Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Mladi duhovniki v odstopu

Mladi duhovniki v odstopu

Wildi

To je pa lepo, da nisi jezna name,. Pišeš: le všeč ti nisem:-)), mogoče bi ti pa bila, če bi se srečali??? Morda? No, saj Te razumem, počasi, počasi gre to. Sčasoma, v dolgem življenju, se vsega navadiš, ko ugotoviš, da ne moreš spremeniti dogodkov. Jih moraš sprejeti.

Ja ja, sva si pisale, sem si zapomnila tudi tisto, ko si dejala, da ne razumeš kaj pišem. Ne bom naprej. Tudi tukaj pišeš o prilepljenem linku, da ne gre skupaj.
Veš star je 35 let, kako je opredeljen, ne vem jaz, ne ti.
Da ne bo pomote, ločim pedofilijo od celibata.:-)
Saj tukaj je pa itaq, vse pomešano, zmešane teme, vsak po svoje si razlaga in ugotavlja in šahira poteze. Ali verjameš, ali ne, je Tvoja stvar. Pri posredovanju linka, sem napisala, da ga ne posredujem iz zlobe. Ni kaj, ko kaj napišem se vsuje plaz, da ne rečem kar “cunami” :-)).
Lepo se imej, pa jezo res v “kotdej”

Eh….prababi, res sem mlajša od tebe (malce za šalo….zmeraj bom mlajša od tebe), res me veliko še čaka, ampak res še nism srečala nikogar, ki bi s takim užitkom (kot neke vrste kletev) metal ljudem v obraz: ste še mladi, se boste že naučili….kdo pa pravi, da se nismo ? Verjameš ali Veliko ljudi je mlajših od tebe, pa premorejo več modrosti.
Tvoje besede:
….Sčasoma, v dolgem življenju, se vsega navadiš, ko ugotoviš, da ne moreš spremeniti dogodkov. Jih moraš sprejeti…..

veljajo tudi zate, nobeno branje zbornikov ne bo spremenilo dejstev.

Kar se tiče tvoje teme o celibatu in lepljenje linkov na temo pedofilov med duhovniki….Goebbels je imel podoben sistem za žide….

In glede cunamija…delaš potrese in pričakuješ ..kaj?…Tišino?…Strinjanje?…cunami je pač posledica in sklicevanje na rek “starejši so modrejši”, kadar dobiš negativne reakcije na svoje poste, je bolj kot ne kalimero kompleks.

Wind

p.s.: takrat sem napisala, da te ne razumem….vedno bolj razumem kaj te žene prababi, ampak debatiranje z mano tvojih težav ne bo odpravilo, še omililo jih ne bo.

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Ja ja, ne bo konec.:-) Mogoče pa, če ne boš drezala vame?? Znam se tudi normalno pogovarjati, če sem napadena, pač odgovorim. Sicer, sem pa vedno pod napadom,:-) kako naj bom modra?
Tudi jaz poznam tvoje pisanje. Tudi razlika v letih bo ostala.
Branje raznih zbornikov in drugih zgodovinskih knjih, ne bo spremenilo dogodkov naše zgodovine.

Prav zato, je neumnost se tukaj prerekati o preteklosti, ki jo ne moremo spremeniti. Eni in drugi morajo sprejeti delo in sodelovanje naših prednikov, pa na katerikoli strani so že bili.

Vedi pa, da so domobranci še 17. maja 1945, še vedno streljali v Vetrinju, da je zaradi streljanja takrat v tistem času, padlo še prek 200 borcev, kljub temu, da so Nemci že podpisali kapitulacijo v Topolščici in odložili orožje. To sem velikokrat slišala in še slišim iz prve roke.

Zgodovino, je treba poznati, vsega, pa ne ve nihče.
veliko sem že prebrala, imam pač več časa. Še vedno kaj izvem, med drugim tudi to, da je bil 3. maja 1945 dan vpoklic v domobranske vrste, da so glavni krivci lahko lažje zbežali, istočasno je bilo rečeno, da za OF-farje ni mesta v Sloveniji in še marsikaj je zapisano v časopisih, ki so izhajali takrat v Ljubljani, to sem že enkrat ne dolgo nazaj napisala, naj bo še zate enkrat.
Šele sedaj vem, zakaj mi je kmet pri katerem sem služila, že v začetku aprila 1945 prepovedal, da mimo domobranske postojanke ne smem, ker se bliža konec in so besni na vse, na njega pa še posebno, ker je vzel mene, kot banditko, (tako so me nazivali belčki), da sem pomagala na kmetiji. Tudi v šolo nisem hodila, toliko v vednost še tebi.
A kalimero si pa posnela, po kolegih? 🙂

Nisem imela namena odgovorit, pa sem, sem.:-)) Sem pravkar prišla nazaj. Imej se lepo.

Kje pa je kakšen duhovnik pedofil pri nas? Samo eden od tisoč je pravnomočno obsojen, samo jaz temu sodstvu pri nas ne verjamem. To je še vedno partijsko sodstvo in morala bi si ogledati oddajo pred tednom dni kako so sodili duhovnikom pred časom. Žal so zgleda se tisti časi vrnili.

Tvoja izjava, da učenci duhovnikom verjamejo, učiteljem pa ne, je milo rečeno zanimiva.

Zelo zanimiv primer pedofilije pri nas je primer Vitana Mala, mladinskega pisatelja.

Eh prababi… nisem mislila odpisati ampak naj bo, že zarad kalimerota moram če ne drugega.
Po katerih kolegih naj bi ga posnela? Če me določeni ljudje spomnijo na določene like (stvar asociacije pač) še ne pomeni, da sem to po nekom posnela….Me pa res zanima katere kolege si imela v mislih.

