Mladina je do upokojencev zelo neprijazna
Grem v Špar. Sem že stara, a slišim pa dobro, čeprav drugi mislijo dajih ne. Plačujem na blagajni z gotovino, za mano mlajša ženska jamra:”stara koza nima bančne kartice.” Grem pred dvigalo z vozičkom, tam me prehitita 2 delavca:”Gospa, se nam mudi, nimamo časa cel dan zapravljat ko vi!” Nalagam robo v voziček, nek mlajši moški:”stari prdci pa imajo denarja.” Višek vsega pa ko se po kosilu sprehodim mimo pokopališča, mladina iz šole:”Stara ogleduje parcelo na britofu”.
Torej 4 žalitve v roku par ur. Res je sramota kako smo zafurali. Toliko nastrojenosti in nestrpnosti v družbi še ni bilo.
neotesana mladina, 05.11.2024 ob 13:38
Grem v Špar. Sem že stara, a slišim pa dobro, čeprav drugi mislijo dajih ne. Plačujem na blagajni z gotovino, za mano mlajša ženska jamra:”stara koza nima bančne kartice.” Grem pred dvigalo z vozičkom, tam me prehitita 2 delavca:”Gospa, se nam mudi, nimamo časa cel dan zapravljat ko vi!” Nalagam robo v voziček, nek mlajši moški:”stari prdci pa imajo denarja.” Višek vsega pa ko se po kosilu sprehodim mimo pokopališča, mladina iz šole:”Stara ogleduje parcelo na britofu”.
Torej 4 žalitve v roku par ur. Res je sramota kako smo zafurali. Toliko nastrojenosti in nestrpnosti v družbi še ni bilo.
haha to še je milina
golobijak, 05.11.2024 ob 13:44
haha to še je milina
pa če bi se dripci malo bolj podvizali obnašali pa malo glavo uporabljali da se nemorete vsepovsod silit in biti prvi ker ste pač starčki .do tega tudi nebi prišlo, vsi starčki mislite da ste boga za jajca prijeli ker ste pač v penziji, brez skrbi tudi jas bom ampak samo poglej primer v merkatorju haha pa kozlaš zato ne hodim v merkator ker rabiš celo večnost da se greznice kam premaknejo .. 5 jih čepi v vrsti a vsaka štorkla čaka na zadnji trenutek pa te kartice ven vlači a ste imeli prej 10 min časa zato pol pa se čudite da so mladi nastrojeni če delate samo gužvo ( no ne usi da nebo pomote)
Zmenit se z Rusijo, Kitajsko ali kakšno drugo veliko državo ki ne bo pogrešala malo ozemlja, odkupit par 100 km2 zemlje, ustanovit deželo penzeljcev in tja preselit vse evropske penzeljce. Ker tole ni več normalno – delajo gnečo v trgovinah, na cestah, odžirajo mi pri plači za ZPIZ, čakalne vrste v zdravstvu so zaradi njih, rinejo se na avtobusih, vlakih, koristi pa ni skoraj nobene.
golobijak, 05.11.2024 ob 13:47
pa če bi se dripci malo bolj podvizali obnašali pa malo glavo uporabljali da se nemorete vsepovsod silit in biti prvi ker ste pač starčki .do tega tudi nebi prišlo, vsi starčki mislite da ste boga za jajca prijeli ker ste pač v penziji, brez skrbi tudi jas bom ampak samo poglej primer v merkatorju haha pa kozlaš zato ne hodim v merkator ker rabiš celo večnost da se greznice kam premaknejo .. 5 jih čepi v vrsti a vsaka štorkla čaka na zadnji trenutek pa te kartice ven vlači a ste imeli prej 10 min časa zato pol pa se čudite da so mladi nastrojeni če delate samo gužvo ( no ne usi da nebo pomote)
Re golobjak
Najprej se nauči slovnice. Ko bodo tebi na stara leta krnele umske in fizične sposobnosti, boš vse dobil povrnjeno z obrestni.
rešitev na dlani, 05.11.2024 ob 13:51
Zmenit se z Rusijo, Kitajsko ali kakšno drugo veliko državo ki ne bo pogrešala malo ozemlja, odkupit par 100 km2 zemlje, ustanovit deželo penzeljcev in tja preselit vse evropske penzeljce. Ker tole ni več normalno – delajo gnečo v trgovinah, na cestah, odžirajo mi pri plači za ZPIZ, čakalne vrste v zdravstvu so zaradi njih, rinejo se na avtobusih, vlakih, koristi pa ni skoraj nobene.
Ta komentar je zrel za prijavo.
