Mladi ne zelijo otrok
Zakaj zakaj, 26.10.2024 ob 05:25
Zakaj bi si želeli otrok, glede na zgoraj našteto? Poleg tega, da se vsak 2. loči pri 30ih, 40ih ali 50ih. Mislite, da je ločitev dobra za otroka? Morda nočejo otrok, ker so njihovi starši ločeni in nočejo enako zase. Tisti, ki imajo kariero in oh on sploh, pa imajo zraven še otroke, mislite, da so srečni?
Pretiravati pa tudi ni treba, loči se statistično 30% zakoncev. To je precej manj kot 50 %. Matematika je čudo sveta
S tem pa je tako. Ljudje nimajo otrok ker se počutijo nesigurne v kombinaciji še s tem, da so sebicni. Veliko moških je popolnih bebcev, še več žensk pa feministk. Bebca se nekako še da pozdravit, femministko pa ne. Na splošno pa feministke končajo veliko bolje kot bebci. To pa zato ker feministke za obstoj potrebujejo bebce. Same imajo občutek žrtve, za so svojo situacijo krivijo druge in skrivama ravnote njihove bebice. Pogosto gredo v vezi s temi bebci. Oboji pa nočejo otrok. Feministke pogosto pravijo da v ta svet je bolje ne prinesti ti še enega otroka. Pri tem za svojo nevednost in neznanje krivijo moške. Večinoma ravno svojega moškega ki pa je praviloma bebec. To da ona njega krivi on ugotovi še ne čez dve desetletij. Do takrat ga pač molze in k in obravnava kot beta providerja. Familnega in sexualnegaa sexas viene stra-it vs Miri nega ni. To shrani za ljudi ki bodo občasniki ali pa so že. Bebec pa sprejme stališča feministke in tako noben od njiju nima otrok. Feministka svoje stališče popolnoma obrnjena glavo tik pred 40 letom in hoce otroka. Sedaj ni vec v vezi z bebcom. V bistvu le zgleda da jih je obrnila na glavo. Tako kot prej je tudi sedaj glavno to da to kar ona hoče je pravilno in ji pripada. Hoče pa seveda otroka. Ampak ne iz pravih razlogov. Hoče ga zato ker jo je strah kaj bo počela naslednjih 40 let. Bogi otrok v glavnem… Tu pa nekaterim uspe nekatere pa pač ostanejo samske ali pa brez otrok. Sam sem hotel otroka pred 22 letom. Nisem uspel. Imel sem feministko ki mi je oprala mozgane. Svoje probleme pa je uspesno prelozila name in mi dala verjeti, da so to moji problemi. V poznih 30tih sem zacel stampat otroke. Imam jih 5 s 3 zenskami. Vse so izjemne. Hocem se 2 otroka. Ni nujno da s sedanjo partnerko in niti ni nujno, da z isto zensko. Kaj pa opazam?? Nice generacije prijajajo, ki so veliko bolje od generacije rojene v poznih 70tih do sredine 90tih. Te nove generacije hocejo otroke ze zelo mladi. Spominjajo me name. Tega je ogromno. In to zelo cenim in podpiram. Živim pa na zahodu in ne v slo. Vem pa, da bo isti trend prisel v alo z nekajletnim zamikom.
Sedajšnji časi so najbolj primerni za imeti otroke. Življenje nikoli ni bilo bolj enostavno in bolj varno. Nimamo nekih ekoloških nesreč in tudi nikoli ni bilo tako malo vojn v svetu in tako velike varnosti kot je sedaj. Poleg tega imajo vse države razvitega sveta ogromno socialno varnost. Tinko meni kdo poizkuša razlagati teorijo da so sedajšnji časi neprimerni za imet otroka jih ponavadi kar na gobec. Prejšnji teden sem eni ženski-feministki tako zbil zob. Z bebci pa se ne menim.
