D
Je kar nekaj zelo podobnih tu gor tudi z drugačno nazorsko opredelitvijo in videnjem polpretekle zgodovine. Avtor zgoraj navedenega citata pri tem ni izuzet.
Mega ne,
Lepa pesmica, vredna poslušanja in nič nestrpna.
Mega ne,
Lepa pesmica, vredna poslušanja in nič nestrpna.[/quote]
Ampak dolgovezna lajna…mogoče so pa nekaterim, manj izbirčnim, tudi take všeč.
Ha ha ha, tudi meni je všeč, sem manj izbirčna.
Meni je všeč, kar nekajkrat sem kliknila na “Replay”.
Še petelin Janez je prišel poslušat,:-)))))), moral je proč, “kura” janJA, ga je prepodila, odgnala, ker je izbirčna. :-))))
[/quote]
Sem vedela, da ti bo všeč:-)[/quote]
janJA,
si se pa hitro premislila. :-))))
Napisala si: === “Ampak dolgovezna lajna ….mogoče so pa nekaterim, manj izbirčnim, tudi take všeč.” =====
Bravo fanta!
Če lahko nekateri z višjim činom, zakaj ne bi smela še vidva.
Jaz jim nič ne zamerim, ker je celibat neumnost.
http://med.over.net/forum5/read.php?151,4195828%5B/quote%5D
Ta tema zagotovo ne sodi med politiko, je pa dana možnost odgovoriti na trditev, da naj bi bil celibat neumnost.
Celibat ni samo cerkveni zakon, pač pa Božji. Potrdil ga je Jezus Kristus in o tem lahko preberete v Svetem Pismu. Izvajal se je v praksi in tudi apostoli so ga živeli. Preden jih je Jezus poklical za apostole so sicer imeli družine, potem pa so jih zapustili in svoje poklice tudi.
Logično je, da duhovniška služba zahteva celega človeka. Pa še iz prakse. V skupnostih (zakonskih, koruzniških, civilnih) ženske rade komandirajo moške. Si predstavljate, da bi se duhovniki morali ukvarjati še s tem. Edini šef duhovnikom je tako Bog.
So pa mladi duhovniki ponavadi lepi na pogled, izobraženi in razgledani pa so radi vir poželenja pri puncah. Skušnjave so…
Zanimivo je, da celibat ni samo pri katoličanih, ker ga prakticirajo še nekateri budistični meniški redovi. Seveda je buda v okleščeni new age obliki v modi in ni na udaru…
Vsak človek je vir poželenja ne samo mladi duhovniki. Ti pa očitno o tem nimaš pojma.[/quote]
Ne bi imeli časa ukvarjati z družino in z duhovniško službo. Verjetno morajo izbrati eno ali drugo.
“Vsak človek je vir…”. Sem morda rekel, da drugi nismo vir poželenja? Beri malo bolj natančno. “Če bi bil Bog šef…” Saj to je ravno bistvo, duhovniki so samo ljudje z dobrimi in slabimi lastnosti, iz krvi in mesa. Duhovnik je zgolj služba.Pa še mislim, da duhovnike bolj zapeljujejo dekleta in ne obratno. In Bog odpušča vsem vse grehe, razen enega. Pogoj je iskreno kesanje in, da drugim odpustiš grehe. Bog je torej šef.
Še vedno ne vem, kaj ta tema dela na političnem čveku. Ma dobro, nič hudega.
O spozabljanju duhovnikov nad otroki se dosti piše, dokazanega pa ni nič. Prej bi lahko govorili o spozabljanju sodne veje v politične namene, kar pa je tema za politični čvek.