Lej, tole je spet ena tema za klike. Težko verjamem, da te je kar tako (iz čistega mira) nekdo žalil, se ti posmehoval in se norčeval iz tebe. Sama nimam nobenih slabih izkušenj z mladimi. Celo kdaj mi pomagajo, če česa ne vem. Na primer. Peljala sem malo vnukinjo v Meka na Čopovi in res nisem znal naročiti preko tistega displeja, ki so ga postavili. Pri sosednji mizi so jedli najstniki in brez težav so mi priskočili na pomoč. Noben se ni smejal, noben nič komentiral v smisli “tastara nima pojma”. V trgovinah plačujem tako z gotovino kot kartico. Tudi app za popust uporabljam, pa nikoli nobenih problemov.
Res, da so to naslednja generacija – otroci naših otrok – je na mestu vprašanje: Kdo jih je tako vzgojil? Spoštljivega odnosa so se učili naši otroci od nas in naslednja generacija od naših otrok. Pri nas imamo en dober pregovor: Kakor se posodi, tako se vrne!
-star dec- , itak maš prov…sam po eni strani- kdo je pa to mladino vzgojil, …ja, starši, ki so pa v nekih drugih cajtih pa morali ustvarjat, delat …in to zato, da njihovim potomcem- eto današnjim sončkom ne bo potreba…to je pač generacijsko, da se dela udobje za potomce, češ jaz sem garal – mojemu sinu pa ne bo treba…, ker ga bom izobrazil, mu nudil komfort…vse to itd, itd…
igzekli, kot se rado reče – mi smo garal, da mojim otrokom ne bo treba- tak ti nastajajo točno take generacije sončkov kot zdaj svetijo po šolah, srednjih šolah…se pravi se jih s tem vse k riti znešenim samo uničuje…in mentalno – nikoli tolk psihično zavožene mladine in fizično…ker lej- še vedno velja- je treba delat…kajne…
Heh, 05.11.2024 ob 13:48
Re anonimo
No, pa navedi nekaj primerov.
Evo, lih par dni nazaj me je v križišču en nevzgojen starec izsiljeval in potem mi je še trobil, ker po njegovem sem šla prepočasi. Pa tudi ko se je delalo vozovnice za dijake,se je ena upokojenka tako rinila naprej, kot da ji bo kaj ušlo, če malo počaka in kaj vsega je bilo treba poslušati od nje. Pa glede na to,da je avtorica govorila o trgovini, sem tudi tam parkrat videla prave perle od upokojencev, se samo čudiš njihovem jeziku.
Avtorica imate pa zares smolo, da ste naleteli ravno na nevzgojene, brutalne mladenke, mladeniče. Do moje mame, ki je že zelo počasna in betežna ampak dokler bo zmogla pravi, da bo za vse za kar zmore sama poskrbela, še nihče nikjer ni bil nesramen, žaljiv. Pa še vedno kar dobro sliši in je tudi občutljiva, zato bi jo takšno ravnanje, kot ste ga vi doživeli močno potrlo. Če bi se enkrat samkrat zgodilo, da bi naletela na žalitve in poniževanje s strani kogarkoli bi šli mi njeni domači vedno z njo, pa da vidimo koliko poguma za prostaštvo bi takšnim še ostalo. Tudi ona spoštuje mlade in vedno pravi, da jim je potrebno zaupati, ker na mladih svet stoji. To zadnje drži ampak na takšnih na katere ste pa vi naleteli pa definitivno ne. Verjemite spoštovana gospa, da je večina mladih srčnih, kulturnih , razumevajočih, pa pametnih.
golobijak, 05.11.2024 ob 13:47
Tebe so ocitno postrgali z dna cloveske druzbe.
Načeloma ne hodim v trgovino pred začetkom in koncem pouka ter v času malice. Zaposleni imajo samo 1/2 ure časa, da si nabavijo, pojejo in so nazaj na delovnem mestu. Če pa me ura prehiti, prav vsakega spustim naprej in vsak mi je hvaležen. Izogibam se gužvi, tudi akcij ob prejemu pokojnine. Bom šla pač dan kasneje. Kar se tiče vožnje avtomobila priznam, da sem bila pri vseh tistih ovinkih gor in dol, včasih preveč previdna in počasna, ampak nihče mi ni piskal (skoraj vsak pa prehitel), sem se pač umaknila z žmigavcem, včasih tudi ustavila in počakala, da gre kamion ali avtobus varneje mimo. Opozorila na veje in kamenje na cesti, vsi prav si so se mi zahvalili. Včasih se postavim v svoja mlada leta in se spomnim, kako zelo se mi je vedno mudilo na vlak, v službo, na zmenek, vedno sem imela premalo časa.
Tudi mladi znajo delat guzvo, pa se kaksno. Zlasti na hitri blagajni, pocasi po polzje in taksni so prav tako v sluzbi. Fajn bi blo za videt, ce bi bili placani od ustvarjenega prometa. Nisem mlada, sem pa dosti hitrejsa od marsikatere mlade osebe, ali starejsih. Stvar je v tem, koliko si zorganiziran, da se znas okol obrnt, imas svoj sistem dela, ki je ucinkovit.