Zartrose, 26.10.2024 ob 15:09
Anonimno 5178, 26.10.2024 ob 12:28
Zartrose, 26.10.2024 ob 10:44
mnja.. potem pa ko po 35,40 hočejo ustvarit družino, pa na same kurbetine droljače naletavajo, še celo poročene ki jim lažejo da so samske.. ccccc na kaj tipi padajo fuj in fej.
Za zartrose, če ne bo citiralo.
A te lahko nekaj vprašam? No, če ne želiš odgovoriti, ti ni treba, bom zastopila tvojo željo po zasebnosti. Vprašanje pa je, a je mogoče tebi kakšna drolja moškega speljala? Sprašujem zato, ker te drolje skoraj v vsak post vlačiš. Sicer se s tvojimi zapisi povsem strinjam, samo zanimivo mi je, ko to toliko poudarjaš. Pa brez zamere, prosim.
nobena drolja mi ni speljala moškega, se ne pečam z moškimi, ki padajo na drolje, če ni sposoben vidt, kera je poštena katera ni, potem zame tak in tak ni. To da pišem kakšno je stanje v družbi, še ne pomeni, da se je meni zgodilo. Pišem predvsem zato, ker posledično vse mečejo v isti koš, jaz v tistem košu pač nisem. Ampak večinsko seveda ljudje takoj pomislijo, da če nekdo o nečem piše, da se je to tudi njemu zgodilo. Mi je pa kar nekaj moških povedalo, jaz se pač odprto pogovarjam z ljudmi, da jih je pecala poročena, ki jim je lagala, da je samska..in videno na monu skozi leta, na kake droljače padajo, ni niti čudno.. in tudi mene je že pecal kak poročen, ki je lagal da je samski, pa pač ne nasedam. ne mečem pa vseh zato v isti koš, ne moških ne žensk. je velika razlika tako v miselnosti kot delovanju med poštenimi in zdroljanimi.
Aha, hvala za pojasnilo. Priznam, bila sem med tisto večino, ki je pomislila na to, da govoriš iz lastnih izkušenj. Se opravičujem pa brez zamere, prosim.
Eni jih imajo zato, ker so se zgodili.
Eni jih imajo, ker se jim zdi da tako mora biti.
Eni jih imajo, ker jim je to v veselje.
Razlogov zakaj imeti otroka je nešteto, tako kot je nešteto strahov povezanih s tem.
Ni pa lahko postati odgovoren starš, predati otroku vsega, kar si prejel od prednikov in še kaj za povrh in ga naučiti vsega, kar misliš, da mora znati.
Ker ni enostavno, se temu ljudje zaradi lastnih strahov radi izognejo. Kakšen izgovor si dajo, niti ni važno. Izvzeti so seveda ljudje, ki so neplodni. Z njimi sočustvujem in jim želim, da bi kljub temu živeli polno in srečno življenje.
Hčerke morate vzgajati v družinskih vrednotah in da je biološko in družbeno normalno, da se v začetku 20ih poročijo in imajo otroke.
Ne pa da študirajo neke feministične butaste fakse tipa FDV in FF, izgubljajo najboljša leta za nič, potem pa jih s takšno (na trgu ničvredno izobrazbo) itak čakajo nekvalificirana dela. Ki pa se jih otepajo, ker se imajo za pametne in nekaj več. Čeprav so v resnici patetične feministične izrojenke.
Otroke bi imele šele takrat, ko jim tiktaka biološka ura in (kot je že nekdo prej napisal) iz nepravih razlogov. In potem rodijo kvečjemu enega, pa še ta je zaradi starosti mame pogosto prizadet. Zato pa imamo vedno več odločbarjev in nekih posebnih šol.
Zaradi feminizma in levičarskih woke bedarij je slovenski narod res na poti biološkega izumrtja!
Pa tudi pokojnin ne bo ali pa bodo zelo zelo nizke. Tragikomično je, da pričakujete pokojnine od otrok, ki jih nimate.
