MLADI KROMPIR
Kako pa olupiš kuhanega?[/quote]
kožico postrgaš dol, preden ga daš kuhat. če ga pa skuhaš s kožico, jo pa potem ko je kuhan poskusaš dol postrgat, sam zna pečt in te zna opečt[/quote]
Mlad krompirček daš ti kuhat olupljen?? A ne veš, da grejo vsi vitamini in vse naj naj ven, če ga kuhaš brez olupka?
Potem je vseeno kaj ješ, Itak si vse izplaknil iz gomolja. Prazna hrana!
Mislim, da je vprašanje okrog tega, ali je novi krompir uporaben za praženje, solato in podobno – torej da celega (v olupkih) skuhaš, ohladiš, olupiš, tanko narežeš. Odgovor je: ne, ni uporaben. Pa ne zaradi tankih olupkov, ampak je preveč voden in ga je težko skuhati tako, da ne bi razpadal.
Kar je čisto ok. Zdaj pač ješ krompir pečen na vse možne načine, ocvrt; tudi ne vem, kaj je narobe s pirejem. Restan je itak pretežek za poleti, pa potem jeseni po nekaj mesecih pavze tem bolj paše.