Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek MLADI KROMPIR

MLADI KROMPIR

Kako mene jezi priprava tega mladega krompirja, zdaj!

Edino pečen je uredu. Če ga skuham, se ne da lupit tiste olupke kot pajčevina!! Za pire ga je pa res škoda lupit!

Kako se ve znajdete, drage kuharice?

MLADEGA KROMPIRJA SE NE LUPI, AMPAK STRGA!!! Z nožem malo poteneš po krompirju, da odstraniš tisto tanko kožico

Dober tek

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Jaz ga pečem. Če ga hočem kuhati, pa pač kupim “starega”, saj se vedno dobi. Če pa že ravno imam mladega in ga hoče skuhati, ga ostrgam.

Kako pa olupiš kuhanega?

pečen mlad krompirček….mnami…
otroci ga obožujejo..

Kako pa olupiš kuhanega?[/quote]

kožico postrgaš dol, preden ga daš kuhat. če ga pa skuhaš s kožico, jo pa potem ko je kuhan poskusaš dol postrgat, sam zna pečt in te zna opečt

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Kako pa olupiš kuhanega?[/quote]

kožico postrgaš dol, preden ga daš kuhat. če ga pa skuhaš s kožico, jo pa potem ko je kuhan poskusaš dol postrgat, sam zna pečt in te zna opečt[/quote]

Mlad krompirček daš ti kuhat olupljen?? A ne veš, da grejo vsi vitamini in vse naj naj ven, če ga kuhaš brez olupka?

Potem je vseeno kaj ješ, Itak si vse izplaknil iz gomolja. Prazna hrana!

Kako pa olupiš kuhanega?[/quote]
Takoj, še vročega daš pod mrzlo vodo, da se lažje olupi.

Mislim, da je vprašanje okrog tega, ali je novi krompir uporaben za praženje, solato in podobno – torej da celega (v olupkih) skuhaš, ohladiš, olupiš, tanko narežeš. Odgovor je: ne, ni uporaben. Pa ne zaradi tankih olupkov, ampak je preveč voden in ga je težko skuhati tako, da ne bi razpadal.

Kar je čisto ok. Zdaj pač ješ krompir pečen na vse možne načine, ocvrt; tudi ne vem, kaj je narobe s pirejem. Restan je itak pretežek za poleti, pa potem jeseni po nekaj mesecih pavze tem bolj paše.

New Report

Close