Mladina ne zna več kuhati
Kar nekaj takih poznam – moškega in ženskega spola.
Je pa današnja mladina bolj nagnjena k ekstremom kot včasih. Imaš kopico takih, ki kuhajo in pripravljajo zdravo hrano. Po drugi strani pa kopico tistih, ki jim je lenoba življenjski sopotnik in bi živeli le od hrane, ki se jim jo servira na krožnik, po možnosti nezdrave. Zlate sredine je pa manj kot včasih.
Kar nekaj takih poznam – moškega in ženskega spola.
Je pa današnja mladina bolj nagnjena k ekstremom kot včasih. Imaš kopico takih, ki kuhajo in pripravljajo zdravo hrano. Po drugi strani pa kopico tistih, ki jim je lenoba življenjski sopotnik in bi živeli le od hrane, ki se jim jo servira na krožnik, po možnosti nezdrave. Zlate sredine je pa manj kot včasih.
[/quote]
Posebej zdrave hrane ni, ne obstaja, vsa hrana je zdrava, že miljonkrat povedala stroka. Obstaja zmernost in pestrost, kar pa je zdravo.
Samo bodite tiho starci! Mladi kuhamo veliko več in neprimerljivo bolj zdravo kot vi. Vi pojma nimate o prehrani. Saj ni čudno, da ste vsi zavaljeni prašiči potem.
Starci naredite zamaščenega Dunajca, klobase, zraven zamaščen krompir, pijete cenen sok, na koncu pa še obvezno sladica (kakšna uber nezdrava tortica), potem se pa še celo popoldne bašete s piškoti
Ko sem bila prvič v Ameriki, me je čisto šokiralo, koliko ljudi ne zna kuhati. Oziroma smatrajo to, da si reči pogreješ in jih iz različnih kontejnerjev zložiš na krožnike, za kuhanje. Drži sicer večinoma za meščane, ampak totalno ne znajo. Znajo si narediti sendvič, pogreti kupljeno in to je to. Najbolj napredni znajo spackati kakšno na pol kuhano paradajz omako za makarone in vreči špagete v vrelo vodo.
Skladovnice in police pripravljene hrane, so tam pol štacune. Če hočeš kupiti sestavine za en normalen obrok, se moraš kar potruditi, da vse najdeš.
Zelo močno upam, da ne gremo v to smer.
Mislim, da je to tudi že pri nas. In ne, ne strinjam se da samo mladi ne znajo kuhat. Tudi stari ne znajo. Vsaj večina.
Pri družini zna ponavadi (mama) kuhat, torej ena oseba. Pa še to ne velja vedno. Veliko starih ne zna kuhat in skoraj nikoli ne kuha. Jaz še danes ne morem verjet, ko mi katera reče, da več kot makaronov in solate ne zna pripravit.
To, da znaš naredit makarone in speči jajce pa zame ni kuhanje.
Če pogledaš, imamo tudi že pri nas večino izdelkov na pol pripravljenih, samo vržeš not in je to to.
Ni videt,ad bi bilkdo, ki je neukusno surovo travo bolj zdrav od ostalih, ampak obratno, prej iam resne in nepopravljive zdravstvene težave. Ni pa samo pri mladih tako, polovica današnjih bab do 55. leta satrosti ne zna kuhat.
Okus nam je dan z namenom, prav tako vonj in če dolgo žrete vse kar je neokusnega in ne diši, potem vedite, da to ne more bit zdravo, ampak boste zaradi tega imeli resne zdravstvene težave. Vegani recimo serijsko cepajo v bolnice z resnimi težavam, vse od odpovedi ledvic, do ne vem česa vse, ampak o tem nihče ne govori, ker je veganstvo fensi trend.
Kje eni živite? Namreč okoli mene oz. nas vsi kuhajo. In to dobro. Tudi mnogo moških. Pa tudi otroci so zelo vpleteni, vsaj pri sladicah. Govorim o dobro stoječih mladih družinah. Potem poznam tudi mnogo mlajših fantov, mnogi med njimi so računalničarji, ki odlično kuhajo ali pa pečejo kruh, eden je mojster žara itd. Ma mi vsi jemo bolje od avtorja, ki je en navaden provokator in upa na klike in prepir.
Vegeta, paradižnikova mezga, pelati v vsako jed, juhe iz vrečk, pakirani njoki, dolge vrste pred Mekom, burek za kosilo, malice v služb in gostilni, pica na dom, pakirani sendviči. Isti šmorn, samo druga imena.
[/quote]
To kar je pri nas, je zaenkrat vesolja narazen od opisanega in kulinarični raj.
Večina ljudi kuha ok, nekaj celo zelo dobro.
Mislim, da je to tudi že pri nas. In ne, ne strinjam se da samo mladi ne znajo kuhat. Tudi stari ne znajo. Vsaj večina.
Pri družini zna ponavadi (mama) kuhat, torej ena oseba. Pa še to ne velja vedno. Veliko starih ne zna kuhat in skoraj nikoli ne kuha. Jaz še danes ne morem verjet, ko mi katera reče, da več kot makaronov in solate ne zna pripravit.
To, da znaš naredit makarone in speči jajce pa zame ni kuhanje.
Če pogledaš, imamo tudi že pri nas večino izdelkov na pol pripravljenih, samo vržeš not in je to to.
[/quote]
Kateri izdelki so to? Imaš par vrst juh iz vrečk, par konzerv z golažem , kakšno čudno pico.
Tam imaš pa komplet obroke za v mikrovalovko – kilometre polic samo tega.
Pri nas vsi kuhamo ok. Ne vrhunsko, ampak ok.
Kateri izdelki so to? Imaš par vrst juh iz vrečk, par konzerv z golažem , kakšno čudno pico.
Tam imaš pa komplet obroke za v mikrovalovko – kilometre polic samo tega.
Pri nas vsi kuhamo ok. Ne vrhunsko, ampak ok.
[/quote]
To zame ni kuhanje sorry, da odpreš konzerve in pakunge ter vse skupaj segreješ, zmešaš in narediš obrok. In tako “kuha” večina.
To že spet ena avtorica je odprla temo ,ki jo mož ni dovolj zadovoljij in vse na mlade prelaga.
Mnogi mladi znajo kuhati, pečti, verjemi mi. Še posebej so se eni naučili kuhati sedaj v 3 mesecih korone krize. Ja in prej so mladi pred vso to krizo hodili ven jesti,pa kaj potem?
Večina jih zna kaj skupaj spraviti,le starejši znate samo jamrati.