Mladina ne zna več kuhati
Ne vem no ,kaj posamezni stari mislite res,da bodo ta mladi umrli brez vas.iEni so se pa zdaj v času tega virusa naučili kuhati.
Ne dajaj avtorica vse v isti koš. Če si ti tečna in zagrenjena na stara leta, ne pomeni,da so drugi prav tako. Upam,da te tvoj mož enkrat dobro obdela , da boš potem tiho.
Res je, Replika.
Tudi jaz sem to opazila v Ameriki. Pogrej in pojej variante povsod. Nekje sem preštela samo Mac and cheesov 24 različnih pakiranj od različnih firm, pa je bila trgovina relativno majhna. Pri nas še zdaleč ni tako hudo. Niti približno. Na Švedskem je pa tudi prav posebno neznanje kuhanja.:)) Čisto povsod tlačijo ribe, neke ribje torte brez okusa, haha. Tam vsaka mediteranska restavracija uspe na polno, narod kar dere vanjo, ker ima hrana dejansko nekaj okusa. Pa Nizozemci, hahaha. Kosilo je pri njih kruh namazan z nekim premazom pa kosi salame not, to tudi šolarji od doma prinesejo v šolo in to zadošča do ene šestih zvečer. Sem bila pri eni družini na Nizozemskem, moj sin je že skupaj padal od lakote, hahaha, ker je en sendviček za kosilo pojedel, potem so pa rekli, no za večerjo bomo pa palačinke delali. Gremo v trgovino! In kupiimo že narejene palačinke, doma smo si samo marmelado gor mazali, hahaha.
Je pa res, da v večjih mestih, kjer so dostave hrane, predvsem mladi pari velikokrat naročajo dostavo, če jim to dopušča budžet. Izven mest, kjer tega ni, se bolj naučijo kuhat, ker tiste zmrznjene pice iz trgovin pa nekaj malega drugih pripravljenih jedi ti hitro dosadi.
Kakšne težave imate nekateri starejši občani ? Glavno,da imajo kaj za pod zob dati . Glavno je že,da si vsaj znajo jajce spečti,ali hrenovke skuhati,ali pa juho.
Ne skrbi, mladi se že bodo naučili ,četudi stari prdeci mislite,da se bo svet podrl ,če ena punca ali fant ne pripravita hrane kot pravi kuharski mojstri.
Po odgovorih sodeč, mladim tudi obnašanje peša!
Imam dva najstnika, fanta, oba znata kuhati zelo dobra in zdrava kosila. Predvsem, pa jim na kraj pameti ne pade, da bi takole žalila “starce”…..HB, da nama je to uspelo. Sem mi smilijo starši, kiaterih otroci nimajo priučenega spoštovanja do starejših.
Ja. Pri nas se dobro je in dobro kuha, imamo srečo pri geografiji, sem bila tudi drugje že lačna (Finska (več ali manj cela skandinavija) , Ukrajina, sever Poljske. Bolj ko greš proti jugu, boljša hrana je. In pri nas imamo izbiro med mediteransko, germansko, balkansko in panonsko hrano z vsemi vplivi, kar ne more biti slabo 😋
Kateri izdelki so to? Imaš par vrst juh iz vrečk, par konzerv z golažem , kakšno čudno pico.
Tam imaš pa komplet obroke za v mikrovalovko – kilometre polic samo tega.
Pri nas vsi kuhamo ok. Ne vrhunsko, ampak ok.
[/quote]
Pri nas ni niti 10% tako kot je v Ameriki,poskušajonekaj z nekimi hamburgerji, a se ne prime.
To, da imaš cel kup pic in hamburgerjev iz skrinje in celo konzerve, ni nič takega, v Ameriki imaš cele menije za dan zahvalnosti in za božič, da samo prineseš domov, odpakiraš in pogreješ, celo celega purana z vsem kar spada zraven za večerjo za 12 ljudi…
Imam nekaj Američanov med prijatelji, eni kuhajo, so le gurmani in tudi dobro jedo, si celo izmenjujemo recepte, eni pa spečejo najbolj navadne kukije iz vrečke in jim je to največji kuharski podvig!
Stvar navade neke družine , ki se prenašajo iz generacijo v generacijo.
Moja nona je kuhala odlično, moja mama tudi odlično kuha, edino babica ni rada kuhala, jaz lahko recem da sem dobra (da ne bom izpadla samovšečna haha), hči tudi že zna nekaj, se še uči. Moški pa pri nas nikoli niso kuhali in pekli, pač stvar navade.
Posebej zdrave hrane ni, ne obstaja, vsa hrana je zdrava, že miljonkrat povedala stroka. Obstaja zmernost in pestrost, kar pa je zdravo.