Imeti ali ne imeti otroke je vedno bila pomembna odločitev (oziroma bi morala biti). Še najmanj bi bila po moje povezana z neko sebičnostjo. Zdi se mi prav, da nima otrok tisti, ki si jih ne želi in da jim ima tisti, ki si jih želi, seveda pod pogojem, da jim lahko nudi vse potrebno za njihov optimalni razvoj. Pri tem ne mislim le na materialne pogoje, temveč tudi na osebno zrelost, pripravljenost dati otroka vsaj za dvajset let na prvo mesto in biti prepričan, da to zmoreš.
Če smo že pri sebičnosti, sebično je tudi rojevati otroke z namenom, da bodo zagotavljali pokojnine. Otrok je človek, ki ga imaš brezpogojno rad in mu vsak trenutek želiš le vse najboljše, ne pa sredstvo za zagotavljanje tvoje varne starosti.
Razloga razumem mlade, ki se odločajo biti brez otrok. Če sam ne verjameš, da bo otroku v tem svetu dobro, če te je strah prihodnosti, če vidiš kup črnih scenarijev, menda ne boš spravljal na svet otroka, ki bo obsojen na mučno življenje. Tudi, če se katastrofe ne bodo zgodile, boš nanj prenesel svoje negativno razmišljanje in tak otrok nima veliko možnosti biti srečen človek.
Ja, tudi sredi vojnih viher so se rojevali otroci, torej bi lahko sedaj enako rekli, da bo trenutnih kriz kmalu konec in potem bo vse dobro. Le da nas v tem času ne ogrožajo le vojne, veliko bolj alarmantne so podnebne spremembe in prenaseljenost planeta, da o splošni apatiji in kaotični družbi ali nepredvidljivih razmerah niti ne govorimo.
Sploh so pa predstavniki današnje mlade generacije (recimo tisti v starosti med 20 in 30) v večini precej nezreli v primerjavi z generacijami pred njimi v enaki starosti. Sami še zelo nesamostojni, otročji, razvajeni, neusposobljeni za reševanje problemov. Absolutno neprimerno za starševstvo in res bolje, da otrok nimajo.
Izumrl svet še ne bo tako hitro. Se pa zdi, da se bo drastično spremenil. Razviti svet postaja neploden. množijo se pa oni drugi… Tudi to je razlog za razmislek o potomstvu. Bi želeli, da je vaš otrok, sposoben, deloven, ustvarjalen in inteligenten, na koncu skrbnik in rejnik četam nerazvitih, primitivnih ali celo agresivnih vrstnikov, ki so se naplodili v istem času? Da bo kaznovan zato, ker zmore delati in doprinašati družbi, drugi bodo pa imeli od tega korist?
Vsaka generacija trdi, da je njim bilo najlepše, a sedaj se zdi, da več nobena prihodnja ne bo mogla reči česa podobnega in so najboljši časi že v zatonu.
rgd, 26.10.2024 ob 07:15
Kariera ja. Vsi bi kar kariere delali. V čem pa? Kot zavarovalni agenti? Kariero naredi tisti odstotek nabolj brihtnih, ki pa poleg tega v večini furajo tudi družinsko življenje.
Samo kariera ti da kruh na mizo, otrok ti ga pa odžira.
In na koncu poti imaš na podstrešju kup starih čevljev in oblek, ostali imajo pa otroke in vnuke.Jaz imam veliko raje to drugo.
Zakaj?
