Mladina je do upokojencev zelo neprijazna
Da, 05.11.2024 ob 13:56
rešitev na dlani, 05.11.2024 ob 13:51
Zmenit se z Rusijo, Kitajsko ali kakšno drugo veliko državo ki ne bo pogrešala malo ozemlja, odkupit par 100 km2 zemlje, ustanovit deželo penzeljcev in tja preselit vse evropske penzeljce. Ker tole ni več normalno – delajo gnečo v trgovinah, na cestah, odžirajo mi pri plači za ZPIZ, čakalne vrste v zdravstvu so zaradi njih, rinejo se na avtobusih, vlakih, koristi pa ni skoraj nobene.
Ta komentar je zrel za prijavo.
Gremo po isti poti. Kitajska deželica bo doletela tudi tebe, ki si jo želiš ustvarit.
Tudi sama sem že starostnica. Še nikoli nisem naletela na nobene take pripombe. Je pa res, da sem zaenkrat še zelo hitra, tudi pri blagajni, vedno plačujem s kartico, če ima kdo za mano samo en artikel ali dva, ga spustim naprej in rečem, jaz imam čas, sem v penziji.
Tudi na vasi, mladi me vsi lepo pozdravijo, jaz njih, vedno spregovorimo še nekaj besed in nimam občutka, da bi me kdo zaradi let ignoriral ali poniževal.
Vsi bomo enkrat stari in onemogli. Zavedajmo se tega.
Tudi mladi niso vedno zgled poskočnosti. Čez prehod za pešce se vlečejo kot megla, z mobitelom, nabitim na faco, včasih se vmes še ustavijo. No, jaz jih počakam, enkrat jim bo že uspelo priti čez. Si pa mislim svoje. In taki bodo potem očitali tastarim, da delajo gužvo? Pa nisem stara, da ne bo pomote. Tudi v trgovini ne vidim posebne razlike. So res taki, ki so počasni in se ne znajdejo, ampak tudi pri mlajših ljudeh vidiš, kako čisto na koncu iščejo kartico po žepih in torbi in kot polži zlagajo artikle v voziček. Pa skočijo po še en artikel, ki so ga pozabili, nakar jih celo večnost ni nazaj, vrsta pa čaka. Tako se je obnašal zadnjič neki fino oblečen gospodič. Tako da jaz ne bi obsojala vsepovprek. Počasnele in egoisti, ki drugih sploh ne vidijo, se najdejo med mladimi in starimi. Ne pustimo, da nam pokvarijo dan, saj je dosti tudi tistih drugih, ki te spustijo naprej, če imaš samo dva artikla, se znajo nasmehniti in reči kakšno prijazno besedo.
Mislis da mi nismo delali imam 42 let delovne dobe placevala vse notri vec ko se tebi ne sanja v NEMCIJI NEKAJ V SLOVENIJI TI NE ZALIS SAMO OPOKOJNCE SAJ TVOJI STARSI BODO TUDI OPOKOJENCI VAS MLADIH JE.POLOVICO.BRES SLUZBE SE NITI NE TRUDITE DA BI SE ZAPOSLILI SAJ DOBITE SOCIALO SRAMOTA TAKO SPOSTOVANJE MOGOCE BOS TUDI TI STAR SPOSTOVANJEM… OPOKOJENKA