Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mladi in izobraženi “ZA”, stari zahojeni “PROTI”

mladi in izobraženi “ZA”, stari zahojeni “PROTI”

In kam spadate vi?

Sem mlada in izobražena in sem PROTI. In takšni, kot si ti, ki za drugače misleče najdete izključno žaljivke, me še utrjujete v mojem prepričanju. Če bi vam šlo za sprejemanje drugačnih, bi spoštovali tudi drugačno mnenje.

Jaz sem sicer že starejša, fakultete nimam narejene, ne vem sicer, koliko sem zahojena (malo najbrž že), ampak sem ZA.

Kam torej spadam? :)))

Med stare in zahojene :))
Sem PROTI

p.s.: če nočeš postati stara, pa pojdi mlada na oni svet. Zahojena si pa itak, drugače ne bi traparij pisala.

jaz imam doktorat iz kemije in bom na refendumu glasoval proti. star sem 34 let. delam, sem redno zaposlen imam punco s katero želim ustvariti družino v normalnem, zdravem in otroku prijaznem okolju.
podpri otroke, bodi proti

Predalčkajo tisti brez argumentov.

Ta referendum je pa res življenska priložnost.
Samo ZA moraš obkrožiti in že postaneš mlad in izobražen. 🙂
Le kdo je povedal, da je referendum nepotreben ?

In ti avtorica boš verjetno ZA, da vem, kakšni ljudje so danes izobraženi in mladi. 🙂

Sem stara in zahojena. Sem verna, toda ne obiskujem cerkve (vera + cerkev = hruške + jabolka) in bom glasovala ZA!

… carska, daj mi petko!

Tudi zaradi vse gonje in skušanja prikazovati vse, ki so proti kot zahojene in bedake – sem PROTI.

Imam pa višjo šolo, 40+

Sem izobražena, mlada in sem PROTI!

Se 40, univ. in bom v nedeljo doma, kam spadam?

še za sosedo napišem, je magistra farmacije, se pravi, da izobražena je, stara pa dobrih 30 in je za.

Sem mlad in izobražen (univ. dipl. soc. delavec) in delam na področjih, ki jih zakon zadeva. Sem ODLOČNO PROTI.

Tudi zato, ker vem (kar pravniki vedo še bolje), da se spreminja krovni zakon, ki direktno odpira vrata zakonodaji, ki direktno omogoča posvojitve v istospolna partnerstva.

Toliko.

… da ne napišem.

Vsekakor pa ne boš smela niti odpreti ust po referendumu, če ne nameravaš sodelovati. Kdor ne naredi nič, nima prava, da se pritoži.

… 41 in sem PROTI.

Imam magisterij.

Sem dovolj razgledana za Mon-ovski kriterij?

A to, da lahko že sedaj samski homoseksualec posvoji, te pa ne moti? Pa da lahko potem tudi njegov partner posvoji (pač malo težje in naokoli)? Res nam ni pomoči, če socialni delavci ne vedo tega! No, upam, da si samo tisti faks naredil, dejansko pa ne delaž kje na kakšnem CSD…

… da ne napišem.

Vsekakor pa ne boš smela niti odpreti ust po referendumu, če ne nameravaš sodelovati. Kdor ne naredi nič, nima prava, da se pritoži.[/quote]

Hahahahahaha, ful dobra;)

Dajte no, vse skupaj je eno samo sprenevedanje. Najbolj po resnici je odgovorila moja znanka, ki sem jo prosila naj argumentira zakaj je proti. Odgovor je bil:”Ker ne maram p….v.” In, v bistvu je to to.

In? Tudi zdaj jih zakonodaja omogoča, le da se zdaj to izvede v dveh posvojitvah, prvo samska oseba (kar bi, če bi res bil socialni delavec, vedel!) in potem partner/partnerka.
Mar ne trdite, da je preveč birokracije, preveč papirjev … na tak način bi jih lahko bilo manj, če bi bilo (pa jih na srečo ni) več otrok, ki so brez staršev. Ob manj kot 50 letnih posvojitvah (vštete tudi enostranske) in več kot 500 čakajočih parov…

Med mlade in izobražene-PROTI.

Imam 48 let in narejen samo faks. Skratka stara in neizobražena. Mož je univ. profestor (tudi sta in neizobražen) in imava 4 polnoletne otroke. in vsi bomo proti.

In? Tudi zdaj jih zakonodaja omogoča, le da se zdaj to izvede v dveh posvojitvah, prvo samska oseba (kar bi, če bi res bil socialni delavec, vedel!) in potem partner/partnerka.
Mar ne trdite, da je preveč birokracije, preveč papirjev … na tak način bi jih lahko bilo manj, če bi bilo (pa jih na srečo ni) več otrok, ki so brez staršev. Ob manj kot 50 letnih posvojitvah (vštete tudi enostranske) in več kot 500 čakajočih parov…[/quote]

Zakaj torej spremembe zakona, če obstoječi že ureja problematiko posvojitev? (največkrat izpostavljen argument ZA in PROTI v tej limonadi)

izobrazba nima pomena. važno, da razmišljaš s svojo glavo. drugače pa mlad, izobražen in proti.

Mar ne trdite, da je preveč birokracije, preveč papirjev … na tak način bi jih lahko bilo manj, če bi bilo (pa jih na srečo ni) več otrok, ki so brez staršev. Ob manj kot 50 letnih posvojitvah (vštete tudi enostranske) in več kot 500 čakajočih parov…[/quote]

Zakaj torej spremembe zakona, če obstoječi že ureja problematiko posvojitev? (največkrat izpostavljen argument ZA in PROTI v tej limonadi)[/quote]

Zato, ker se zdaj dva istospolna oz.dve istospolni štejejo za slučajne sostanovalce po vseh zakonih, ne obravna se jih kot, par, ki živi skupno življenje.
Zato, ker se morajo registrirati, ne smejo pa se poročiti.
Zato, ker en izmed para drugega ne sme uveljavljati kot davčno olajšavo.
Zato, ker en izmed para za drugega, ki je umrl, ne sme izbrati načina pogreba.
Zato, ker ni enakovreden dedič.
Zato, ker mož/žena/izvenzakonski partner sme ženi/možu/izvenzakonski partnerici pomagati kot družinski član pri dejavnosti, pa se to ne šteje kot delo na črno, pri slučajnih sostanovalcih ga štejejo tako.

Pa še je takih, nam, ki vse to imamo, popolnoma samoumevnih pravic, za katere so prikrajšani http://www.mirovni-institut.si/wp-content/uploads/2015/03/Pravni-polozaj-istospolnih-partnerstev-in-star{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1evstva_feb_2015.pdf

New Report

Close