1. Ker jih je več kot polovica lenuhov od rojstva, ker jih delo NE zanima.
2. Ker je imeti otroka inkomodacija. Ne moreš več biti komot, neodgovoren.
3. In mogoče tudi zato, ker je treba bit (povprečje v EU) na spletu 6 ur dnevno.
Z le pol ure dnevno zagotovo ne bi bili zadovoljni, niti z dvema urama na dan…
Potrebno je imeti realne želje. Za imeti otroka in postati družinski človek ni dovolj imeti umirjen družinski karakter, biti pripravljen žrtvovati svoj prosti čas za družino, imeti empatijo in čustveno inteligenco, biti izobražen z dobro službo in finančno priskrbljenostjo, biti zdrav in v dobri fizični kondiciji. To vse ni dovolj, če si pri 30 letih še vedno večno samski. Lahko si še tako zelo želiš družinsko življenje, tega ne moreš kupiti, izsiliti in pričakovati. To je nekaj, kar se nekaterim lahko zgodi, ni pa to tvoja pravica. Tudi če bo nekoč možnost, da bodo samski lahko posvojili otroka, kljub moji želji, ne bi šel v to, ker si otrok zasluži očeta in mater. Namesto, da bi postal družinski človek, se počasi spreminjam v egoistično osebo. Ne preostane ti drugega kot da uživaš v tem, kar imaš in čimmanj razmišljaš o svojih nerealnih željah.
Hčerke morate vzgajati v družinskih vrednotah in da je biološko in družbeno normalno, da se v začetku 20ih poročijo in imajo otroke.
Bojo težko samo od flancanja, da tako mora bit, to bi se moralo nekje poznat. Daj hčeri 20 jurjev za rojstvo vsakega otroka, potem jih pa še vzgajaj, pa verjamem, da jih bojo potem imele 10. Drugač pa težko kot škrtuh s praznimi besedami to dosežeš.
ne pozabi, 26.10.2024 ob 21:54
Pretiravati pa tudi ni treba, loči se statistično 30% zakoncev. To je precej manj kot 50 %. Matematika je čudo sveta
ne pozabit, da je to ob tem, da se že v štartu poroči manj kot polovica parov. Potem se pa od teh še ločijo, kateri se. Večina otrok v Sloveniji je nezakonskih.
Tudi izvenzakonski partnerji so vključeni v to statistiko, razlika je le da se neporočeni pari malenkost več razidejo kot poročeni. Procent je cca 30% in ne 50%. To je bistvena razlika
rgd, 26.10.2024 ob 21:30
Kruh na mizo ti daje delo. Ker kariera je delo, a veš?
Ja, kariera je delo, veš. Zato je izjemno tele tisti, ki se zmrduje nad delanjem kariere. Starševstvo je zelo slabo “plačano”, za večino je minus.
Tudi starševstvo je delo in to zelo zahtevno delo. 24/7 leta in leta. Torej je tele vsak, ki se zmrduje nad tem delom. ……po tvoji logiki. Slabo plačano? Minus? Ne razumem zakaj. Če ti nekaj počneš zato, ker to želiš, ti verjetno ni cilj plačilo, prav tako ti to ni odveč. Če pa si nečesa ne želiš, nobeno plačilo ne bo dovolj dobro. Velja za kariero in za starševstvo. V vsakem primeru je pa žalostno, da na stvari v življenju gledaš skozi plačilo. Navsezadnje mora biti tudi delo (kariera), ki ga opravljaš, užitek, pri katerem ni glavna stvar samo plačilo. Ker v nasprotnem primeru te ne kariera, ne zaslužek ne bosta osrečila.
Malo drugače bi jaz rekel. vedno več nezrelih ima otroke. Ženske imajo z na pol resnim jebaćem otroke, po par eltih gre veza narazen, pol pa si kot mlade samohranilke dalje sponzorja iščejo. Seveda pamentim moškim nato služijo le še kot kante za praznjenje. Precej samskih mamic, starih 27-35 blodi okoli. Tako imamo.
Gledam svoje generacije 1981/82. Polovica jih nima otrok, med njimi tudi kar nekaj sosolk. Ne vem zakaj je temu tako. Sam nisem imel srece v ljubezni, bile so zenske ki so kao hotele druzino, veliko je bilo iskoriscanja, prevar, bil tudi v zvezi z poroceno zensko za katero nisem vedel da je porocena… se vedno upam da enkrat pa le pride- cim prej!
Eto pansem preskrbljen, sola, dobro placana sluzba, veliko lastnisko stanovanje.. upam da se se ta klik nekje zgodi enkrat zgodi in dozivim to najvecjo radost v zivljenju 🙂