[/quote]
Se popolnoma strinjam in živim na takšen zmeren način, ki sicer vsebuje tudi kakšno razvado preveč. Ampak če je dobro, pojem z veseljem in nisem pod stresom, kot bi bila, če bi na primer po kosilu morala namesto čokolade jesti brokoli.😁
Nekateri tastari se tako napihujete, kaj vi vse znate, v resnici se pa vsa vaša “kulinarika” konča pri okoli desetih jedeh, ki jih kolobarite celo večnost. Redko kdo zna pripravit več kot deset različnih kosil. Enkrat v mladosti ste se nekaj malega naučili in zdaj to žnarate vse življenje. To zame ni znanje. Niti približno. Znati kuhati zame pomeni, da znaš narediti vsaj dvesto različnih jedi in da ima vse to še osebni pečat, da ni vse točno po receptih. Ne pa tisti vaš siromašen repertoar. Za take je tudi značilno, da skritizirate vsako stvar, ki vam jo nekdo da probat, za katero še niste slišali. Iz čiste zavisti.
Tega je ogromno, zato moski prevzemajo kuhanje. Ker stevilne zenske ne znajo skuhati niti osnovnih stvari, se huje, hrenovke vrzejo v vrelo vodo v plasticnem ovitku. Ne zajebavam se, res sem to videla . Otroku pa pripravijo cokolino in to tak da dajo cololinp v vrelo vodo in se naredijo grudice, da je ogaben. Otroci jejo v soli, cez vikend pa s starsi v gostilnah ali pri babicah
Kakor kdo. Velja pa za vse generacije. Jaz sem stara 32 in kuham že od otroštva. Vedno sem svetila poleg, ko je stara mama kuhala, kadar je bila mami doma, sem tudi njej vedno hotela pomagat. Začelo se je z osnovami, v osnovni šoli sem znala naredit bolj enostavno kosilo, recimo pečene kose piščanca, krompir iz pečice in korenček z grahom na zeliščnem maslu zraven pa zeleno solato. Velikokrat sem bila med vikendom dopoldan doma sama, ker sta mami in ati delala. Sicer je bila stara mama le nekaj metrov stran doma, ampak jaz sem za nas tri kuhala kosilo doma, ona pa je prisla vsake toliko časa pogledat kako in kaj. Še danes mi je kuhanje užitek, kolikor opazujem svojo skoraj enoletno punčko, bo tudi ona rada pletla po kuhinji. Že zdaj ji dam kakšen list solate in ga prav z veseljem trga, jaz pa celo glavo solate v miru otrebim :). Bom vsekakor spodbujala to zanimanje pri njej, saj je hrana naša osnovna potreba in se mi zdi več kot koristno, da znaš kuhat.
Torej imajo ti mladi nesposobne starse, ki jih niso naucili niti osnovnih spretnosti, niti tega, da “jaz” ni sredisce sveta in da vcasih ni vprasanje, ali se ti ljubi ali ne.
[/quote]
SAma kuham, pravijo da okusno in dobro. Hci najstnica 15 let niti gledati noce kako kuham, jo ne zanima. Pa jo ne morem pregovoriti. Tako da verjetno ko bo cas, bo zacela, ucila se bo pa iz kuharske knjige.
Če v enem tednu napolniš vrečko plastike potem že ne dobro kuhaš. Grem stavit, da je pol hrane že vnaprej narejene. Če si se naučilo tiste 3 jedi pripravit še nisi kuhar.
[/quote]
Veš kaj, tvoja največja smola v življenju je, da nisi moj prijatelj. Ker nikoli ne boš vedel, kaj je to vrhunska hrana, lol.
Torej imajo ti mladi nesposobne starse, ki jih niso naucili niti osnovnih spretnosti, niti tega, da “jaz” ni sredisce sveta in da vcasih ni vprasanje, ali se ti ljubi ali ne.
[/quote]
Pa saj kuhanje ni neka znanost. Nas so zmer poklical, prid boš pomagu to ono…
Magari krompir oluput, narezat na kocke, koren nastrgat, vodo zavret, flajšmašino zavrt… pa daj pire zdručkaj…
Tisto malo osnovno. Ostalo pa že nakak vidiš kaj skup paše ko kasneje sam delaš. Mal se spomniš kaj so mati v lonec devali kak recept poškiliš za plonk in gre.
prva ura je kuhanje hrenovke da ne poč
druga ura je kuhanje trdo kuhanega jajca
tretja ura je priprava juhe iz vtečke
četrta ura je čakanje v avtu 3 ure na mc donalds
peta ura je nakup odpirača za konzerve in odpiranje konzerve
šesta ura je how to coock na you tube če dela zastonj internet
sedma ura je ko jamie uči italijane v bologni kako se naredi šugo bolognese
osma ura je kuhan riž po kitajsko
deveta ura je obisk javne kuhinje
deseta ura je meni brezdomcev
enajsta ura bo lakota