WildWind

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Se opravičujem, če sem nevedna, ampak a lahko kdo napiše, kaj je z Vitanom Malom? Zgleda, kot da je nekaj v zvezi z njim javna skrivnost.

PRABABI, a zelo boli, ker se je našlo Rožmanovo pismo Italijanom, v katerem poziva k izpustitvi Toneta Tomšiča?
Je na ogled na razstavi v Muzeju novejše zgodovine.

To zamaje marsikatero dosedanjo sodbo…

Ah, nič, nič.
On ni bil duhovnik. Torej ne šteje.

analitik,
mene nič ne boli,:-)) zakaj me to sprašuješ, me izzivaš??

Me je pa bolelo, kot otroka med II. svetovno vojno in to zelo, saj smo ostali otroci na cesti, ne preskrbljeni, brez staršev.

A v muzeju nisi videl nič drugega kot pismo????:-)))

Ko sem bila jaz nazadnje v muzeju, sem videla še marsikaj drugega.

Domobranci so prisegli Hitlerju, njihova kolaboracija je trajala, trajala, tudi še po podpisu kapitulacije HITLERJA v Topolščici.
DOMOBRANSKA KOLABORACIJA JE TRAJALA, DOKLER JIH NISO RAZOROŽILI ANGLEŽI, TO SE JE ZGODILO 17. maja 1945.leta, to je bilo že velikokrat zapisano. Malo pobrskaj po arhivih.

Pozanimaj se tudi, kakšna je bila takrat domobranska propaganda, prav zaradi njihove propagande, so šle tudi nekatere družine z njimi.

Analitik, jaz nimam nič pri tem, sem že velikokrat napisala, da sem bila samo nedolžna žrtev II. svetovne vojne. Nekateri tukaj, me bi pa najraje odrli.:-)). Tukaj na forumu, sem se pojavila zaradi nestrpnosti nekaterih forumašev, tudi to sem že velikokrat napisala. Zgleda pa, ker sem živela v tistem času in ne zagovarjam “kolaboracije”, mi pripisujejo vse nemogoče stvari, naj jim Bog odpusti. Jaz se jim samo še smejim na njihovo čvekanje. Tudi ti, si se me že privoščil in tudi tokrat si se spravil name. Ha ha, zaradi Rožmana.

No, pa razloži, zakaj je Rožman rešil samo nekatere, največ bolj premožnih, za malo rajo, ko jih je pripravil za prisego Hitlerju, kot je dejal takrat Rosener na prisegi, da jih je škof Rožman pripravil za prisego. Rosener, je tudi dejal, kdor misli, da ne bo mogel izpolnjevati prisege, da lahko izstopi. Ne ne, nihče ni izstopil, ker se je bal, ker so imeli tudi eksekuterje za domobrance. Eden med njimi je bil Franc Frakelj – Peter Skalar, ki je ob prisegi sedel poleg škofa dr. Gregorija Rožmana.
Ob umiku domobrancev v maju leta 1945, so kar nekaj domobrancev pokončali njihovi oficirji, ker so se upirali, da ne bodo nadaljevali umika proti Koroški. Malo pobrskaj po zapisih.

TI, KOT ANALITIK, BI MORAL VEDETI IN TUDI VIDETI ŠE KAJ DRUGEGA, OBE STRANI.
Upam, da si prebral post od “tdk”, ki ga je napisal na temi “povojni poboji”, dne 03.09.2007 ob 11:30, če ga nisi, ga dobro preberi in si tudi kaj zapomni.

Še to: velikokrat že povedano in tudi zapisano.

“Ne more biti drugače, kot da vsak prizna krivice, ki jih je povzročil drugemu. Na pozabi, ne moremo graditi zaupanja, brez zaupanja, pa ni bodočnosti.”
Lepo se imej in mir v tebi želim.

Wildi, no, pa eh, da se Ti oglasim, da sem prebrala. Zaradi kalimera se oglašaš:-)) Ja, kalimeri so bili tu že omenjeni, mogoče si zgrešila?Mogoče? Kdo jih je omenjal, če imaš dober spomin, že veš, tisti, ki bolj po Tvoje mislijo.:-))

Imej se lepo in lahko noč.

prababi….uf nisem vedela, da imajo monopol nad omenjanjem kalimerota samo eni?…tisti, ki bolj po MOJE mislijo…hahaha si me pa nasmejala s tem odgovorom…

WildWind

Zopet pišejo o Don Pierinu. Pa v taki lepi luči sem ga imela, ker pomaga mladim, ko so v stiski.

http://www.dnevnik.si/novice/crna_kronika/268370/

….Zopet pišejo o Don Pierinu. Pa v taki lepi luči sem ga imela, ker pomaga mladim, ko so v stiski.

http://www.dnevnik.si/novice/crna_kronika/268370/%5B/quote%5D

Dokaz, da tudi starim še diši seks.

Pazi se, da ne zatajiš, vaja dela mojstra.

Pa še res je in funkcija krepi organe.

Don Pierini je naredil veliko dobrega za mnoge mlade zasvojence. Veliko mladih je po njegovi zaslugi stopila na pravo pot.
Tudi mojemu nečaku je pomagal in to takrat, ko smo že vsi obupali. Od srca se mu zahvaljujemo in vedno mu bomo hvaležni.
Kar se tiče obtožb proti njemu, je pa čista laž. Mogoče je stopil na žulj kaki organizaciji, jim zmanjšal dobiček. Še več takih humanih srčnih ljudi, ki pomagajo ljudem v stiski bi potrebovali.
Svet bi bil lepši!

New Report

Close